شاخص بالای 50 نشان دهنده رفاه است. بر اساس نتایج نظرسنجی فعالان اقتصادی تعاونی؛ تعداد کل شاماخ در فوریه 1402 هجری قمری 51.42 بوده که نسبت به دی ماه (49.38) افزایش نسبی داشته است و بدین ترتیب اقتصاد تعاونی از رکود اقتصادی خارج شده و در آستانه رونق قرار گرفته است.
شاخص فعالیت های صنعتی بخش تعاون در بهمن ماه (51.64) نسبت به دی (51.40) تغییر معنی داری نداشته و همچنان نشان دهنده وضعیت رونق اقتصادی در بخش صنعت است. شاخص فعالیت های خدماتی بخش تعاون در بهمن ماه (51.23) نسبت به دی ماه (47.07) افزایش نسبی داشته و در وضعیت رونق اقتصادی قرار دارد.
با توجه به عدم تغییر شاخص کل رکود صنعت و رشد شاخص کل خدمات در بخش تعاون، مهمترین دلیل خروج از رکود در شاخص کل بخش تعاون، افزایش شدت فعالیت ها و رونق کسب و کار بخش خدمات در پایان سال. افزایش مولفههای «تعداد سفارشهای جدید مشتری» و «موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداریشده» متاثر از افزایش تولید و شدت فعالیتها در ماههای پایانی سال است.
کاهش مولفه مصرفی حامل های انرژی این شرکت همزمان با افزایش دمای هوا حاکی از محدودیت دسترسی به حامل های انرژی به ویژه قطعات گازی در واحدهای تولیدی است.
به گفته کارشناسان، با توجه به نتایج بهدستآمده از مولفه «انتظارات مربوط به فعالیت شرکت در یک ماه آینده» و به گفته تعاونیها، دولت میتواند از راهکارهای مناسب برای کنترل نرخ ارز و ایجاد ثبات در بازار استفاده کند. اجرای صحیح قوانین و مقررات حمایتی و تشویقی آن برای شرکت های تعاونی، برای کاهش خسارات وارده به آنها فعالان عرصه تعاون و در نتیجه حفظ ثبات اقتصادی کشور.
منبع: ایرنا