اخبار اقتصادی روز

– افزایش تولید شیر خام به بیش از 14 میلیون تن تا سال 1404 هجری قمری

محمدابراهیم حسن نژاد معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به روز جهانی شیر اظهار داشت: شیر اولین غذای بشر است و از نظر عناصر و مواد مغذی غنی ترین ماده غذایی در رژیم غذایی محسوب می شود. و تاکید مجدد بر اهمیت صنعت شیر ​​و فرآورده های لبنی؛ اولین روز ماه ژوئن به نام روز جهانی شیر نامگذاری شده است.

به گفته وی، برنامه ریزی و سیاست وزارت جهاد کشاورزی با هدف دستیابی به سرانه تولید بهینه شیرخام مرغوب به میزان 165 کیلوگرم و افزایش تولید به 14 میلیون و 850 هزار تن تا سال 1404 هجری قمری است.

حسن نژاد ادامه داد: در زمینه تبدیل و تولید لبنیات در کشور بیش از 18 میلیون تن ظرفیت تولید برای کارخانه ها و کارگاه های تولیدی ایجاد شده است. همچنین حدود 7 میلیون راس دام سنگین در کشور داریم که در دو دسته صنعتی و غیر صنعتی شیر خام و گوشت قرمز تولید می کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران در تولید شیر خام رتبه 23 جهانی را دارد، افزود: از نظر توانایی ژنتیکی رتبه دوم را در دام های صنعتی دارد.


حسنی نژاد با بیان اینکه امروز کمیت و حجم شیر در کشور رشد چشمگیری داشته است، گفت: این محصولات را نیز بدون نیاز به واردات خامه و کره صادر می کنیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تنوع بخشی به نژادهای شیری یکی از اولویت های مجلس است، گفت: نژاد هلشتاین اصیل را در کشور داریم، اما با استفاده از توانمندی های شناختی – شرکت های موجود مستقر هستند. در خصوص حفظ دام پرمحصول و استفاده از جنین دو وسیله گوشتی و لبنیاتی که از دیگر برنامه های معاونت دام است تا بتوانیم در آینده نزدیک به سطح بالاتری از اقتصاد واحد لبنی برسیم.

معاون وزیر جهاد ادامه داد: استفاده از مواد ژنتیکی مخصوص جنسیت در گله های صنعتی و تولیدات دامی می تواند در ارتقای واحد تولیدی موثر باشد.

وی در خصوص میزان تولید شیر در کشور افزود: در حال حاضر بیش از 12 میلیون تن شیر خام در کشور تولید می شود و عمدتاً در واحدهای صنعتی تولید و به صنایع تولیدی تحویل می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه زنجیره ها گفت: باید زنجیره ها را گسترش دهیم تا همه دامداران از ارزش افزوده محصول نهایی بهره مند شوند.

وی به لزوم افزایش مصرف لبنیات و فرآورده های لبنی در کشور اشاره کرد و گفت: شیر تولیدی باید ابتدا وارد سفره خانواده های ایرانی شود و فرهنگ مصرف آن از مهدکودک ها و مدارس آغاز شود تا شیر در آینده یک محصول در نظر گرفته می شود. غذای اصلی

حسن نژاد ابراز امیدواری کرد: امسال که سال «جهش تولید با مشارکت مردم» است، بتواند در تولید و ساخت این نعمت الهی تلاش کند.

خبرنگار: آزاده محبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا