چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نامه نگاری جمعی از خبرنگاران با رئیس جمهور؛  افزایش عوارض بحران مسکن را تشدید کرد - اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

اقتصاد ایران نیازمند استراتژی صنعتی و مدیریت متمرکز و جامع است – اخبار صنعت و تجارت – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رئیس اتاق ایران در بیستمین نشست نمایندگان اتاق ایران ضمن تاکید بر لزوم تدوین سند راهبرد صنعتی در کشور به برخی از سخنان اشاره کرد. و اهداف مورد تاکید مقام معظم رهبری. به گفته وی، اگر بخواهیم منویات رهبری را اجرایی کنیم باید تثبیت فضای کلان اقتصادی، تسهیل فضای کسب و کار و کاهش هزینه های اضافی تحمیل شده بر تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی را دنبال کنیم.

اتاق ایران با کمک اتاق های استانی، کمیسیون های تخصصی و تشکل های عضو در حال تهیه سند راهبردی برای تحقق این هدف است.

absnews

3- تشکیل سرمایه ثابت در ماشین آلات: میانگین رشد تشکیل سرمایه ثابت ماشین آلات با استفاده از میانگین حسابی در مدت مشابه 4.6 درصد است. یعنی خیلی ها حتی به نظر نمی رسید این میزان استهلاک را جبران کنند. بررسی آمارهای رسمی و تحقیقات مستند کشور نشان می دهد حجم عظیمی از منابع ارزی در اختیار کشور قرار گرفته است. حتی اگر از ابتدای تحریم ها در سال 1385 محاسبه کنیم، از سال 1385 تا 1398 معادل 1425 میلیارد دلار منابع ارزی مستقیم و 1273 میلیارد دلار منابع غیرمستقیم ارزی، در مجموع 2698 میلیارد دلار منابع در دسترس است. ما، با همه منابع، این سوال مطرح است که چرا طبق آمار بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی سرانه در سال 2020 طبق داده ها 155 است. چرا؟ علل آن چه بود؟

همانطور که می دانید دیدار رهبر معظم انقلاب با جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی از منظر مدیریت اقتصادی کشور بسیار مهم و ضروری است. اگر اعتمادی که به بخش خصوصی مولد داشتند در تمام سطوح مدیریتی کشور وجود داشت، قطعاً بسیاری از مشکلات اساسی تولید حل می شد. وی در سخنان خود بر دو موضوع مهم لزوم تهیه استراتژی صنعتی و اتخاذ مدیریت متمرکز و جهانی تاکید کرد. وی سیاست هایی از جمله تسهیل و ساده سازی قوانین محیط کسب و کار و جهت دهی اعتبارات بانکی به سمت فعالیت های تولیدی، مبارزه با فساد، حمایت از بخش خصوصی مولد و بیش از همه اولویت دادن به تولید فناورانه و سیاست های صادرات محور را مورد تاکید قرار داد. به عنوان سیاست های محوری در پیگیری این دو رویکرد.

پیشاپیش فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و اعیاد ماه رجب را به تمامی همکاران گرامی تبریک و تهنیت عرض می نمایم.

متأسفانه بخش خصوصی از سیاست‌های بی‌برنامه و روتین اقتصادی دولت‌ها در گذشته آسیب زیادی دیده است. شرایط سخت اقتصادی مانند تحریم‌ها، کرونا و مشکلات مالی دولت، تصمیم‌گیرندگان اقتصادی را بر آن داشته تا به طور کلی منابع بلندمدت کشور را به نفع ملاحظات کوتاه‌مدت موقت قربانی کنند. نتیجه چنین تصمیم‌گیری‌هایی در قالب بی‌ثباتی کلان اقتصادی، ناهماهنگی سیاست‌های اقتصادی دولت، اتلاف منابع و سرمایه‌های ملی و بی‌توجهی به اولویت‌های توسعه کشور نمایان شده است. امیدواریم دولت و مجلس به سردرگمی سیاستگذاران و فعالان اقتصادی در طراحی، تصویب و اجرای سند راهبرد صنعتی کشور پایان دهند.

2- متوسط ​​تورم سالانه با استفاده از میانگین حسابی در دوره مشابه از 52 تا 99 رقم تاسف بار 19.3 درصد است.

با این مبحث می خواهم به بحث اصلی و اساسی نزدیک شوم و برای پاسخ به آن نکاتی برگزیده از رهبر معظم انقلاب را نقل کنم. در این 30 سال در بسیاری از موارد کار ما آزمون و خطا بوده است و دیگر شایسته نیست. 27/02/1390.

همکاران عزیز؛ در طول فعالیت خود در سمت های مختلف، آبادانی کشور همواره یکی از دغدغه ها و آرزوهایم بوده است و از این حیث همواره سعی در بیان و اجرای تصمیماتی داشته ام که فارغ از دسته بندی ها و جناح های موجود، ما را در این مسیر نگه دارد. زیرا به نظر می رسد بیان حقایقی که می تواند مسیر رشد و توسعه کشور را محقق سازد از افتخارات افراد تأثیرگذار است.

انتظار می رود در صورت تهیه چنین اسنادی نه تنها سیاست های ارزی، پولی و مالی را از حالت عادی خارج کند، بلکه سیاست خارجی کشور را نیز هدایت کند.

