هزینه های جهانی برای انتقال انرژی پاک به عنوان بخشی از تلاش ها برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی به رکورد بالایی رسیده است، اما هنوز برای رسیدن به انتشار صفر کافی نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، «بلومبرگ نیو انرژی فایننس» در گزارشی اعلام کرد که مجموع هزینه های انرژی پاک در سال گذشته 17 درصد افزایش یافته و به 1.8 تریلیون دلار رسیده است. این شامل سرمایهگذاری برای نصب انرژیهای تجدیدپذیر، خرید وسایل نقلیه الکتریکی، ساخت سیستمهای تولید هیدروژن و استقرار سایر فناوریها بود. با افزودن به این سرمایهگذاریها در ساخت زنجیرههای تامین انرژی پاک و همچنین 900 میلیارد دلار بودجه و مالی، مجموع تا سال 2023 به حدود 2.8 تریلیون دلار خواهد رسید.
هزینه بالا نشان دهنده فوریت فزاینده اقدامات بین المللی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی پس از گرم ترین سال ثبت شده زمین و حتی گرمای بیشتر پیش بینی شده برای امسال است. با این حال، جهان باید بیش از دو برابر سرمایه گذاری خود در فناوری پاک را برای دستیابی به انتشار صفر تا اواسط این قرن دو برابر کند.
آلبرت چئونگ، معاون اجرایی بلومبرگ فاینانس انرژی جدید گفت: “فرصت بسیار زیاد است و هزینه ها در حال افزایش است، اما ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم.” مجموع هزینه های انتقال انرژی در سال گذشته بسیار کمتر از بیش از 4.8 تریلیون دلار هزینه سالانه بود که شرکت تحقیقاتی تخمین زده بود بین سال های 2024 تا 2030 برای حرکت جهان به سمت انتشار خالص صفر مورد نیاز است.
این شرکت تحقیقاتی هشدار می دهد که دولت ها باید در سال های آینده اقدامات بیشتری انجام دهند. چئونگ تخمین می زند که سرمایه گذاری ها باید 170 درصد افزایش یابد تا به سرعت جهان را به کربن صفر برساند.
چین با 676 میلیارد دلار هزینه در سال گذشته همچنان بزرگترین بازار است. اما این هزینه در مقایسه با سال 2022 تنها 6 درصد افزایش یافته است. در مقابل، سرمایه گذاری در آمریکا، انگلیس و اروپا حداقل 22 درصد افزایش یافته و در مجموع به 718 میلیارد دلار رسیده است. این تا حدی به دلیل مشوق های ارائه شده توسط قانون کاهش تورم آمریکا است که قانون شاخص آب و هوای این کشور است و تأثیر قابل توجهی دارد. فروش زیاد خودروهای الکتریکی در بریتانیا و همچنین تقاضای زیاد برای انرژی های تجدیدپذیر در سراسر اروپا نیز به رشد کلی هزینه های انرژی پاک کمک کرده است.
هزینه خرید خودروهای الکتریکی در سطح جهان با 36 درصد افزایش به 634 میلیارد دلار رسیده است. این بخش با پیشی گرفتن از سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر، بیشترین سرمایه گذاری را به خود اختصاص داد که با افزایش هشت درصدی به 623 میلیارد دلار رسید. سرمایه گذاران 310 میلیارد دلار برای شبکه های برق ریخته اند که ابزاری حیاتی برای تامین انرژی پاک از مزارع بادی و خورشیدی است که اخیراً راه اندازی شده اند و شبکه ها را به سومین بازار بزرگ این بخش تبدیل می کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، برخی از فناوری های نوظهور رشد زیادی داشته اند. به عنوان مثال، سرمایه گذاری در هیدروژن سه برابر شد و به 10.4 میلیارد دلار رسید که نشانه ای از افزایش علاقه به این فناوری است، اما این هنوز در مقیاس بزرگ ثابت می شود.
انتهای پیام