یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

افزایش 27 درصدی بازپرداخت وام/سهم خانوار به 20 درصد رسید

براساس اعلام بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک‌ها در 10 ماهه امسال 26.9 درصد و سهم خانوار با احتساب کارت‌های اعتباری اعطایی به 20.1 درصد از کل پرداخت‌ها افزایش یافت. نصب در این دوره

به گزارش ای بی اس نیوز، از کل تسهیلات پرداختی، 35083.5 میلیارد ریال معادل 81.4 درصد به صاحبان مشاغل (حقوقی و غیرحقوقی) و 7999.9 میلیارد ریال معادل 18.6 درصد به مصرف کنندگان نهایی تعلق گرفت. اختصاص داده شده است.

سهم تسهیلات پرداختی به صورت سرمایه در گردش در تمامی بخش‌های اقتصادی طی 10 ماهه امسال 26 هزار و 527.9 میلیارد ریال معادل 75.6 درصد از کل تسهیلات پرداختی به صاحبان مشاغل است.

همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف‌کنندگان نهایی (خانوار) ​​بالغ بر 3215.0 میلیارد ریال معادل 40.2 درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف‌کنندگان نهایی (خانوار) ​​است.

سهم تسهیلات پرداختی برای تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن طی 10 ماهه امسال معادل 10420.3 میلیارد ریال بوده که نشان دهنده تخصیص 39.3 درصد از منابع تخصیصی به سرمایه در گردش کلیه بخش های اقتصادی است. (مبلغ 26527.9 تریلیون ریال).

خاطرنشان می شود: از 12769.5 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده در بخش صنعت و معدن، معادل 81.6 درصد (مبلغ 10420.3 میلیارد ریال) برای تامین منابع مالی گردش مالی پرداخت شده است که نشان دهنده توجه و اولویت بندی است. تامین منابع این بخش در سال 1402 به بانک ها سپرده شده است.

تاسیسات خرد (کمتر از 3 میلیارد ریال)

از مجموع تسهیلات پرداخت شده در مدت مذکور، مبلغ 10.3151 میلیارد ریال معادل 23.6 درصد در قالب تسهیلات خرد اعطا شد. همچنین مبلغ 0.829 میلیارد ریال نیز در قالب کارت اعتباری پرداخت شد که با احتساب این مبلغ در مجموع تسهیلات پرداخت خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ 10.3980 میلیارد ریال یا معادل 25 می باشد. درصد از مبلغ کل تسهیلات پرداختی خواهد بود

توجه داشته باشید؛ از آنجایی که تسهیلات پرداختی در قالب کارت اعتباری به بخش خانوار نیز پرداخت شد، سهم خانوار از 18.6 درصد به 20.1 درصد از کل تسهیلات پرداختی افزایش یافت.

باید بگویم؛ در ادامه مسیر فعلی، ملاحظات مربوط به کنترل تورم نیز باید مورد توجه قرار گیرد و همواره به تقویت پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد توجه شود.

بر این اساس، افزایش توان مالی بانک ها با افزایش سرمایه و ارتقای کفایت سرمایه بانک ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها در مسیر صحیح وام دهی به بانک ها، افزایش کارایی بانک ها در ارائه تسهیلات ضروری است. کار مولد سرمایه، از فشار مضاعف بر دارایی های بانک ها جلوگیری کرد و توجه ویژه ای به تشویق شرکت های تولیدی برای روی آوردن به بازار سرمایه به عنوان ابزاری مهم برای تامین مالی پروژه های اقتصادی (خلاق) داشت.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *