این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در حالی که در برنامه هفتم توسعه می گوید باید از نظر میانگین نرخ رشد به رقمی برسیم، در سال های اخیر ثابت شده است که به این ارقام نمی رسیم مگر اینکه برنامه مشخصی برای اصلاح ساختارها داشته باشیم. .
ندری روش قبلی تدوین برنامه هفتم توسعه را بسیار ناقص دانست و گفت: ضعف برنامه های توسعه قبلی این بود که هیچ یک از اعداد و ارقام تعیین شده محقق نشد و به طور کلی نتوانستیم به اهداف کمی برنامه های توسعه دست پیدا کنیم. در حال حاضر ساختار بیمه، تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی مستعد بحران است و در سیستم بانکی نیز با مشکلات جدی مواجه هستیم.
وی گفت: در برنامه هفتم توسعه باید اصلاحات نهادی بر اساس تجربیات جهانی و بر اساس امکانات و منابع انجام شود و اهدافی که قابل تعیین نیست تعیین نشود.
یک کارشناس اقتصادی گفت: در برنامه هفتم توسعه باید اصلاحات نهادی با توجه به تجربیات جهانی و با توجه به امکانات و منابع انجام شود و اهدافی که قابل تعیین نیست تعیین نشود.
کامران ندری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره تدوین برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: معمولاً برنامه ریز برنامه توسعه باید به اصلاح نهادی توجه کند. به عبارت دیگر، تا زمانی که ساختارهای سیاسی تغییر نکند، هیچ تغییری در میانگین و نرخ رشد متوسط برنامههای توسعه ایجاد نخواهد شد. در این راستا آنچه سازمان برنامه و بودجه باید روی آن تمرکز کند استقلال بانک مرکزی است و باید به گونه ای برنامه ریزی کند که در پنج سال آینده یک بانک مرکزی نسبتا مستقل داشته باشیم.
انتهای پیام
وی افزود: محور دوم برنامه ریزی برنامه هفتم توسعه باید بهبود فضای کسب و کار باشد و فضای کسب و کار کشور در پنج سال آینده به نقطه مناسبی می رسد که نیازمند هزینه و برنامه ریزی است. مثلاً بخش زیادی از اراضی کشور به ثبت نرسیده یا زمینی تغییر کاربری داده اما تعیین نشده است که این مشکل جدی است و سازمان برنامه و بودجه باید روی آن تمرکز کند.