یک سال پیش در دیدار خصوصی با روسای کمیته های اتاق با توجه به اینکه در آستانه تدوین برنامه هفتم هستیم و هدف از بیان آن ها دوستانه، صمیمانه و صادقانه برخی از این نگرانی ها را بیان کردم. توجه به آسیب پذیری های کشور بود. زیرا اگر صادقانه با یکدیگر رفتار نکنیم و مسائل را بیان نکنیم، نمی توان انتظار بهبود و اصلاح داشت، اما متاسفانه برخورد با این صحبت ها به شدت سیاسی و دور از انظار عمومی بوده است. مصلحت کشور و در چند هفته گذشته گزیده ای ناقص از مصاحبه هایی که منتشر کرده ام. لازم به ذکر است که اظهاراتی که من به تعداد محدودی از کارشناسان کردم حقایقی بود که شرکت احساس یا مشاهده کرد. باز هم می گویم که در همه دولت ها و در همه مجالس مقننه، بسیاری از مسئولان دولتی و مجلسی، شایسته و آگاه به مسائل اقتصادی هستند و برای پیشرفت اقتصادی مشتاقانه مبارزه می کنند و قابل احترام هستند.

قوانین بد متناقض و دستورالعمل‌های اجرایی متناقض‌تر، خود نتیجه ناآگاهی و سایر احتمالات ناخوشایند هر قدرتی است. همین وضعیت را به راحتی می توان در بین سوء استفاده کنندگان بی وجدان در تولید و تجارت پوشاک بخش خصوصی یافت که اتفاقاً ناشی از عملکرد نادرست برخی از مدیران اقتصاد کشور است. اما نباید از این واقعیت و حقیقت غافل شد که به ویژه در دو قوه مجریه و مقننه و همچنین در بین بخش خصوصی، تولیدکنندگان و تاجران کشور، افراد شایسته، درست، وطن دوست و متکلمان

متن کامل سخنرانی غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران

وی ادامه داد: اگر ما نکات منفی را نبینیم، نقاط ضعف خود را نشناسیم، قطعاً تحت تأثیر قرار می‌گیریم، ضعف‌های ما هم اقتصادی است و هم فرهنگی، ما اشتباه کردیم، ضعف‌هایی داشتیم و نتوانستیم بر برخی چالش‌ها غلبه کنیم. واقعیت 1390/05/16 »

ثالثاً، نه در اقتصاد و نه در هیچ برنامه دیگری نباید هدف مشخص و ثابتی وجود داشته باشد که بتوان همه دستگاه ها و امکانات را به سوی آن بسیج کرد. سرمایه گذاری در تولید ملی است باید همه تلاش ها برای تقویت تولید ملی بسیج شود 94/01/01 »

علیرغم تعاملات سازنده ای که صورت گرفت و ما را در مقابل تحریم های ظالمانه نگه داشت، سوء مدیریت ناشی از بی کفایتی مدیران حرفه ای قرن اقتصادی کشور جای خود را در مدیریت بحران آب، وضعیت شهری، از تخلیه روستاها، از فوتبال در ترافیک، آلودگی هوا تا حدی باز شد و ما شاهد عدم برنامه ریزی عمیق برای قراردادهای بی کیفیت بودیم.

تصور اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران این است که هدف فوق تنها از طریق کانال تقویت بخش خصوصی مولد محقق خواهد شد. بنابراین اگر مسئولان اجرایی کشور واقعاً خواهان اجرای جهت‌گیری‌های رهنمود عالی هستند، باید الزامات و پیش‌نیازهای آن که تثبیت فضای کلان اقتصادی، تسهیل فضای کسب‌وکار و کاهش هزینه‌های اضافی تحمیلی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است را برآورده کنند. . .

1- رشد تولید ناخالص داخلی: از سال 1352 که درآمد ارزشی کشور به طور ناگهانی افزایش یافت، میانگین رشد اقتصادی کشور با استفاده از میانگین حساب ها از سال 1352 تا 1399 متاسفانه 2 درصد بوده است. به نظر شما این آمار را نباید پشیمان کرد؟ با متوسط ​​رشد اقتصادی 2 درصدی در سال، آیا امیدی به توسعه و بهبود اقتصاد وجود دارد؟

برای اینکه اقتصاد یک کشور کار کند باید حداقل سه شرط وجود داشته باشد. صلاحیت سیاسی، صلاحیت امنیتی و صلاحیت حرفه ای. وضعیت اقتصادی کنونی کشور ما که به اختصار به آن اشاره کردم، فقدان عامل مهم سوم یعنی صلاحیت حرفه ای است. وضعیت خطرناک کنونی نتیجه فقدان برنامه ها و راهکارهای توسعه اقتصادی است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کرده اند.

همکاران عزیز؛ بیش از یک قرن از کشف اولین چشمه زیرزمینی خدادادی کشور و موقعیت طلایی استفاده از منابع طبیعی برای بهسازی و توسعه همه جانبه به معنای واقعی کلمه، فرصت بیش از یک قرنی را از دست داده ایم. اکنون مشخص شده است که تکیه بر منابع طبیعی به هیچ وجه نمی تواند یک کشور را به سمت تعالی سوق دهد.

برای روشن شدن ذهن شما، از میان ده ها شاخص، تنها چند نمونه را به شما ارائه می کنم.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *