اخبار اقتصادی روز

افزایش نگران کننده آتش سوزی مراتع نسبت به سال گذشته

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از افزایش ۴۷ درصدی آتش سوزی در مناطق مرتعی و جنگلی نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سرهنگ علی ملکی آهنگران فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با اشاره به افزایش چشمگیر آتش سوزی در مراتع و مناطق جنگلی وی از ابتدای سال تا اواسط مرداد ماه 1403 ابراز امیدواری کرد با هماهنگی و انسجام نهادهای ذیربط و اتخاذ تصمیمات مناسب، از عوامل بازدارنده مانند تهیه تجهیزات آتش نشانی یا راهکارهای چرای دام بیشتر استفاده شود. به طور موثر و گسترده.

آهنگران گفت: زندگی مخلوقات خداوند در مراتع، جنگل ها و مناطق بیابانی از گیاهان گرفته تا حیوانات و جانوران ارتباط مستقیمی با زندگی بسیاری از جوامع دارد و تنها بخشی از تولید اکسیژن است. عملکرد گیاهان و بنابراین حفظ آنها و همچنین محیط زیست آنها از اهمیت حیاتی برخوردار است.

وی با اشاره به محدودیت مراتع و جنگل های ایران گفت: 134 میلیون هکتار مرتع و جنگل در کشورمان وجود دارد که 84 میلیون هکتار مرتع و 21 میلیون هکتار جنگل و بیش از 30 میلیون هکتار بیابان است. منابع طبیعی را شامل می شود.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، آتش سوزی را یکی از حوادث تلخ در این مناطق عنوان کرد و گفت: از ابتدای امسال تا اواسط مردادماه هزار و 42 مورد آتش سوزی رخ داده که نسبت به 708 مورد در طول مدت 47 درصد افزایش داشته است. مدت مشابه سال گذشته

آهنگران افزود: از نظر وسعت طی 133 روز گذشته بیش از 21 هزار هکتار از عرصه های مرتعی و جنگلی در آتش سوخت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 372 درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه آتش سوزی مراتع و جنگل به سه دسته تقسیم می شود، گفت: حدود 85 درصد آتش سوزی های امسال آتش سوزی سطحی بوده که باعث سوختن گیاهان و بوته های کوتاه شده و 13 درصد تنه و 2 درصد تاج درختان سوخته است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی همچنین با اشاره به محل وقوع آتش سوزی ها گفت: تقریباً 37 درصد آتش سوزی ها در مراتع، 14 درصد در اراضی جنگلی، 48 درصد در جنگل های طبیعی و یک درصد در جنگل های بذرپاش رخ داده است.

بر اساس آمار، حدود 97 درصد آتش سوزی های امسال در 11 استان زاگرس نشین، 0.5 درصد در مناطق هیرکانی و 2.5 درصد در سایر مناطق مرتعی و جنگلی کشور رخ داده است.

آهنگران با بیان اینکه کارشناسان چرای دام در مراتع را راهکاری موثر برای جلوگیری از انباشت علوفه در مراتع می دانند، گفت: تمامی مراتع کشورمان شناسایی و برای برخی از آنها مجوز چرا صادر شده است. محیط می تواند فردی یا جمعی باشد. .
وی افزود: صدور مجوز چرای دام تابع مقررات و شرایطی مانند برنامه زمان بندی چرا است که در اکثر موارد زمان ورود دام 28 اردیبهشت و زمان رهاسازی 4 ماه پس از آن است.

آهنگران با بیان اینکه از نظر منابع طبیعی چرا باید ساماندهی، ساماندهی و نظارت شود، تصریح کرد: به عنوان مثال ورود دام قبل از موعد مقرر به مرتع می تواند باعث از بین رفتن شاخساره های گیاهی و مسمومیت آنها و یا در مواردی شود. ، ایمنی حیات وحش در منطقه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گفت: در برخی مناطق مجوز جمع آوری علوفه به صورت دستی صادر شده تا با جلوگیری از تجمع علوفه در مراتع، خطر آتش سوزی کاهش یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا