اخبار سیاسی روز

الگوی توسعه بومی در ایران مبتنی بر ارزش ها و مطالبات بومی است

او با خونسردی گفت: «اما هیچ شباهتی در مؤلفه دوم توسعه یعنی صلح وجود ندارد. زیرا احساس آرامش بیشتر به ساختار روانی افراد و اندیشه های ذهنی افراد جامعه بستگی دارد که ارتباط تنگاتنگی با مقوله فرهنگ و نظام ارزشی دارد. چه بسا افراد و جوامعی که از زندگی با یک وضعیت ساده زندگی بسیار راضی هستند و این مشکل در آنها احساس آرامش ایجاد می کند و ممکن است افراد و جوامعی که علیرغم اینکه از رفاه بسیار بالایی برخوردارند. امکانات، نه تنها احساس راحتی می کنند، بلکه به شدت احساس پوچی و بیهودگی می کنند و زندگی را تاریک و تکراری می پندارند.

به گزارش ای بی اس نیوز، حسین آرامی در تشریح الگوی توسعه بومی در قالب سند الگو، اظهار کرد: از دیرباز یکی از نکاتی که مورد پذیرش نسبی کارشناسان و دست اندرکاران نیم قرن اخیر بوده است، نیاز جوامع بشری، در نوع خود منحصر به فرد است، یعنی نسخه واحدی برای توسعه همه جوامع بشری وجود ندارد.

دبیر موسسه برنامه ریزی پایه الگوی پیشرفت اسلامی ایرانیان افزود: توسعه بومی به معنای توسعه کشور بر اساس ارزش های درونی جامعه است. در ایران از واژه پیشرفت برای جلوگیری از هرگونه سوءتفاهم از واژه توسعه استفاده می شود. به همین دلیل است که سند الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی در طول یک دهه تدوین شد، به این معنی که الگوی توسعه بومی در ایران مبتنی بر ارزش‌ها و خواسته‌های بومی خود است.

وی تاکید کرد: جهان بینی، فرهنگ، نظام ارزشی، احساس تعلق و مشارکت در سرنوشت خود و نظام سیاسی، نقش مهمی در ایجاد حس آرامش در جامعه دارد؛ در حالی که در این زمینه باید گفت: ” بنابراین، توسعه واقعی یک جامعه در گرو نظام آرمان‌ها، ارزش‌ها و مطلوبیت‌های فرهنگی و اجتماعی است و هر طرح توسعه‌ای در یک جامعه باید به این مقوله‌ها توجه کند و بر این اساس طراحی و توسعه یابد. نیاز به تدوین برنامه توسعه محلی .

دبیر مؤسسه برنامه ریزی بنیادین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: اگر مفهوم توسعه را به عنوان دو بردار آسایش و آرامش درک کنیم، از نظر آسایش و دسترسی به امکانات رفاهی و مجموعه ای از «ابزارهایی که زندگی را آسان می کند». انسان‌ها و کمتر رنج و لذت انسان را فراهم می‌کند. «روزهای بیشتری مانند مسکن، حمل‌ونقل و خدمات ارتباطی، آموزش، مراقبت‌های بهداشتی را فراهم می‌کند؛ این امکانات تقریباً مشترکات زیادی بین مردم از نژادها و اقلیم‌های مختلف در کشورهای مختلف دارد، به طوری که در هر نسخه توسعه و با هر تصور و باوری تلاش می شود تا تاسیسات مذکور و ظاهر چشم نواز آن ایجاد شود.

انتهای پیام/

دبیر موسسه برنامه ریزی اساسی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: الگوی توسعه بومی در ایران بر اساس ارزش ها و الزامات بومی خود از جمله نظام آرمان ها، ارزش ها و فرهنگ و مطلوبیت اجتماعی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا