رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور:

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بر اساس سیاست های بد طی 10 سال گذشته، اقتصاد مشروط به بازار آزاد ارز و دلار شده است و اقتصاد کشور متاثر از بازار آزاد ارز است.
به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهر داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز در سی امین همایش سیاست های پولی و مبادلات بانک مرکزی به عنوان مهم ترین حوزه برای ایجاد اقتصاد گفت: رشد باعث ایجاد ثبات اقتصادی و مهار تورم می شود. به طور مشترک بین بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد، 19 اقدام و اقدام برنامه ریزی شده را ابلاغ کردیم که در آن تکلیف هر یک از دستگاه ها مشخص است.
به گفته این مقام مسئول، اقدامات تدارک دیده شده در سال جاری ساماندهی و اجرا می شود که نیازمند همکاری و حمایت تیم اقتصادی دولت است و نشانه های شکل گیری آن در یک ماه گذشته نشان می دهد که به سمت ثبات در خارج از کشور پیش می رویم. بازار ارز و به تدریج ثبات بازار ارز می آید.
منظور تاکید کرد: گام بعدی بازار مسکن است که با تدابیر و هماهنگی تیم اقتصادی دولت به ثبات می رسد. با ثبات نرخ ارز می توانیم لنگرهای انتظارات تورمی جامعه را کنترل کنیم.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه، بر اساس سیاست های بد 10 سال گذشته و با شرطی کردن مردم به بازار ارز، انتظارات تورمی در این بازار تحریک شده و اقتصاد کشور تحت تأثیر بازار ارز
منظور افزود: بانک مرکزی با ایجاد مرکز مبادلات طلا و ارز به سمت علامت گذاری بازار رسمی ارز حرکت کرده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بازار غیررسمی بازاری حاشیهای و با عمق کم است، گفت: این بازار در خدمت تایید نرخ ارز در فضای مجازی و تلگرافی است و به فعالان اقتصادی پیام میدهد که نشانهای از نهادینه سازی نادرست در اقتصاد
منظور با بیان اینکه تجربه جهانی نشان می دهد رشد اقتصادی در فضایی باثبات صورت می گیرد، گفت: باید نرخ تورم را به حد قابل قبولی کاهش داد و ثبات ایجاد کرد.
به گفته وی، با تدابیر عاقلانه و اجرای صحیح سیاست ها، به تدریج به سمت ثبات و آرامش در بازار خواهیم رفت و سیگنال های مثبتی به فعالان اقتصادی می دهیم، سپس رشد اقتصادی صورت می گیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه یکی از عوامل مهم تورم را که با تاخیر 4 تا 5 ساله در بازار رها می شود، عدم تعادل در بودجه دولت دانست و افزود: بیشتر این عدم تعادل آشکار است. در قالب بدهی دولت به بانک مرکزی و هر چه عدم تعادل دولت بیشتر باشد، اولین جایی که می رود بیشتر می شود، یعنی نیروگاه منابع بانک است که از آن خارج می شود و این باعث افزایش تورم می شود.