چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

افزایش 300 درصدی مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان

محرابیان خاطرنشان کرد: حضور و لزوم فعال‌سازی بخش خصوصی در این نشست مورد توجه طرفین قرار گرفت و تاکید شد که این بخش نسبت به گذشته باید ویژه‌تر مورد توجه قرار گیرد و بر این اساس، هیئت تاجیکستان ضمن دیدار با اتحادیه‌های کارگری و سکتور خصوصی، شرایط، قوانین و نکات خود را برای تقویت همکاری با این ریاست بیان می کند.

** با همکاری ایران و تاجیکستان می توان برق آسیای مرکزی و جنوبی را تامین کرد

به گفته این مقام تاجیک، با همکاری ایران و ظرفیت های موجود در تاجیکستان می توانیم برق آسیای مرکزی و جنوب آسیا را تامین کنیم. این همکاری ها تنها حوزه انرژی را در بر نمی گیرد، بلکه برنامه ریزی های گسترده ای برای پنج سال آینده در نظر گرفته شده است تا امتیازات ویژه در حوزه صنعت سرمایه گذاری خارجی در نظر گرفته شود. تجربیات فراوان ایران در این زمینه می تواند مفید و مثمر ثمر باشد و امید است سرمایه گذاران ایرانی و تاجیکستانی همکاری های خوبی در این زمینه برقرار کنند.

وزیر نیرو گفت: تاجیکستان به دلیل برخورداری از منابع آبی در وضعیت مطلوبی قرار دارد به همین دلیل تولید برق از آب و احداث نیروگاه های برق آبی در این کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته و قرار است 10 هزار مگاوات برق تولید شود. برق از این طریق

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نیرو، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو صبح امروز در حاشیه مراسم افتتاحیه پانزدهمین نشست کمیسیون همکاری های اقتصادی ایران. و تاجیکستان که با حضور دلیر جمعه وزیر انرژی و منابع آب تاجیکستان در جمع خبرنگاران برگزار شد. وی گفت: برگزاری این نشست مقدمه خوبی برای ایجاد و توسعه مناسبات سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی و فرهنگی دو کشور ایران و تاجیکستان خواهد بود. ایران یکی از اولین کشورهایی است که استقلال جمهوری تاجیکستان را در سال 1991 رسما به رسمیت شناخت و سفارت خود را در دوشنبه تأسیس کرد. در این زمینه می توان به بافت فرهنگی، تاریخی و زبانی و اشتراکات این دو کشور اشاره کرد; هر یک از این مشترکات زمینه ساز توسعه و گسترش روابط و همکاری های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در سال های استقلال این دو کشور شد.

absnews

وی گفت: در پی برگزاری دیدارهای دوجانبه با رئیس جمهور ایران، هشت سند همکاری بین دو کشور امضا شد. در همین راستا رئیس دولت سوم در اجلاس شانگهای در دوشنبه شرکت کرد که با دستاوردهای خوبی به ویژه برای ایران همراه بود.

محرابیان با بیان اینکه 14 کمیسیون مشترک بین دو کشور ایران و تاجیکستان تشکیل شده است، ادامه داد: از جمله آخرین اسناد همکاری امضا شده بین دو طرف، امضای 17 سند همکاری در سفر رحمان رئیس جمهور تاجیکستان به تهران است. بسیار مهم مهم است؛ سفر روسای جمهور دو کشور نماد بارز اراده حداکثری سیاسی دو طرف برای گسترش روابط دوجانبه است.

دلیر جمعه با بیان اینکه تاجیکستان تجربه سرمایه گذاری خوبی با طرف های ایرانی دارد، ادامه داد: نیروگاه آبی سنگ توده با همکاری ایران ساخته و راه اندازی شد. تاجیکستان در زمینه منابع انرژی آبی رتبه ششم جهان را دارد و با توجه به تاکید وزیر نیرو بر توان فنی مهندسی ایران، استفاده از این ظرفیت برای ایجاد نیروگاه های برق آبی ضروری است.

وزیر نیرو اعلام کرد:

وی با اشاره به همکاری های اقتصادی دو کشور افزود: امید است با تامین زمین و زیرساخت های لازم، حجم مبادلات اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان افزایش یابد. البته در زمینه های فرهنگی، سیاسی، صنعتی، گردشگری و… همکاری خواهیم داشت.

وزیر نیرو گفت: بر اساس بررسی های انجام شده، مبادلات اقتصادی دو کشور در سال 2022 نسبت به مدت مشابه سال قبل 300 درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به رشد 300 درصدی آمار مبادلات اقتصادی دو کشور ایران و تاجیکستان، تصریح کرد: بر اساس بررسی های انجام شده، مبادلات اقتصادی دو کشور در سال 2022 نسبت به مدت مشابه سال قبل 300 درصد افزایش داشته است.

دلیر جمعه، وزیر انرژی و منابع آب تاجیکستان و رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و تاجیکستان در ادامه از فرصت حضور در تهران برای شرکت در پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی بین دو کشور ابراز خرسندی کرد. کشور ها و گفت: هیئت های عالی رتبه از تاجیکستان برای حضور در این اجلاس معرفی شده اند که در این زمینه مهم است که این تعاملات علاوه بر بهره مندی از نتایج آنها برای ترسیم برنامه های آتی مثمر ثمر باشد.

به گفته این مقام مسئول، اهداف ما در سال اول دولت سیزدهم طبق برنامه پیش رفته است و در این سال شاهد افزایش سه برابری روابط و همکاری‌های طرفین بوده‌ایم، اهداف آینده نیز 500 میلیون دلار است. امیدواریم در دو سال آینده شاهد افزایش حجم باشیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه حجم مبادلات ایران و تاجیکستان در سال 1392 افزایش یافت، ادامه داد: در سال های بعد حجم مبادلات کاهش یافت و این روند در سال جاری بهبود یافت و دوباره افزایش یافت.

وی مهمترین همکاری دو کشور را در زمینه انرژی و مهندسی فنی برشمرد و افزود: در این زمینه احداث نیروگاه برق آبی در تاجیکستان و استفاده حداکثری از پتانسیل شرکت های ایرانی در این زمینه در نظر گرفته شده است. ما در حال همکاری با شرکت های ایرانی برای ساخت نیروگاه برق آبی راغون در تاجیکستان هستیم.

** هدف گذاری 500 میلیون دلار در معاملات

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *