یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

افزایش 30 درصدی تولید ماشین آلات معدنی و راهسازی/ افزایش صادرات نسبت به سال آینده

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه طبق آمار ده ساله 1402 نسبت به سال 1401 رشد 30 درصدی در تولید ماشین آلات معدنی و راهسازی داشتیم، گفت: در جایی که نیاز داخلی داشته باشیم تولید را افزایش خواهیم داد. و سپس به سمت صادرات خواهیم رفت.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید محمد موسوی در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه ایران در غرفه ای بی اس نیوز حضور یافت و گفت: یک دهه کم تحرکی و جدیت در تولید را به ما به ارث برده است. به عنوان مثال، در حوزه ماشین آلات راهسازی و معدنی، شرکت های بزرگی مانند هپکو و چند شرکت دیگر به دلیل واگذاری های اشتباه به افراد فاقد شرایط در جریان خصوصی سازی رکورد بالایی را به ثبت رسانده اند.

وی می افزاید: آمار تولید در سال 1400 به 1700 دستگاه رسیده بود که برآوردها نشان می دهد 15 هزار دستگاه راهسازی و معدن مستعمل در کشور وجود دارد. برای سال 1401 یک جهش رو به جلو پیش بینی شده بود و در این زمینه 100 درصد افزایش تولید داشت. تا سال 1401 علاوه بر هپکو، 10 شرکت خصوصی فعال در این منطقه فعالیت می کردند که دستاورد آنها تولید 3500 دستگاه معدن و راهسازی در سال 1401 بود.

معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات گفت: برای سال 1402 نیز همین برنامه رشد را در نظر گرفته ایم که بر اساس آمار 10 ماهه در سال 1402 نسبت به سال 1401 رشد 30 درصدی تولید معدن و ماشین آلات راهسازی را داشته ایم.

وی افزود: بنا داریم 15000 دستگاه فرسوده راهسازی و معدنی را نوسازی و سپس به صادرات این محصولات روی آوریم. با توجه به اینکه در حال حاضر نیاز داخلی داریم صادرات انجام نمی شود. در این حوزه هرجا تولید داخلی نداریم اجازه واردات می دهیم. اعلام می کنیم ضمن حمایت از تولید ماشین آلات در داخل کشور که تولید نداریم، اجازه واردات را می دهیم و دست معدنچیان را پر از ماشین می کنیم.

موسوی در پاسخ به اینکه در بخش تولید ماشین آلات کشاورزی چه اقداماتی انجام شده است؟ وی گفت: در حوزه تراکتور در سال 1401 نه تنها تولید به طور کامل پاسخگوی نیاز کشور بود بلکه در سال 1402 صادرکننده شدیم و امروز قطعات یدکی و تراکتور کامل صادر می کنیم. تاکنون 22 میلیون دلار تراکتور صادر کرده ایم.

وی افزود: هرجا نیاز داخلی داشته باشیم تولید را افزایش می دهیم و عرضه می کنیم سپس صادرات خواهیم داشت.

به گفته وی، پروژه ما در حوزه تجهیزات پزشکی تنها در زمینه خرید داخلی نیست، بلکه بحث صادرات نیز مطرح است. در زمینه تجهیزات مانیتورینگ علائم حیاتی پزشکی به 70 کشور جهان صادرات داریم. ما تجهیزات اتاق عمل را به بیش از 10 کشور صادر می کنیم.

معاون وزیر صمت در پایان گفت: در سال رشد تولید، گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در مرداد ماه نشان داد که در حوزه تولید ماشین آلات و تجهیزات رشد 18 درصدی داشته ایم. گزارش مرکز پژوهش های مجلس در 9 ماهه نخست سال از افزایش تقریبا 11 درصدی تولید شرکت های بورسی در حوزه ماشین آلات خبر می دهد. تقریباً کل شاخص شرکت های تولیدی بورسی 50 درصد از تولیدکنندگان این حوزه را شامل می شود. بنابراین رشد خوبی در تولید که امسال با وجود همه مشکلات به دست آوردیم و در کنار آن به پروژه های صادراتی نیز توجه شده است. با تمام شرکت هایی که چند ده تا چند صد میلیون دلار صادرات داشتند تماس گرفته شد و نیاز تولیدی آنها محاسبه شد و طرح جهش صادراتی سال 1403 برای اجرا در دست تدوین است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *