اخبار سیاسی روز

اقدام خوب دیپلماسی ایرانی در پیگیری «حق آب ارس»


اقدامی خوب از سوی دیپلماسی ایران در پیگیری
حوضه های آبریز رودخانه ارس

استاد ژئوپلیتیک دانشگاه با بیان اینکه مشکل آب یک مشکل اساسی اما قابل حل است، معتقد است: دستگاه سیاست خارجی باید در روابط بین الملل به گونه ای عمل کند که تحریم ها برداشته شود و پول و سرمایه وارد کشور شود. تا بتوانیم پروژه های مرتبط با مسائل آب را اجرا کنیم.

عبدالرضا فرجی راد در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در تحلیل خود از تاکید وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای ترکیه ای خود بر لزوم ارتقای همکاری های دو کشور در زمینه های مرتبط با منابع آب و … دعارس در خصوص حق آبه ایران گفت: کاری که وزیر امور خارجه انجام داده اقدام خوبی است، حق و حقوق ایران باید با دیپلماسی پیگیری شود و اجازه ندهند انتشار 30 درصد سهام کاهش یابد.
وی تصریح کرد: اما آیا باید با دیپلماسی ادامه داد و به نتیجه رسید یا خیر؟ این سؤالی است که برای رسیدن به نتیجه باید دائماً مورد بررسی قرار گیرد.
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه افزود: به هر حال ترکیه سدسازی کرده و میلیاردها دلار برای آن هزینه شده است. طبیعتاً تخریب سدها منطقی نیست، اما اگر موضوع از طریق دیپلماسی پیگیری شود، مشکل آب به وجود نمی آید».
وی ادامه داد: به طور کلی کشور از ژئوپلیتیک آب و مشکلات این بخش رنج می برد و احتمال افزایش آن در آینده وجود دارد، شاید با همکاری بخشی از مشکلات کاهش یابد.
فرجی راد افزود: در آینده در نقاط مختلف کشور با بحران و مشکلات آب مواجه خواهیم شد، به عنوان مثال در رشته کوه های البرز که آب باید به سمت خزر برود کمترین میزان بارش را داشتیم و تابستان امسال نیز احتمالاً از کمبود آب در شمال رنج می برند. این موضوع باید حل شود. دنبال کردن.
این دیپلمات سابق کشورمان گفت: اگر روابط ایران و ترکیه خوب باشد می توان همکاری ها را در این زمینه توسعه داد.
وی با اشاره به اقداماتی که در این زمینه می توان انجام داد، گفت: ابتدا باید پول وارد کشور شود و دستگاه سیاست خارجی در روابط بین الملل به گونه ای عمل کند که تحریم ها بالا برود، سرمایه وارد کشور شود. کشور و برنامه ریزی های لازم برای اجرا در حوزه آب انجام می شود.
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه همچنین اعلام کرد: یکی از اقدامات موثر در این زمینه مکانیزه شدن کشاورزی است. آب زیادی در کشاورزی هدر می رود، باید جلوی آن گرفته شود، باید به کشاورزان وام داده شود تا از امکانات مدرن استفاده کنند و نظارت کنند.
وی ادامه داد: باید بتوانیم بخشی از آب مورد نیاز را تصفیه و از طریق دستگاه آب شیرین کن استفاده بهینه کنیم و از این فناوری در داخل کشور استفاده شود.
فرجی راد یادآور شد: راه حل سومی که می توان از آن استفاده کرد و دنیا به آن توجه دارد تغییر کاربری پساب است یعنی برای بازفرآوری فاضلاب باید در این زمینه سرمایه گذاری کنیم که می تواند آب بسیاری از بزرگان را نجات دهد. شهرها
وی با بیان اینکه باید در زمینه مصرف صحیح آب به مردم برنامه ریزی و آموزش داده شود، گفت: بسیاری از کارخانجات ما در مناطق خشک و یا حتی در مناطق مرکزی مستقر شده اند که اینها باید در مکان هایی مستقر شوند که استفاده کنند. آب دریا
سفیر سابق کشورمان در نروژ خاطرنشان کرد: نکته اصلی این است که در روابط خارجی خود به صورت ملموس عمل کنیم وگرنه با جیب خالی کاری نمی توان کرد. دولت باید برای جذب سرمایه خارجی نیز برنامه ریزی کند. اینها از کارهایی است که می توان انجام داد، اما تا روابط خارجی ما قفل نشود، پول نمی تواند وارد سیستم بانکی شود.
وی در پایان با اشاره به مشکلات اقتصادی تاکید کرد: مشکل آب مشکل اساسی است اما قابل حل است.

به گزارش ای بی اس نیوز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز سه شنبه در جریان سفر به ترکیه در دیدار با همتای ترکیه ای خود بر لزوم ارتقای همکاری های دو کشور در حوزه منابع انسانی، آب و حقوق آب ایران از ارس تاکید کرد. .
انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا