اولین نشست معاونت اجتماعی و پیشگیری از بزهکاری سراسر کشور در سال جاری با حضور معاونت اجتماعی و پیشگیری از بزهکاری قوه قضائیه و مدیران ارشد این معاونت برگزار شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری قوه قضائیه در این نشست گفت: امسال طبق سنت مقام معظم رهبری، سال کنترل تورم و رشد تولید نامگذاری شده است که ما به عنوان مسلمانان و انقلابیون ایران وظیفه دارند به این شعار که هدف همه ساله ماست، سعی کنید هدفی که مقام معظم رهبری می خواهند روی زمین بماند.
وی ادامه داد: رئیس محترم قوه قضائیه در اولین جلسه بعد از سال نو فرمودند همه دستگاه های مختلف قوه قضائیه برای تحقق این شعار تلاش مضاعفی داشته باشند. به ویژه دو مجموعه مددکاری اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و دادستانی کل کشور از سوی وی برجسته شد.
جهانگیر بیان کرد: از آنجایی که مشکل اصلی کشور از نظر حاکمان اقتصاد است و سایر مشکلات به نوعی به مشکلات اقتصادی مربوط می شود، بنابراین انجام کار و فعالیت ما باید معطوف به مشکلات اقتصادی نیز باشد و انجام فعالیت های اجتماعی به معنای این نیست. که اینها مشکلات اقتصادی است. بنابراین لازم است به موازات فعالیت هایی که در حوزه های اجتماعی انجام می دهیم، مسائل اقتصادی را با دیدی تیزبینانه و واقع بینانه دنبال کنیم.
وی افزود: امسال سال خاصی است. از نظر اقتصادی متاسفانه در سال گذشته با رشد نگران کننده تورم مواجه بوده ایم و این رشد تورم به نوعی بر اقشار مختلف جامعه تاثیر گذاشته و آسیب بیشتری به اقشار محروم جامعه وارد کرده است. مشکلات اضافی ایجاد کند.
معاون اجتماعی و پیشگیری رئیس جمهور با اشاره به چالش های اجتماعی در سال گذشته گفت: در سال جدید هم مشکلات اقتصادی و هم معضلات اجتماعی خاصی داریم که از سال گذشته شروع شده است. اگرچه حضور به موقع فهیم در صحنه اغتشاشات و تلاش دشمن برای اخلال در کشور با شکست مواجه شد، اما به معنای حل مشکلات اجتماعی جامعه نیست، بلکه نشان دهنده این است که باید کمی به این امر افزوده شود. دستور جلسه. با کاهش مشکلات و افزایش سرمایه اجتماعی، دشمن از این کمبودها سوء استفاده نکند.
جهانگیر همچنین به اتفاقات مهم سیاسی کشور در سال جاری اشاره کرد و گفت: در پایان سال دو انتخابات مهم شورای اسلامی و انتخابات خبرگان رهبری داریم و از آنجایی که بحث آسیب شناسی در حوزه انتخابات بوده است. یکی از ماموریت های این معاون رئیس جمهور در سال های اخیر بوده است، اکنون بر عهده این معاونت است و حتی در قانون انتخابات نیز پیش بینی شده است که باید به آن رسیدگی کنیم، بنابراین فعالیت در سه حوزه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی حوزه ها امسال نیاز به کار ویژه ای دارد که بر این اساس ماموریت هایی برای آن برنامه ریزی شده است.
وی با توجه به آمار جرایم و آسیب های سراسر کشور به عملکرد ضعیف بخش های مختلف کشور در زمینه پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و گفت: اگر موضوع پیشگیری در سال های اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته است. کشور، او باید با مشکلات و آسیب های زیادی روبرو می شد. ما نبودیم، با وجود اینکه افراد مختلف، مسئولان و قوانین و مقررات مدام در مورد اهمیت پیشگیری سوالاتی را مطرح می کردند، اما آنچه در واقعیت مشاهده می شود این است که در بسیاری از جاها پیشگیری جدی گرفته نمی شود و بودجه ای به آن اختصاص نمی یابد.
