نرخ تورم اصلی توکیو، که غذای تازه را در بر نمی گیرد، اما قیمت سوخت را شامل می شود، در ماه نوامبر 3.6 درصد بیشتر از یک سال قبل بود. این رقم بالاتر از میانگین پیش بینی بازار 3.5 درصد و 3.4 درصد ثبت شده در ماه اکتبر بود.
در حالی که محرک اصلی تورم افزایش قبوض برق و افزایش قیمت مواد غذایی است، کسب و کارها نیز قیمت کالاهای بادوام را افزایش داده اند زیرا ضعیف بودن ین هزینه واردات را افزایش داده است.
بانک ژاپن نرخ بهره را در همان سطح پایین نگه داشت که انتظار داشت با کاهش قیمت سوخت، تورم به کمتر از هدف تعیین شده در سال آینده بازگردد. برخلاف تجربه برخی از کشورهای غربی که دستمزدها با تورم افزایش می یابد، رشد دستمزدها و هزینه خدمات در ژاپن تغییر نکرده است.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از رویترز، شاخص بهای مصرف کننده در پایتخت ژاپن که شاخص اصلی روند تورم در کل این کشور است، در ماه نوامبر با نرخ بالاترین میزان در 40 سال گذشته افزایش یافت و از نرخ تورم فراتر رفت. هدف بانک مرکزی برای ششمین ماه متوالی 2 درصد است.
absnews69
افزایش قیمت مواد غذایی و قبوض سوخت عامل اصلی تورم در توکیو بود که به سایر کالاها سرایت کرد و تردیدها در مورد ادعاهای بانک مرکزی مبنی بر موقتی بودن تورم را تشدید کرد.
رشد آهسته دستمزدها در ژاپن یکی از عواملی بود که بهبود این کشور از شیوع کرونا را به تاخیر انداخت. سومین اقتصاد بزرگ جهان به طور غیرمنتظره ای در سه ماهه سوم سال جاری نسبت به سال قبل 1.2 درصد کاهش یافت که دلیل اصلی آن کاهش مصرف بود.
تحلیلگران بر این باورند که کاهش ارزش ین تورم را در سال آینده در همان سطح نگه می دارد. شاخص قیمت مصرف کننده توکیو، بدون احتساب سوخت و مواد غذایی تازه، در نوامبر 2.5 درصد بیشتر از یک سال قبل بود. این رقم در مهرماه معادل 2.2 درصد بوده است.
آخرین باری که تورم در توکیو بالاتر از آن بود در آوریل 1982 گزارش شد، زمانی که شاخص قیمت مصرف کننده به 4.2 درصد رسید.