14:36 – 14 اوت 1403
ترهام بهزاد گفت: برای اجرای به موقع و تحقق اهداف 20 میلیون هکتاری احیا و احیای مراتع در برنامه هفتم برنامه پنج ساله تدوین و سهم استان ها را تعیین کرده ایم.
بهزاد افزود: این برنامه پنج ساله شامل اقداماتی همچون ساماندهی و مدیریت چرا در سطح 15 میلیون هکتار، فرآیندهای بیولوژیکی در سطح یک میلیون هکتار و فرآیندهای بیومکانیکی در سطح یک میلیون و 250 هزار هکتار و 300 هزار هکتار است. یک هزار هکتار برای توسعه، حفاظت و آبیاری گیاهان دارویی به مساحت دو میلیون و 450 هزار هکتار.
به گفته وی برای اجرای طرح پنج ساله مرمت و احیای مراتع در قالب برنامه هفتم به حدود 27 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
بهزاد افزود: امسال در سال اول برنامه هفتم دو میلیون هکتار مرتع، دو میلیون هکتار طرح مرتع داری، 100 هزار هکتار عملیات بیولوژیک، 150 هزار هکتار عملیات بیومکانیکی، 40 هزار هکتار توسعه گیاهی و دارویی15. میلیون هکتار برای مدیریت چرا و نظارت بر پروانه چرا و ساماندهی کلبه به همراه 400 هزار هکتار پروژه مدیریتی در نظر گرفته شده است.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و اجرای برنامه های مرمت و احیای مراتع در سال اول را تقریباً یک هزار و 850 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: سال گذشته 65 میلیارد تومان اعتبار نقدی و اسناد خزانه برای مرمت و احیای مراتع پرداخت شد. در کشور. در حالی که 382 میلیارد تومان از طریق مشارکت مردمی و مرتع داران در این زمینه هزینه شد.
بهزاد گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون در مجموع 630 میلیارد تومان برای مدیریت مراتع کشور پرداخت شده است، یعنی به طور متوسط برای اداره هر هکتار مرتع 172 تومان که رقم بسیار ناچیزی است. این شماره در قبال اقداماتی مانند نظارت، جلوگیری از تغییر کاربری، آتش سوزی، جلوگیری از ورود غیرمجاز، قابلیت چرای دام، بهره برداری بیش از حد از پسماندهای مراتع و تامین سوخت خودروهای گشت مسئولیتی ندارد.
خبرنگار: آزاده محبی