جهانگیر در ادامه این نشست با بیان اینکه موضوع پیشگیری به عنوان موضوعی در مورد انسان قابل تبیین است، افزود: نگاه ما به انسان برنامه های ما را در ابعاد مختلف تغییر می دهد. با در نظر گرفتن انسان به عنوان یک موجود اقتصادی، باید اقدامات پیشگیرانه را با توجه به میزان منفعت و ضرری که می تواند به انسان وارد کند، طراحی کرد. در واقع نرمشی که در انسان اقتصادی تعیین می شود بر اساس سود و زیان است، یعنی هزینه های جرم در جامعه باید افزایش یابد. به تناسب منافعی که فرد از ارتکاب جرم به دست میآورد، بنابراین مردم دیگر به ارتکاب جرم فکر نمیکنند.
وی ادامه می دهد: در جای دیگر اگر بخواهیم یک انسان را یک انسان اجتماعی بدانیم، برنامه های پیشگیری با توجه به تاثیری که این فرد بر محیط زیست و دیگران می گذارد و تاثیری که دیگران و جامعه بر آن انسان می گذارد سنجیده می شود. . شخص؛ مثلاً آیا امروز باید دید تأثیر افراد مثبت در محله های فرسوده چیست و تأثیر افراد منفی در همان محیط چگونه است؟
جهانگیر افزود: پرسش انسان از نظر معنوی نیز مهم است. به معنای فعالیت در قلمرو باورها، انگیزه ها و ارزش های انسانی است که منجر به نتایج پیشگیرانه می شود. این بخش از فعالیت های پیشگیرانه با نگاه به آثار مثبتی که در درجه اول فرهنگی هستند و چگونه می توانند بر کاهش جرم، کاهش آسیب و مهار مشکلات تأثیر بگذارند، تأثیر درونی بر مردم ایجاد می کند.
وی بیان کرد: پرداختن به یک جنبه از انسان در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و معنوی به تنهایی موجب موفقیت نمی شود و انسان باید در تمام ابعاد خود به طور همزمان مورد بررسی قرار گیرد تا آسیب ها و آفات را مهار و مهار کند.جنایت هایی که ممکن است رخ دهد. به دست این مرد .
جهانگیر نحوه برنامه ریزی برای انسان را مغایر با پیچیدگی ابعاد انسانی دانست و گفت: نباید برای انسان به عنوان موجودی پیچیده برنامه ریزی های پیچیده، درهم تنیده و مبهم داشته باشیم زیرا در این صورت در اجرای طرح ها دچار مشکل می شویم.
معاون اجتماعی و پیشگیری رئیس جمهور موضوع پیشگیری را از نظر تأثیر سیستم های اطراف بر انسان مهم و قابل تامل دانست و بر نقش هر یک از سیستم های پیرامونی تاکید کرد و گفت: ما توسط سیستم های مختلفی احاطه شده اند و ما تحت تأثیر این سیستم ها هستیم. . نظام های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و آموزشی بخشی از آن هستند. به عنوان مثال در نظام اقتصادی موسساتی مانند بانک ها، بورس ها، بیمه ها، سازمان های مالیاتی و … وجود دارند که هر کدام در این سیستم نقش دارند و هرگونه عدم تعادل در این سیستم می تواند منجر به مشکلاتی مانند افزایش نقدینگی شود. . ، تورم و غیره همچنین یک سری اتفاقات در نظام اقتصادی رخ می دهد که به طور مستقیم بر جامعه تأثیر می گذارد. به عنوان مثال در نظام اقتصادی ایران حاکمیت ریال وجود دارد و هرگونه کاهش ارزش پول ملی بر 85 میلیون ایرانی تاثیر می گذارد.
