به گزارش خبرنگار رکنا به نقل از ایلنااز یاسوج، یک بانوی خانه دار اهل روستای دامدره چورم می گوید که به شوهرش گفته است حدود 2 هفته روزانه مرغ ذبح شده نخرند زیرا توان مالی آنها برای خرید مرغ 2 کیلویی 200 هزار تومانی کافی نیست.
«ناهید» به رکنا به نقل از ایلنا، گفت: خانواده ما شش نفره است و یارانه ما 270 هزار تومان است اما با این 270 هزار تومان نمی توان یک یا دو جوجه سه کیلویی خرید.
مرد میانسالی اهل روستای کریک دانا با ابراز تاسف از افزایش ناگهانی قیمت مرغ در زادگاهش می گوید: مرغی که باید کیلویی 100 هزار تومان بخریم چه ویژگی دارد؟
به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، «قدرت خدا» گفت: واقعیت این است که چون قیمت مرغ مرز 65 هزار تومان را شکست، من توان خرید آن را نداشتم و برای خانواده ام خرید کنید.
«حسن» فروشنده روزانه مرغ ذبح در شهرستان لیک نیز از کاهش قدرت خرید مردم شهرش برای خرید مرغ ابراز نگرانی می کند و می گوید: آقا هیچکس به من بدهکار نیست که اگر نتوانم مرغ بفروشم. فردا مالیات بده
صاحب یک مزرعه مرغ با تاکید بر عدم ذکر نامش در این گزارش از افزایش ناگهانی قیمت جوجه یکروزه و نهاده ها خبر داد و گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد کار را به خداوند.
وی که نگران شرایط فعلی بازار مرغ در این استان است به رکنا به نقل از ایلنا گفت: علاوه بر افزایش عجیب قیمت نهاده ها و جوجه یکروزه، اکنون شاهد افزایش دو برابری قیمت ها هستیم. مواد ضدعفونی کننده، داروها و واکسن های مرغ که عملاً یک مرغداری هستند، آنها را به سمت تعطیلی سوق می دهد.
افزایش ناگهانی قیمت مرغ ذبح شده روزانه در کهگیلویه و بویراحمد
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با تایید افزایش قیمت جوجه یکروزه و نهاده ها، ابراز تاسف کرد که دلیل گرانی مرغ در این استان افزایش قیمت است. .
«رضا بهنام پور» در گفت وگو با رکنا به نقل از ایلنااز یاسوج، قیمت جوجه یک روزه را 30 هزار تومان دانست و گفت: این قیمت طی هفته ها حدود 17 هزار تومان به مرغداران فروخته می شد اما ناگهان از 17 هزار تومان رفت. به 30000 تومان.
وی با اشاره به اینکه در بحث افزایش قیمت مرغ شاهد افزایش ناگهانی قیمت در سراسر کشور هستیم، یادآور شد: قیمت نهاده ها، جوجه یکروزه، دارو، واکسن و مواد ضدعفونی کننده به طرز شگفت انگیزی افزایش یافته است و اینها افزایش قیمت مرغ ذبح شده در بازار باعث افزایش نگران کننده شده است.
معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ترس مرغداران از جوجه ریزی به دلیل افزایش قیمت ها را منطقی دانست و گفت: خوب که مرغداران آماده جوجه ریزی هستند از این کار می ترسند. مرغ و سایر نهاده های تولید را با قیمت بالا بخرند، سپس مرغ تولید شده را به قیمت 52000 تومان می فروشند، خطر جوجه ریزی ندارند.
به گفته بهنام پور، در شرایط عادی بخشی از مرغ مورد نیاز خارج از استان کهگیلویه و بویراحمد است و جوجه یکروزه نیز در استان تولید نمی شود.
این مسئول سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تعداد مرغداری های فعال در این استان را 150 مرغداری برای کشتار ذکر کرد و یادآور شد: نیاز این استان به کشتار روزانه مرغ در سال 21 هزار مرغ است. تنی که در صورت مصرف کل مرغ تولیدی استان تنها 67 درصد نیاز تامین می شود.
مرغداران برای جوجه کشی ریسک نمی کنند
بهنام پور گفت: سال گذشته 14 هزار تن مرغ گوشتی در این استان تولید شد اما افزایش شدید قیمت نهاده های تولید، کمبود جوجه یکروزه، کمبود تسهیلات بانک ها از جمله نقدینگی، نیاز به افزایش نقدینگی و افزایش ریسک تولید، تاخیر طولانی در بارگیری و ارسال نهاده های ذرت و سویا از بنادر، افزایش هزینه حمل و نقل جوجه ها و سایر نهاده ها مشکلات مرغداران را چندین برابر کرد و عملاً قدرت خطر آنها برای جوجه ریزی به کمترین حد خود رسید. سطح ممکن
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویار احمد نیز از کمبود مرغ در بازار استان می گوید، اما می گوید قیمت مرغ در بازار این استان مشابه قیمت بازار همسایه است. استان ها
اما «سیدعلی معتمدی پور» نمی گوید چه برنامه ای برای کاهش قیمت مرغ ذبح شده دارد چرا که تصمیم برای کاهش یا افزایش قیمت مرغ دست او و سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.
به گزارش ایلنا، به نظر می رسد با روند فعلی مردم کهگیلویه و بویراحمد اوایل امسال باید شاهد سرقت زودهنگام و فوری مرغ ذبح روزانه از سفره های کوچک خود باشند.
خبر از رکنا
اخبار خبرگزاری رکنا