چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

“افق الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، سرآغاز جامعه و تمدن نوین اسلامی”

از منظر الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت، افق وجه مشترک آرمان ها با وضعیت موجود، منابع و توانمندی های بالقوه و بالفعل و آینده نگری است. بنابراین، افق آینده ای دور را رقم می زند که در آن آرمان های انقلاب اسلامی تحقق یافته و مشکلات و موانع پیشرفت کشور برطرف شده است. پیشنهادات افق ترکیبی از آرمان های ارزشی و آرمان های واقعی و دست یافتنی است. اگرچه Horizon داده‌های خود را از حقایق موجود استخراج می‌کند و آینده را بر اساس آن داده‌ها پیش‌بینی می‌کند، اما به دنبال جهش، شتاب و تلاش برای رسیدن به ایده‌آل‌های بزرگی است که دشوار و دور از دسترس به نظر می‌رسند. افق فراسوی بینش نیازمند بصیرت است و به دنبال تحقق آموزه ها و رهنمودهای رهبران نظام و اندیشمندان اسلامی است. بنابراین، نقاشی افق رویکردی ترکیبی برای ارزیابی واقعیت موجود و آرمان های جامعه آرمانی اسلامی است.

ترکیب پیشنهادات افق دارای ویژگی های منحصر به فردی است که از یک سیستم، شبکه، فرآیند و چشم انداز هماهنگ برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی استفاده می کند.

طرح‌های افق الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی بر اساس معیارهای تعاریف افق در آثار جغرافی‌دانان مسلمان مانند ابوریحان بیرونی و روش‌های نوین منظر تدوین شد. علاوه بر این، پیشنهادات افق محصول فرآیند نسبتاً پیچیده تعداد زیادی از جلسات کارشناسی و اجماع نخبگان است و کارشناسان بسیاری در تولید واژگانی این پیشنهادات مشارکت داشته‌اند. با نگاهی به مدل‌های مختلف نگارش چشم‌انداز، منطق حاکم بر پیشنهادات افق ترکیبی از اصول، ارزش‌های ایده‌آل، مأموریت، نظام مسائل ملی، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ملی، آینده‌نگری روند و شاخص‌پذیری، به‌موقع بودن و مدیریت‌پذیری است.

در افق نهایی، بسیاری از مشکلات و معضلات کشور حل خواهد شد، توانمندی های مادی و معنوی کشور بر اساس اصول عقل، علم و معنویت در عرصه زندگی به طور پیوسته و قطعی ارتقا خواهد یافت. روندها و شگفتی‌های ابزارهای بزرگ در جهت پیشرفت کشور مدیریت می‌شود و رتبه‌های مهمی در فرهنگ، اقتصاد، علم، جامعه اسلامی و عدالت در منطقه و جهان به دست خواهد آمد.

دبیر پژوهشگاه فرهنگ الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در یادداشتی با عنوان «افق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، آغاز جامعه و تمدن نوین اسلامی» گفت: از دیدگاه ایرانی -الگوی اسلامی پیشرفت و آینده نگر است.

یکی از بخش‌های سند الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی، قسمت افق است که چشم‌انداز پیشرفت کشور را در سال 1450 هجری قمری، یعنی حدود نیم قرن پس از آغاز اجرا، نشان می‌دهد. الگوی اسلامی – ایرانی، الگوی پیشرفت. الگوی افق بر اساس پیشنهادات افق، ایران جامعه نوین اسلامی را تحقق بخشید و تمدن نوین اسلامی را در آن زمان پایه گذاری کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، متن یادداشت شهریار نیازی، دبیر موسسه فرهنگ الگوی پیشرفت اسلامی ایران و دانشیار دانشگاه تهران است:

در مدل پیشرفت، کلمه “افق” به معنای گسترده تر برای توصیف آنچه که چشم انداز توسعه نامیده می شود استفاده می شود. این اصطلاح بر اساس تعریفی است که ابوریحان بیرونی – جغرافی‌دان مسلمان قرن پنجم هجری – به فارسی ارائه کرده است. او می گوید: افق این گنبد (آسمان) رسیدن به زمین است و همچنین دایره ای به دور مردم است تا آنچه در زیر آن بود را پیدا کند.

absnews

اما افق از نظر ناظر زمینی وسیعتر است و علاوه بر آن محل تلاقی آسمان و زمین یا وحی با عقل و علم است. افق نیز واژه ای قرآنی است که بار ارزشی دارد و در واقعیت مجازی به فضای فضایی اشاره دارد. آنچه در قرآن با صفات «برترین» و «مجلس» توصیف شده است. واژه افق به زمان مکانی دوردست اطلاق می شود که خاصیت ملاقات و ملاقات دارد، نورانی و درخشان است، انگیزه پذیرایی است و مربوط به آسمان و منتهیات است و در عین حال فصل مشترکی با سطح دارد. زمین و واقعیت ها افق نیز پویا و متحرک است و با هر قدمی که به جلو می رود، عقب می نشیند، پس راهی به سوی آینده دارد.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *