وی گفت: ساخت بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار با استفاده از توانمندی های تبصره 19 قانون بودجه کل کشور در سال 1392 و بر اساس سازوکار برگشت سرمایه صرفه جویی در مصرف سوخت احداث شد. به این ترتیب سرمایه گذار قسمت بخار نیروگاه را احداث و واحدهای گازسوز موجود را به سیکل ترکیبی تبدیل می کند و پس از راه اندازی واحدها، هزینه سرمایه گذاری از محل سوخت صرفه جویی شده پرداخت می شود.
مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد: این پروژه با هدف افزایش بهره وری، پایداری و کاهش قطعی برق در جنوب شرق کشور، افزایش اشتغال در حین ساخت و سپس در حین بهره برداری در شهر چابهار احداث شده است. .
محسن امیری مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی بنیاد مستضعفان گفت: با همگام سازی واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار، ظرفیت تولید برق این نیروگاه بزرگترین نیروگاه سیستان و بلوچستان است. به 575 مگاوات افزایش یافت.
وی افزود: با بهره برداری از این واحد ضمن افزایش راندمان نیروگاه به حدود 50 درصد، سالانه بیش از 250 میلیون لیتر گازوئیل هدر می رود که ارزش کل آن بر اساس فوب خلیج فارس حدود 200 میلیون یورو.”
وی هزینه ساخت این نیروگاه را بیش از 130 میلیون یورو اعلام کرد و گفت: در طول ساخت بخش بخار نیروگاه بین 500 تا 600 نفر در این پروژه مشغول به کار شدند و پس از شروع بهره برداری، کل کارکنان مشغول به کار شدند. در کارخانه حدود 140 نفر بود.
امیری با بیان اینکه این نیروگاه پیش از این دارای 2 واحد گازی به ظرفیت 315 مگاوات و 4 واحد کوچک گازی به ظرفیت کل 100 مگاوات و مجموعا 415 مگاوات بود، افزود: نیروگاه چابهار به دلیل عدم توسعه خطوط گاز در … جنوب استان تنها نیروگاه تمام دیزلی در شبکه برق کشور است و از این رو راه اندازی بخش بخار علاوه بر افزایش ظرفیت نیروگاه به 575 مگاوات، از نظر حفظ و نگهداری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. از ثروت ملی
امیری با بیان اینکه بخش بخار این نیروگاه توسط گروه مپنا به عنوان سازنده و همچنین پیمانکار نصب و راه اندازی این پروژه در 15 کیلومتری شرق شهر چابهار احداث شده است، گفت:
absnews
وی در پایان گفت: در صورت اعلام نیاز شبکه یا صنایع انرژی در منطقه، هلدینگ برق و انرژی صبا آمادگی اجرای بلوک دوم سیکل ترکیبی نیروگاه چابهار را دارد و برای این منظور اقدام خواهد کرد. هیچ محدودیتی از نظر فضا و زیرساخت در کارخانه وجود ندارد.
امیری افزود: در کنار بحث مصرف بهینه سوخت و جلوگیری از اتلاف ثروت ملی، بحث حفظ محیط زیست، افزایش پایداری و ایجاد زیرساخت های اساسی برای توسعه صنعتی در جنوب استان سیستان و بلوچستان به ویژه توسعه سواحل مکران که یکی از اولویت های نظام است.» حرم جمهوری اسلامی است و همچنین کمک به محرومیت زدایی در این منطقه در این طرح به صورت رنگارنگ پیش بینی شده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز