انتهای پیام
وی با تأکید بر اینکه نیازی به مصوبه ای در رابطه با همکاری قضات با افسران نیست ، گفت: در مورد نحوه همکاری اصلاً بحثی وجود ندارد. واضح است که افسر مسئول است و قاضی به او می گوید که باید چه کار کند و همان تحقیقات باید انجام شود ، اما متأسفانه نام افسر “متخصص” است در حالی که افسران “متخصص” نیستند. “متخصص” یک متخصص بی طرف است که موضوع را بررسی می کند و نظر کارشناسی می دهد ، اما افسران باید برای اطلاع قاضی تحقیق کنند.
یک کارشناس مسائل حقوقی با تصریح اینکه مأمور تحت فرمان و آموزش قاضی است و حق عمل ندارد ، گفت: متأسفانه در عمل ، افسر همه کاره شده و برای بازرس تصمیم می گیرد.
این وکیل دادگستری می گوید: «روزی روزگاری مرحوم آیت الله شاهرودی می گفت به جای آنکه افسران تحت قضاوت عدالت باشند ، عدالت در قوه قضاییه افسران است و دست افسران را کوتاه می کرد ، اما باز هم در زمان آقای لاریجانی دوره تصدی ، قدرت افسران افزایش یافته و قضات محدودتر شدند.
محمود علیزاده طباطبایی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، در ارتباط با اظهارات دادستان کل درباره روابط قضات و افسران و تهیه دستورالعمل همکاری با افسران عمومی و ویژه ، اظهار داشت: ایس اژه ای نیز به این موضوع اشاره کرد ، بنابراین نیازی به دستورالعمل در این زمینه نیست
در پایان ، علیزاده طباطبایی گفت: “هر دو قاضی باید به درستی آموزش ببینند که مأموران نترسند ، و افسران باید افسران آموزش ببینند. متأسفانه افسران به تنهایی عمل می کنند و بازپرس هر آنچه می خواهند به آنها می دهد. من فکر می کنم رئیس قوه قضائیه و دادستان کل باید بیشتر از قضات خود حمایت کنند.
این کارشناس حقوقی با تصریح اینکه مأمور تحت فرمان و آموزش قاضی است و حق عمل ندارد ، گفت: متأسفانه در عمل ، مأمور همه کاره شده و برای بازپرس تصمیم می گیرد. من بارها و بارها به بازجویان گفته ام که شما باید افسر را آموزش دهید تا تحت نظر شما تحقیق کند ، نه اینکه افسر تصمیم بگیرد که چه کاری انجام دهد. اما بازپرس پاسخ می دهد که متأسفانه به نیروهای امنیتی آنقدر قدرت داده شده است که در صورت گزارش علیه قاضی ، قاضی دچار مشکل می شود. اگر قوه قضائیه بیش از افسران خود به قضات خود اعتماد می کرد و قضات باید تصمیم گیرندگان باشند نه افسران.