افزایش 27 درصدی ذخیره سازی گاز
پارسال 371 میلیون مترمکعب گاز ذخیره شد که امسال به 850 میلیون مترمکعب رسید یعنی 27 درصد بیشتر ذخیره سازی گاز حاصل شد و با احتساب عدم تعادل گاز در کشور، این می تواند اقدام موثری برای رفع این مشکل باشد. وضعیت پیش رو
به گزارش ای بی اس نیوز، توسعه ذخیرهسازی گاز طبیعی بهعنوان حلقه مفقوده برای رفع مشکل عدم تعادل گاز بهویژه در فصل سرما در این دولت تسریع شده است. پروژه فاز دوم ذخیرهسازی گاز در میدان شوریجه در حال اجراست و خرید تجهیزات حفاری چاههای دارای اولویت نهایی نهایی شده است و تاکنون سه دستگاه حفاری در موقعیتهای مستقر و هشت موقعیت چاه تکمیل شده است. ساخت شش موقعیت چاه دیگر، طراحی و ساخت توربوشارژرهای پروژه در حال انجام است.
به دلیل کمبود گاز، ذخیره سازی بسیار مهم است. کشوری مانند هلند 40 درصد از گاز مصرفی خود را در فصل سرما از ذخیره سازی گاز تامین می کند، در مقابل میانگین ذخیره گاز در اروپا 22 درصد است، همچنین در دو کشور بزرگ تولید کننده گاز گاز مانند آمریکا و روسیه، بخشی از مصرف آنها در فصول سرد از محل ذخیره گاز حاصل می شود که میانگین آن حدود 17 درصد است.
در مقایسه با توسعه و تولید میادین گازی، ذخیره سازی گاز در ایران نسبت به کشورهای پیشرو در این زمینه تجربه چندانی ندارد. ذخیره سازی در کشور با تزریق در میدان سراجه از سال 1392 آغاز شد و تاکنون 12 سیکل تزریق و استخراج در این میدان اجرا شده است و در سال 1401 متوسط میزان تزریق روزانه 4.1 میلیون مترمکعب و مقدار تولید 8.6 میلیون مترمکعب بوده است. .
یکی از مشکلات عمده این میدان در فرآیند ذخیره سازی وجود آب فعال در این میدان است که حجم ذخیره سازی را محدود می کند. دومین طرح ذخیره سازی مربوط به میدان نازبیران (مخزن شوریجه دی) است که نقش مهمی در تامین گاز زمستانی شمال شرق کشور دارد.
تهیه مدارک مهندسی پایه و تهیه شرح کار EPC برای اجرای فاز دوم توسعه ذخیره سازی در میدان سراج نیز به پایان رسیده است و پیمانکار در حال تکمیل برنامه زمان بندی و اسناد WBS و CBS پروژه است. . امکان سنجی پروژه ذخیره سازی گاز در سازه گنبد نمکی نصرآباد کاشان که به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در شرف آغاز عملیاتی است، به پایان رسیده و در مرحله نهایی سازی گزارش های امکان سنجی و توسعه است. اسناد و مدارک مناقصه
تا سال 1401 روزانه به طور متوسط 9700000 مترمکعب گاز به میدان تزریق می شد و در چهار ماه سرد سال روزانه 14700000 مترمکعب گاز تولید می شد. جواد اوجی – وزیر نفت در تازه ترین اظهارات خود در این زمینه اعلام کرد که 3.2 میلیارد لیتر سوخت گازوئیل برای نیروگاه ها ذخیره شده و 1.2 میلیارد لیتر نفت کوره داریم که نشان می دهد مشکل چندانی در این زمینه نخواهیم داشت. این منطقه. توجه.
او عرضه و ذخیره سازی سوخت مایع در نیروگاه های کشور، تعمیرات اساسی تاسیسات گازرسانی و افزایش 50 میلیون مترمکعبی تولید گاز نسبت به سال گذشته.
میزان ذخیره گاز چهار برابر شده است
بر اساس آمارهای اعلام شده ذخیره گاز امسال دو برابر پارسال است دو تانک شوریجه و سراجه صورت گرفت که در سه ماهه اول امسال 16 درصد بیشتر از سال قبل 16 درصد گاز به نیروگاه ها منتقل شده است که 88 روز و بیشتر از طرح سوخت گاز نیروگاه، ظرفیت استراتژیک نفت و گاز است. نیروگاه های گازی و حمل و نقل کاملاً متناسب هستند.
وظیفه ای به وزارت نفت داده شده است که در صورت تصویب، میزان ذخیره سازی گاز نسبت به وضعیت فعلی به پنج درصد افزایش می یابد. مصرف گاز یک کشور می شود. هم اکنون سه میلیارد مترمکعب ذخیره سازی در میادین گاز شوریجه و سراجه در حال انجام است که بر اساس پیش بینی های در نظر گرفته شده به 12 میلیارد مترمکعب خواهد رسید. یعنی می توانیم در شش ماه اول سال قسمت قابل توجهی از گاز را ذخیره کنیم و در زمستان و هوای سرد از آن استفاده کنیم.
با توجه به نیاز کشور به گاز در ماههای سرد سال، مطالعات ذخیرهسازی سایر میادین و سازههای زیرزمینی کشور در حال انجام است که میتوان به مطالعات ذخیرهسازی گاز در میادین گازی شرکتهای فعلی تولیدی که در نیمه دوم سال جاری هستند اشاره کرد. زندگی آنها.
انتهای پیام