سایر موضوعات

افزایش 8 درصدی مصرف گاز خانگی در سال گذشته



به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید چگانی امروز – پنجشنبه 8 اردیبهشت – در حاشیه دومین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم شاهد جهش خوبی در زمینه های مختلف از جمله صنعت نفت بوده است، افزود: در صنعت گاز شاهد بوده ایم که توانسته ایم به طور مستمر به ماموریت ها و مسئولیت های خود عمل کنیم. جهادگرایی تلاش ها و فعالیت ها

وی ادامه داد: امسال پروژه های زیادی داریم که منجر به توسعه صنعت گاز کشور می شود.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه چالش اصلی سال گذشته تامین سوخت زمستانی بود، گفت: با همکاری مردم توانستیم بر سختی زمستان که در 25 سال گذشته بی سابقه بود، غلبه کنیم. با تامین گاز پایدار.”

وی با اشاره به اینکه مصرف گاز در بخش خانگی بسیار افزایش یافته و کمبود را تشدید کرده است، افزود: کمبود 300 میلیون متر مکعب در روز است که این کمبود تصمیمات ویژه ای را می طلبد.

چگانی با اشاره به برنامه ششم توسعه ادامه داد: بر اساس این برنامه نیاز به تزریق یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب گاز به شبکه داریم که این رقم در سال گذشته با ظرفیت کامل 850 میلیون مترمکعب بود.

وی تصریح کرد: اگر برنامه های بالادستی به درستی انجام می شد این اختلاف 400 میلیون مترمکعبی ایجاد نمی شد.

در سال گذشته میانگین دما 2 درجه کمتر از 1400 بوده و بخش خانگی رشد 8 درصدی مصرف داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه مدیریت مصرف باید انجام شود، گفت: بر اساس وظایف مجلس، بحث بهینه سازی زیر نظر وزارت نفت است، در حالی که بحث بهینه سازی یک بحث مقطعی است. . موضوع بخشی

وی افزود: بیشترین هزینه ها و شدت مصرف انرژی مربوط به بخش مسکن، صنعت، برق و کشاورزی است و بر عهده وزارت نفت نیست.

چگانی با تاکید بر اینکه صنایع اغلب انرژی بر هستند، ادامه داد: در حوزه مسکن مدل مناسبی برای توسعه مسکن نداریم و با وجود مبحث 19 متوجه می‌شویم که ساختمان‌ها از مدل استاندارد پیروی نمی‌کنند. علاوه بر این، ضایعات در بخش کشاورزی نیز بسیار زیاد است.

وی تصریح کرد: در حوزه نیروگاهی بر اساس تعهدات قانونی باید راندمان نیروگاه ها افزایش یابد اما اقدام خوبی در این زمینه صورت نگرفته است و این موارد از عهده وزارت نفت خارج است و تصمیم گیرندگان سیاسی کشور باید وارد عمل شوند، زیرا تنها راه حل عدم تعادل، بهینه سازی مصرف است.

تاکر معاون وزیر نفت گفت: وزارت نفت نیز برنامه های خوبی را در این زمینه آغاز کرده است و امیدواریم بتوانیم در این زمینه گام های خوبی برداریم.

ایجاد ذخایر گاز روزمین در کنار صنایع و نیروگاه ها برای عبور از پیک مصرف از دیگر اقدامات مهم است. همچنین طرح های جمع آوری گاز مشعل در حال اجراست و مزایده جمع آوری گاز مشعل نیز برگزار شده است که نتیجه آن به زودی مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته میانگین دما 2 درجه کمتر از 1400 بوده و مصرف داخلی نیز 8 درصد رشد داشته است، گفت: امسال پروژه های مهمی را در دستور کار داریم.

چگانی اولویت های شرکت گاز در سال 1402 را برشمرد و افزود: تکمیل و بهره برداری از پروژه های نیمه تمام اولویت دار، توجه ویژه به بهینه سازی مصرف، حداکثر تولید گاز، توسعه تجارت گاز و افزایش درآمد ارزی کشور، توجه به ساخت ملی و استفاده از ظرفیت شرکت ها بر اساس دانش، پیگیری و تنظیم مقررات 1402 و … بخشی از این طرح ها می باشد.

وی با اشاره به اینکه 5 طرح ذخیره سازی را فعال کرده ایم که در سال های اخیر در اولویت نبوده اند که از این تعداد 2 طرح فعال شده است، ادامه داد: از جمله می توان به طرح شوریجد دی اشاره کرد که برداشت گاز را به 20 میلیون مکعب می رساند. متر .

