رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و توزیع کنندگان گوشت گوسفندی اعلام کرد:
ملکی با اشاره به اینکه در حال حاضر متاسفانه قاچاق و صادرات دام نیز داریم که باعث افزایش قیمت گوشت نیز می شود، توضیح داد: گوشت تولید شده با نهاده های یارانه ای از منابع غیررسمی به عراق قاچاق می شود و مقداری نیز به امارات متحده عربی و قطر می رود. که بر عرضه تاثیر می گذارد و خرید گوشت را با مشکل مواجه می کند. البته کشاورز مقصر نیست چون برای هزینه های جاری و بقای خود مجبور به صادرات است.
به گفته این مسئول برای پایین آوردن قیمت گوشت گوسفندی باید به سمت تولید نهاده ها رفت تا بتوان گوشت ارزان قیمت را در اختیار جمعیت قرار داد. امروز جو کیلویی 13 هزار تومان، یونجه کیلویی 9 هزار تومان و کاه کیلویی 1000 تومان است. این افزایش قیمت نهاده ها باعث افزایش قیمت گوشت شده است.
ملکی آمار تولید گوشت گوسفندی ما را کمی نادرست دانست و ادامه داد: این امر به دلیل عدم نظارت بر واحدهایی است که بدون مجوز فعالیت می کنند، اما حدود 1500 واحد پخش گوشت گوسفندی در تهران داریم. این در حالی است که تهران روزانه حدود 14 هزار راس گوسفند مصرف می کند و هر گوسفند به طور متوسط 16 تا 17 کیلوگرم گوشت و در مجموع 238 تن گوشت گوسفند تولید می کند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و توزیع کنندگان گوشت گوسفندی گفت: سرانه مصرف گوشت کاهش چشمگیری داشته است اما به دلیل بیکاری و توهم سود در بین مردم، واحدهای توزیع گوشت نیز افزایش یافته است.
absnews
علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و توزیع کنندگان گوشت گوسفندی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، افزایش قیمت گوشت گوسفند را ناشی از گرانی نهاده ها دانست و گفت: ضرر کرده ایم. مراتع طبیعی ما به دلیل خشکسالی.» معمولاً در 6 ماه اول سال گوسفندان از مراتع طبیعی تغذیه میکردند، اما امروز به دلیل تغییر اقلیم تقریباً این مراتع را از دست دادهایم و مجبور به واردات خوراک دام هستیم.
او اضافه کرد: سرانه مصرف گوشت کاهش چشمگیری داشته استاین در حالی است که به دلیل بیکاری و فضای توهمی که در بین مردم نسبت به سود فروش گوشت وجود داشت، واحدهای پخش گوشت نیز افزایش یافت.