وی افزود: نظام اجتماعی نیز ویژگی هایی دارد; از جمله فعال و مسلط بودن یا منفعل و شکست خورده بودن، نظم و بی نظمی اجتماعی یا بی نظمی اجتماعی در قالب پدیده های اجتماعی غالب در جامعه، وضعیت شغلی، مسائل خانوادگی، جوانی، سطح رفاه اجتماعی، تعصبات اجتماعی و جرایم عمده که بدون توجه است. برای آنها می تواند جامعه را دچار بی هویتی و بی انگیزگی، چالش و بحران کند. اگر این تأثیر اجتماعی به درستی مورد رصد و رسیدگی قرار نگیرد و برنامه ریزی مناسبی در نظر گرفته نشود، موجب کاهش سرمایه اجتماعی در کشور و افزایش آسیب های اجتماعی می شود.
جهانگیر ادامه داد: در مسائل اجتماعی خانواده مهمترین نهاد جامعه است. بنیان خانواده بر اساس نظام اجتماعی ناکارآمد تضعیف می شود. زمانی که رفاه و آسایش همه اقشار جامعه قابل پیش بینی نباشد و در دستور کار نباشد، موضوعات طلاق، وابستگی، گرایش به انواع فساد، فرار و… افزایش خواهد یافت.
در ادامه این مصاحبه، این مقام قضایی به مأموریت ها و انتساب های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در سراسر کشور در سال جاری تصریح کرد: اولین نکته ای که در قالب مأموریت های این معاونت مطرح می شود – رئیس جمهور برنامه های ابلاغی و سند تحول و احکام رهبری در این است که اینها به ویژه مسائل اجتماعی است که باید جدی بگیریم. امسال آخرین سال اجرای سند تحول قضایی است و باید علت عدم انجام برخی وظایف بررسی و اعلام شود و آیا مواردی وجود دارد که در این معاونت یا سازمان های مرتبط اجرایی نشده است. باید دنبال شود.
جهانگیر ادامه داد: رمز موفقیت نماینده مجلس تعامل نمایندگان مجلس با روسای کل دادگستری استان ها است. اولویت های استانی هم باید محاسبه شود. تا زمانی که تصویر دقیقی از جرایم و آسیب در سراسر کشور نداشته باشیم، نمی توانیم برنامه ریزی دقیقی ارائه کنیم. در عمل متوجه میشویم که برخی از آمارها دقیق نیستند و عدم دقت در ثبت آثار، تحلیل واقعی را برای ما دشوار میسازد. به عنوان مثال، آمار نشان می دهد که درصد بالایی از منابع صحیح ثبت و در موضوع محکومیت ثبت نمی شود، بنابراین تحلیل آن در عمل دقیق و صحیح نخواهد بود. علاوه بر این، گاهی اوقات فردی با ده ها جرم دستگیر می شد، اما در سامانه و در زمان ثبت نام تمامی جرایم فرد ثبت نمی شود، بنابراین آمار جرایم در کشورها دقیق نخواهد بود.
وی افزود: یکی از ماموریت های مهم رئیس دانشگاه در سال جاری شناسایی مراکز تشکیل پرونده است که منجر به افزایش تعداد پرونده های قضایی می شود. تغییر کاربری، ترک اعتیاد و تشکیل کمپهای ترک اعتیاد، اطلاعرسانی به مردم و اطلاعرسانی از مخاطرات پروندههای چند شکایتی، اطلاعرسانی از طریق برپایی نمایشگاههای دائمی در حوزه آسیبها و جرایم، استفاده از توانمندیهای مردم، تولید محتوا، طرح قاضی مدرسه، طرح اسکان موقت متهمان و بازداشت شدگان قبل از ورود به زندان و جلوگیری از طلاق همسران زندانیان خاطرنشان کرد: همه این موارد می تواند برای جلوگیری از شکایت و پیشگیری از وقوع جرم موثر باشد.
در ادامه این جلسه آخرین وضعیت برنامه های سال گذشته بررسی و تعدادی از معاونین استانداری به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
انتهای پیام