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: همچنین پروژه سراجه 2 ظرفیت ذخیره سازی را از یک میلیارد مترمکعب به یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب افزایش می دهد. پلان های بعدی ذخیره سازی روی زمین است.

وی گفت: ایجاد ذخایر گاز روزمین در کنار صنایع و نیروگاه ها برای عبور از پیک مصرف از دیگر اقدامات مهم است. همچنین طرح های جمع آوری گاز مشعل در حال انجام است و مزایده جمع آوری گاز مشعل نیز انجام شده است که نتیجه آن به زودی مشخص خواهد شد.

به گفته چگنی، اولویت بعدی تقویت شبکه گاز در مناطق شمال شرق است که برای آن قرارداد منعقد شد.

وی با بیان اینکه تعمیرات اساسی پالایشگاه های گاز نیز در اولویت است، افزود: انتظار داریم پالایشگاه ها و سایر تاسیسات در موعد مقرر و در برنامه تعمیرات اساسی انجام شود.

چگانی ادامه داد: سال گذشته اصلاحیه مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر انتصاب شرکت ملی گاز به عنوان متولی تعویض 4.1 میلیون دیگ تعیین شد که نقش مهمی در بهینه سازی مصرف خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه افتتاح گازرسانی 24 شهر، 230 روستا و بیش از 4 هزار و 200 صنعت در سال جاری انجام می شود، گفت: عملیات اجرایی گازرسانی 16 شهر، یک هزار و 600 روستا و یک هزار و 900 روستا انجام می شود. صنایع نیز در برنامه است، امسال به بهره برداری می رسد.

چگنی افزود: گازرسانی به مناطق محروم اولویت شرکت ملی گاز ایران است و گازرسانی بخش هایی از آذربایجان غربی و شرقی، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان است.

وی ادامه داد: همچنین به زودی پروژه گازرسانی ایرانشهر – چابهار با اعتباری بالغ بر 500 میلیون دلار افتتاح می شود.

تقاضای ایران از عراق برای قیمت گاز 8 میلیارد یورو است و ما به طرف عراقی اعلام کرده ایم که باید بتوانیم پول گاز صادراتی را در هر زمان و در هر مکان دریافت کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته علیرغم انجام تکالیف، اقدام جدی برای هوشمندسازی کنتورها انجام نشده است، گفت: در دولت سیزدهم مشاوری برای ساخت کنتورهای هوشمند انتخاب شد. هوشمندانه. .

وی افزود: ظرفیت خوبی در داخل کشور برای ساخت کنتورهای هوشمند وجود دارد. طرح آزمایشی آن اجرا می شود و با موفقیت آن، کنتورهای هوشمند در سراسر کشور هوشمند می شوند.

چگانی با اشاره به اینکه مشترکان با نصب کنتورهای هوشمند و کاهش مصرف گاز می توانند گاز صرفه جویی شده در بازار انرژی را به قیمت گاز صادراتی بفروشند، ادامه داد: این امر انگیزه ای برای کاهش مصرف گاز با نصب این کنتورها خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: مذاکرات با ترکیه برای تمدید قرارداد صادرات گاز ادامه دارد و بحث افزایش حجم صادرات گاز نیز در مذاکرات مطرح است.

مذاکرات با ترکیه برای تمدید قرارداد صادرات گاز در حال انجام است و موضوع افزایش حجم صادرات گاز نیز در این مذاکرات مطرح شده است.

معاون وزیر نفت افزود: صادرات گاز به عراق نیز ادامه دارد و مذاکرات با عراق برای تمدید 5 ساله صادرات گاز به عراق ادامه دارد. در خصوص دریافت گاز صادراتی نیز اقداماتی انجام شده است تا تعهدات کافی برای پرداخت بهای گاز صادراتی از قرارداد بصره در سال آینده انجام شود و شرایط دریافت گاز را به طرف عراقی اعلام کرده ایم. به موقع.

وی از درخواست 8 میلیارد یورویی گاز ایران از عراق خبر داد و گفت: به طرف عراقی اعلام کرده ایم که بتوانیم پول صادرات گاز را در هر زمان و مکانی دریافت کنیم.

چگنی با تاکید بر اینکه تعهدات صادراتی پابرجاست، افزود: پاکستان به دنبال اجرایی شدن دریافت گاز از ایران است. علاوه بر این، افغانستان نیز خواهان واردات گاز از ایران است که می تواند درآمد ارزی این کشور را افزایش دهد.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم کشور را بهینه کنیم تا گاز صرفه جویی شده برای صادرات استفاده شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از محدود شدن صادرات گاز به 30 میلیون مترمکعب در روز در فصل سرد سال خبر داد و گفت: واردات گاز از ترکمنستان نیز در دستور کار قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا