سایر موضوعات

افزایش بیش از 5000 مگاوات تولید برق طی دو سال آینده

انرژی های تجدیدپذیر در دولت سیزدهم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و پیش بینی می شود طی چهار سال آینده بیش از 11000 مگاوات نیروگاه از جمله نیروگاه تانیش که عمدتا خورشیدی هستند به بهره برداری برسد. دو سال حداقل 50 درصد از این مبلغ در سبد تولیدی خواهد بود که باید برق کشور به آن اضافه شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۱۰۰ مگاوات افزایش یافته است که با تولید سالیانه ۲۱۵۴ میلیون کیلووات ساعت برق، به‌ویژه در ساعات اوج مصرف، عدم تعادل برق را کاهش داده است.

همچنین از مصرف بیش از 685 میلیون مترمکعب گاز طبیعی و انتشار یک میلیون و 664 هزار و 578 تن آلاینده های زیست محیطی جلوگیری کرده و 530 هزار و 735 هزار متر مکعب آب در فرآیند تولید برق صرفه جویی می شود.

امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به عنوان جایگزین مناسبی برای انرژی های فسیلی توصیه می شود، زیرا کاهش ذخایر سوخت های فسیلی از یک سو و قیمت غیر واقعی این منابع از سوی دیگر نتیجه آن است. منابع مالی کشور هدر می‌رود و در زمینه‌های مختلف به‌ویژه در صنعت برق استفاده شده است.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور، احداث نیروگاه های حرارتی جدید به دلیل طولانی بودن روند ساخت و ساز و عدم تعادل سوخت در کشور به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای فعلی و رشد سالانه بار شبکه باشد، به همین دلیل. ، احداث نیروگاه های تجدیدپذیر می تواند گزینه مناسبی برای رفع این مشکلات و دسترسی به برق پایدار در کمترین زمان ممکن باشد.

وزارت نیرو در دولت سیزدهم طرح هایی را برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر ارائه کرد که از جمله آنها طرح ساخت 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر بود. برنامه ای که در آن تولید 4000 مگاوات برق از طریق نیروگاه های بادی خورشیدی، 3000 مگاوات نیروگاه بادی و 3000 مگاوات احداث نیروگاه های خودران پیش بینی شده است.

اخیراً ساخت 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مدت پنج سال در جلسه شورای عالی انرژی به تصویب رسید که آینده روشنی را برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور متصور است.

طبق اعلام مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، با دستور رئیس جمهور که بر توسعه نیروگاه های برق تجدیدپذیر تاکید و حمایت می کند، با ساخت و راه اندازی 4500 مگاوات نیروگاه جدید خورشیدی موافقت شد و همچنین مطرح شد. توسط دیوان عالی کشور شورای انرژی تمام شد، شرکت های برنده مشخص شدند و تضمین های لازم ارائه شد.

به گفته وی، تاکنون مجوز از شورای اقتصاد گرفته شده است و امیدواریم تا 4 سال آینده بیش از 11 هزار مگاوات نیروگاه از جمله نیروگاه های تجدیدپذیر عمدتا خورشیدی وارد مدار تولید شود.

سخنگوی صنعت برق بیان کرد: مشارکت و همکاری بسیار خوبی در صندوق توسعه ملی در استفاده از وام یا تسهیلات صندوق صورت گرفته است و سایر ارکان نظام به ویژه رئیس جمهور و وزیر نیرو حمایت خوبی دارند. برای آن

توجه دولت سیزدهم به انرژی های تجدیدپذیر در شرایط عدم تعادل برق را می توان نقطه قوت دانست، اما باید دید برنامه های تدوین شده تا چه حد اجرایی می شود و انرژی های تجدیدپذیر بعد از این چهار سال چگونه در سبد انرژی ها نقش خواهند داشت. . طرح.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا