«اما و اگرها» کارآمدی واردات خودرو به گفته یکی از اعضای کمیسیون صنایع مجلس

بنگاه های تجاری ظرفیت تولید خودرو را ندارند
انتهای پیام
رحیمی در پاسخ به این سوال که برخی تصور می کنند این روش واردات خودرو دست مافیای این منطقه را باز می کند، آیا صحت دارد یا خیر؟، گفت: اکنون مشخص نیست چرا که این طرح هنوز اجرایی نشده است و تا پایان سال شاید 2000 تا 3000 خودرو به کشور وارد شود، زیرا مشتریانی که سفارش می دهند معمولا با تاخیر آن را دریافت می کنند و اگر واردات قبل از پایان سال انجام شود، عمدتا از طریق جمع آوری نمایشگاه ها و بازارهای کشورهای مقصد و وزارت امنیت متعهد به نظارت بر این موضوع است.
در این مورد بیشتر بدانید:
وی افزود: بر اساس ارزش قیمت گمرکی و عوارض، واردکنندگان در نهایت 15 تا 25 درصد قیمت را به عنوان سود دریافت می کنند، بنابراین می خواهند کنترل داشته باشند، بنابراین اگر در آن سطح باشد، این نوع واردات ایجاد نمی کند. انگیزه زیادی برای واردکنندگان دارد و این مشکل می تواند شبهه رانت و سوء استفاده را از بین ببرد.
یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی گفت: توانایی ساخت خودرو در داخل به عنوان مثال در اختیار یک شرکت تجاری و بازرگانی نیست و تنها شرکت های خودروسازی با این شرایط امکان واردات خودرو را دارند. و دلیل آن این است که خودروسازان بخشی از واردکنندگان خودرو هستند.
واردکننده خودرو باید توانایی تولید داخل و انتقال فناوری را داشته باشد
جدی: واردکنندگان خودرو در صورت ملاقات باید پس از فروش خودرو وارد کنند
وی افزود: بر این اساس هرکسی که سفارش داده بود و آمادگی این شرایط را داشت نمی توانست به این موضوع پاسخ دهد.
نماینده مردم بانه در مجلس تصریح کرد: اینطور نیست که فردی بتواند خودرو وارد کند چون توان مالی سفارش 1000 را دارد، بلکه باید ظرفیت تولید در کشور و انتقال فناوری را داشته باشد، شاید الان یک نفر بتواند مثلاً هزاران خودرو برای مقاصد تجاری وارد کند، اما چون نمی تواند بحث انتقال فناوری را پیش بینی کند، عملاً نمی تواند وارد کند.
بهزاد رحیمی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص انتقاد واردکنندگان خودرو از روند واردات خودروهای جدید با بیان اینکه واردات این مدت با دوره های قبل متفاوت است، اظهار کرد: در دوره های گذشته واردات بر این اساس بود که فردی که فقط واردکننده است و توان مالی دارد و نمایندگی خدمات پس از فروش در کشور دارد می تواند خودرو وارد کند اما در این دوره واردات مشروط است که هرکس واردکننده است امکان انتقال فناوری و بعد از آن را داشته باشد. در یک زمان معین می تواند حداقل 30 تا 40 درصد واردات را درونی کند یا خدمات ارائه دهد.
رحیمی راه جدید خودروسازان برای واردات خودرو را کمک به تولید داخلی دانست و گفت: این بدان معناست که اگر قرار باشد بتوانند فناوری را انتقال دهند، هم اشتغالزایی ایجاد شده است و هم بازار مصرف جدیدی ایجاد شده است، علاوه بر اینکه می توانند ملی خود را ایجاد کنند. محصولات
عضوکمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی در خاتمه یادآور شد: بحث انتقال فناوری در گذشته نیز مطرح بوده است که از جمله می توان به واردات پژو و رنو از فرانسه اشاره کرد که این امر به آنها مهیا شده است. فرصت در ایران مثلاً زمانی که 206 وارد ایران شد قطعات آن تحت لیسانس فرانسه ساخته و صادر شد که تجربه موفقی بود و این روند نیز به همین دلیل انجام می شود البته اگر بتوان آن را با موفقیت اجرا کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی، شیوه جدید واردات خودرو را کمکی به تولید داخل دانست و گفت: اگر خودروسازان بتوانند فناوری را انتقال دهند، اشتغال زایی و بازار مصرف جدید ایجاد می کند. علاوه بر محصولات خود فضای داخلی خود را ایجاد کنند.