افزایش نرخ تبدیل مرغ و کاهش تلفات در مزارع مرغ با حباب نانو

با توجه به کاهش تلفات حدود 5 درصدی در واحد مرغداری 30000 جوجه، در یک دوره 3 تن و 750 کیلوگرم گوشت بیشتر به دست می آید. با در نظر گرفتن 30 هزار تومان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ، در یک دوره 112 میلیون و پانصد هزار تومان ارزش افزوده برای مرغدار خواهد بود.
یکی از بنگاه های دانش بنیان به عنوان یکی از بنگاه های پیشرو در توسعه فناوری نانوحباب در ایران، این موضوع را با همکاری پژوهشگاه دام کشور مورد ارزیابی علمی قرار داده است. این تحقیق بر روی 780 جوجه 7 روزه از نژاد آرین انجام شد. این تحقیق 13 بار تکرار شد و هر بار 60 قطعه جوجه با آب معمولی و آب غنی شده با نانوحباب اکسیژن مورد ارزیابی قرار گرفتند.
به گزارش ای بی اس نیوز، استفاده از فناوری نانو حباب در صنعت دام و طیور یکی از جدیدترین کاربردهای نانوحباب ها است که توسط تعداد انگشت شماری از شرکت های پیشرو در ژاپن، آمریکا و هند ارائه شده است.
بر اساس اعلام ستاد نانو، نتایج بهدستآمده برای جوجههای گوشتی با سن 35 و 42 روز افزایش درصد ماندگاری و یا به عبارتی کاهش تلفات به ترتیب 4.3 و 5.6 درصد را نشان میدهد. این میزان برای جوجه های 35 و 45 روزه 3/4 و 1/6 درصد بود. تاثیر ارقام ذکر شده برای یک واحد مرغداری متوسط به قدری محسوس است که استفاده از دستگاه حباب نانو را توجیه می کند.
نتایج تحقیقات یکی از بنگاه های دانش بنیان با همکاری پژوهشکده دام کشور در زمینه استفاده از فناوری نانوحباب در مرغداری ها نشان می دهد که استفاده از نانوحباب ها باعث کاهش 4.3 و 5.6 درصدی تلفات مرغداری شده است. و نرخ تبدیل مرغ 35 و 45 روز 4.3% و 6.1% بود.
انتهای پیام
بر اساس ادعای این شرکت ها، افزایش سطح اکسیژن محلول در آب مصرفی در مرغداری ها منجر به کاهش چشمگیر عوامل بیماری زا، مواد معدنی و گازهای مضر آب و از سوی دیگر با افزایش سطح متابولیسم می شود. در جوجه ها منجر به بهبود پارامترهای خونی مانند تری گلیسیرید، کلسترول تام و لیپوپروتئین تبدیل به کلسترول می شود. علاوه بر این، با غنی سازی آب با اکسیژن اضافی به شکل نانوحباب، تولید گلوبولین های دفاعی مانند IGG و IGM به میزان قابل توجهی در بدن جوجه افزایش می یابد.
نتیجه این کار، در اقتصاد مرغداران، در ضریب تبدیل خوراک، درصد تلفات مرغ، میزان گاز آمونیاک در محیط طیور و درصد اسید اوریک در ضایعات طیور منعکس شده است.