وی بحث جدایی بحرین از ایران را نمونه بارز ناکارآمدی مجلس و دولت در دوره محمدرضا شاه عنوان کرد.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان درباره خاطرات اسدالله علم وزیر دربار پهلوی درباره چگونگی جدایی بحرین از ایران گفت: تغییر کرد و در مجلس دستور داده شد و مجلس از جدایی بحرین از ایران حمایت کرد. با همین شرایط و نهادهای وقت هیچ تأثیری در دفاع از حقوق مردم ایران نداشتند.
این عضو شورای نگهبان قانون اساسی در ادامه خاطرنشان کرد: در دوره پهلوی انتخاباتی در کشور نبود و آن مجالسی که وجود داشت کاملاً منظم بود و نحوه و مبنای انتخاب نمایندگان نامشخص بود.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) در واقع نهضت اسلامی را با پایگاه فکری اسلامی که داشتند تشکیل دادند، افزود: امام راحل در مرحله اول بر حضور جدی مردم در صحنه تاکید کردند و این امر را تشریفاتی ندانستند و به طور مکرر این موضوع را در سخنانی در بین مردم و مسئولان مطرح کرد.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با اشاره به ظلم شاهان قاجار و مشروطه خواهی مردم افزود: از سوی دیگر تحولاتی در اروپا و غرب رخ داده و آثار آن به ایران هم رسیده است. به شکل گیری نهضت مشروطیت در ایران.
کدخدایی افزود: در دوران مشروطه همه ساختارهای سیاسی اعم از مجلس و قوه قضائیه در قالب یک حکومت مدرن وارد ایران شدند، اما این نهادها سپس در مقابل دیکتاتوری رضا، خان و پسرش، کارایی خود را از دست دادند.
کدخدایی: از ابتدا در پاریس که امام در مورد نهضت اسلامی صحبت کردند و از ایشان پرسیدند که نظام سیاسی شما چیست و چگونه می خواهید انقلاب کنید، اشاره کردند که این نظام بر اساس جمهوریت و اسلام است. حضور و حمایت مردم را ترویج خواهم کرد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ای بی اس نیوز، عباسعلی کدخدایی یکشنبه در حوزه علمیه «بازتاب انقلاب اسلامی ایران در آثار متفکران جهان» که همزمان با ایام مبارک دهه فجر با گرامیداشت ایام پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل (ره) و همه شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: قبل از انقلاب اسلامی نگاهی به عرصه های سیاسی و اجتماعی کشورمان در دهه های اخیر است.
وی تاکید کرد: این غیر از این است که در دوران ستم شاهی محمدرضا را از هر گونه مسئولیت و پاسخگویی مبرا می دانستند. اما اگر بخواهیم این را در مورد اصل 107 قانون اساسی فعلی تطبیق دهیم، به صراحت بیان شده است که رهبر در برابر قانون در برابر بقیه مردم برابر است و این ارزش قانون اساسی و نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران است. اسلام. انقلاب
وی خاطرنشان کرد: اگرچه برخی ساختارهای غربی در دوران مشروطیت توسط نظام سیاسی وقت ایجاد شد، اما خیلی زود مردم شاهد انحراف از سوال اصلی بودند و با کارآمدی رضاخان و سپس محمدرضا، همه آرمانهای مردم را به دنبال داشت. مردم در دوره مشروطه نابود شدند.
کدخدایی افزود: امام راحل حتی زمانی که بحث تشکیل قانون اساسی مطرح می شود و علیرغم اینکه برخی از بزرگان آن زمان معتقد بودند ممکن است نظر برخی خبرگان کافی باشد و اینطور نیست شاید نیازی به رفراندوم نبود. رجوع کنید به همه پرسی، و این دیدگاه یک رهبر دینی و سیاسی است که بسیار ارزشمند است.
سمینار «انعکاس انقلاب اسلامی ایران در آثار اندیشمندان جهان» روز یکشنبه همزمان با دهه مبارک فجر توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در قالب چند نشست تخصصی در تالار شیخ انصاری دانشکده برگزار شد. حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران.
کدخدایی سکولاریسم و حاکمیت جدایی دین از سیاست را از دیگر ویژگی های نظام شاهنشاهی دانست و افزود: نه اینکه دین در سیاست دخالت کند، بلکه فراتر از این که نوعی دین زدایی در اردوگاه اول و دوم حاکم بود. . و این در زمان رضاخان در حمله به مسجد گوهرشاد در زمان محمدرضا شاه در حمله به فیضیه قم در سال 1342 دیدیم.
وی افزود: آنها برای انتصاب فردی در یک پست سیاسی در دولت به بیگانگان وابسته بودند و این در کل انتخابات مجلس معنی نداشت و در همه آنها وابستگی به بیگانگان بود.
وی افزود: مقاله میشل فوکو متفکر و متفکر فرانسوی در تشریح انقلاب اسلامی که آن را معنویت سیاسی یا انقلاب خدا می نامد نیز بر اساس همین پرسش ها بود.
این عضو شورای نگهبان که سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را همراهی می کرد به ویژگی های دوران پهلوی اشاره کرد و گفت: مردم در عرصه سیاسی رژیم ستمشاهی پهلوی جایی نداشتند. . “
کدخدایی در ادامه به عدم حاکمیت قانون به عنوان یکی دیگر از مشکلاتی که حتی از سوی مسئولان و خاندان پهلوی نیز به آن اشاره شده است، پرداخت.