سقف اجاره مسکن در استانداری های کشور قرار است در پایان هفته اعلام شود
مهرداد بذرباش وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه پروژه بزرگ راه ایران و ابتکار آن یکی از سرفصل هایی است که فرصت های حمل و نقل و لجستیکی را تعریف می کند، گفت: در چارچوب این پروژه بزرگ، حمل و نقل و حمل و نقل زیادی داشتیم. پروژه های زیربنایی و در زمینه توسعه، شناسایی ناوگان و نرم افزار برای پروژه های مختلف.
وی ادامه داد: در بخش ترانزیت نیز حجم ترانزیت زمینی به کشور در سال گذشته با 58 درصد افزایش نسبت به سال 1401 به 14 میلیون و 700 هزار تن رسید و کل ترانزیت کشور نیز 51 درصد رشد کرد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سه ماهه سال 1403 هجری شمسی این رشد ترانزیت با رشد 69 درصدی حوزه راه ادامه یافت، گفت: کل میزان ترانزیت 55 درصد رشد کرد و در در این سه ماه، تا پایان سال، حجم حمل و نقل ما به بیش از 20 میلیون تن افزایش خواهد یافت.
میزان ترانزیت به بیش از 20 میلیون تن می رسد
وی افزود: بیشترین مقدار ترانزیت در سال 1392، 13 میلیون تن در سال 1392 بوده که اکنون به 16 میلیون تن رسیده است و پیش بینی می کنیم به بیش از 20 میلیون تن برسد.
پازارباش با بیان اینکه در بیشترین قسمت پروژه شاهد افزایش 89 درصدی ترانزیت نسبت به دولت قبل بودیم، افزود: در بخش توسعه زیرساخت ها طول بزرگراه های کشور را افزایش دادیم به طوری که افزایش 35 درصدی بزرگراه سازی در دوره سه ساله دولت سیزدهم به 12.5 درصد به کل راه های آزاد کشور اضافه شد و 327 کیلومتر به طول راه و طول راه های آزاد کشور اضافه شد راه های کشور به 3586 کیلومتر رسید و 10 درصد به کل شبکه بزرگراه ها و راه های آزاد اضافه شد.
وی با بیان اینکه 7 هزار و 300 کیلومتر راه روستایی ساخته و افزوده شد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 34 درصد رشد را شاهد بودیم و چندین پروژه بزرگ از جمله چابهار تا زاهدان را شامل شدیم.
پازارباش با بیان اینکه حجم ساخت پروژه های ریلی در کشور رشد چشمگیری داشته است، گفت: در حوزه تامین واگن اقدامات گسترده ای انجام شده است به طوری که در دولت سیزدهم 3 هزار و 886 واگن اضافه شد و 14 درصد رشد کرد. و در بخش حمل و نقل، رکوردهای مسافری زیادی در سال 1402 به ثبت رسیده است.
وی گفت: در بخش حملونقل ریلی رشد قابل توجهی داشتهایم که 763 هزار تن کالا جابهجا شد که به کاهش مدت زمان حمل کالا کمک کرد.
خودکفایی در صنعت هوانوردی کشور
وی گفت: در حوزه مسافر بین المللی 9.2 میلیون مسافر خارجی با نرخ رشد 767 درصدی و در بخش داخلی نیز 5 میلیون مسافر با رشد 42 درصدی جابجا شدند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: خوشبختانه در بخش هوانوردی به خودکفایی خوبی رسیدهایم به طوری که در بخش تعمیر موتور هواپیما و همه موتورهای هواپیما به سطح خودکفایی رسیدهایم. ” تعمیرات در داخل انجام می شود و ما به رشد 400 درصدی در بخش هوانوردی دست یافته ایم.
وی به حوزه دریانوردی اشاره کرد و گفت: در بحث بنادر 28 میلیون تن کالا تخلیه و بارگیری شد که 22 درصد افزایش داشت و میزان تخلیه و بارگیری در بخش کانتینری به 772 کانتینر معادل رسید که افزایش یافت. 42 درصد
وی افزود: در حوزه جابجایی مسافر در بنادر با جابجایی 14 میلیون نفر رشد خوبی در حوزه جابجایی مسافر و کشتی داشته ایم که رشد 132 درصدی داشته است.
رشد 7.1 درصدی بخش مسکن در کشور
وزیر راه و شهرسازی همچنین به رشد حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: در حوزه مسکن رشد منفی 6.9 درصدی در سال 1400 ثبت شد و اکنون به مثبت 7.1 درصد رسیده ایم و این میزان است. حاکی از رشد منفی 6.9 درصدی در سال 1400 است. حجم زیادی از ساخت و ساز مسکن در این دولت، طبق آمار، رشد بخش مسکن طی 20 سال به 2.1 و در این دولت 3.2 بوده است.
بذرباش به ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: 2 میلیون و 676 هزار واحد متعلق به نهضت در حال ساخت است که 560 هزار واحد آن به مردم تحویل داده شده و مابقی در مراحل مختلف است و می شود. 60 هزار واحد از پروژه های نهضت ملی برای مسکن و 50 هزار قطعه زمین برای متقاضیان افتتاح می شود.
وی به احیای بافت های فرسوده مسکونی اشاره کرد و گفت: تعداد پروانه های ساختمانی سالانه در دولت های گذشته 47 هزار پروانه بود که در این سه سال به 94 هزار پروانه ساختمانی سالانه رسید که 22 برابر شد و میانگین قرارداد تمدید شد. در مورد پارچه در هشت سال دولت دو کشور، تعداد قراردادها به 80 هزار قرارداد رسید، در حالی که 65 هزار قرارداد در سه سال منعقد شد.
وی گفت: تاکنون 100 هزار هکتار از اراضی روستایی، 50 هزار هکتار در مناطق شهری و 50 هزار هکتار در روستاها تخصیص و الحاق شده که بخشی از آن از طریق تسهیلات پرداختی به متقاضیان به صورت واحد مسکونی ساخته می شود. با اختصاص یک میلیون قطعه زمین در روستاها در حال توسعه روند ساخت و ساز هستیم که تاکنون 600 هزار قطعه آن تامین شده است.
وزیر راه و شهرسازی به قانون مالیات بر مسکن خالی اشاره کرد و گفت: 120 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در بررسی های میدانی از جمله 180 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه با حذف واسطه ها و ایجاد سامانه خود امضا از خردادماه به سازمان امور مالیاتی پیشنهاد شد. در سال گذشته 540000 قرارداد منعقد شده است، بنابراین روزانه بین 7000 تا 8000 قرارداد منعقد می شود.
وی افزود: تا پایان هفته جاری سقف مجاز اجاره بها را در استانداری های کشور اعلام می کنیم و امیدواریم با تشدید کنترل بر روند مشاوره املاک، بازار اجاره مسکن در سال جاری آرامتر شود.
بذرباش گفت: 240 هزار جهیزیه مسکن از دولت های گذشته باقی ماند و برای ساخت هر واحد حدود 300 میلیون تومان هزینه شد و بیشترین تولید برای ساخت این پروژه ها حاصل شد به طوری که 35 درصد از منابع را در این بخش هزینه کردیم.
وی گفت: 133 هزار واحد مسکن مهر تکمیل شده و در صدد هستیم 100 هزار واحد مسکن مهر که اکثر آنها دچار مشکلات حقوقی هستند باقی بماند، اما تلاش کردیم در این دولت موضوع مسکن مهر بسته شود.
خبرنگار: کبری عزیزم