رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای گفت: یکی از خدمات صنعت هسته ای در حوزه کشاورزی افزایش عمر انبارداری محصولات است که می تواند منجر به صادرات تعداد بیشتری از محصولات و بهبود آن شود. از شرایط کشاورزی اقتصاد
به گزارش ای بی اس نیوز، امیرحسین فقیهی رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای در بازدید محمد اسلامی معاون رئیس جمهور از شعب سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان البرز گفت: همکاری صنعت هسته ای با متخصصین و دانشمندان حوزه کشاورزی کشور. علاوه بر این، قدمت مراکز تحقیقاتی TAT به دهه 1970 باز می گردد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان انرژی اتمی ایران هیچگاه در تفاهم متقابل با دانشمندان و صاحب نظران حوزه کشاورزی مشکل نداشته است، افزود: همکاری همیشه وجود داشته و این سطح از همکاری ها دستاوردهای ارزشمندی را برای کشور به ارمغان آورده است که برخی از آنها نتایج امروز قابل مشاهده است.
قائم مقام سازمان انرژی اتمی ایران افزود: در بازدید امروز شاهد استقبال بسیار گرم کارشناسان حوزه کشاورزی بودیم و آنها نیز به دلیل تخصص خود در زمینه استفاده از کاربردهای صنعت هسته ای در حوزه کشاورزی مواردی را یادآور شدند. حوزه کشاورزی که بسیار ارزشمند است.»
وی با بیان اینکه امیدواریم صنعت هسته ای کشور با کمک صنعت کشاورزی بتواند به زندگی مردم کمک کند و تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: نکته مهم در حوزه کشاورزی تعداد اشتغالزایی است که این صنعت نسبت به سایر صنایع می تواند ایجاد کند.
معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: علاوه بر این از نظر جغرافیایی، حوزه کشاورزی از نظر اشتغال زایی بسیار گسترده است و دانش بالای این صنعت کمک بیشتری می طلبد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوریهای هستهای ادامه داد: در این حوزه مکانیزه شدن کشاورزی و استفاده از فناوریهای نوین منجر به کاهش مصرف آب و بهرهوری بیشتر میشود و به غنیتر و اقتصادیتر شدن آن کمک میکند. و در نهایت این ثروت منجر به افزایش صادرات خواهد شد.
وی با بیان اینکه می توان از ثروت به دست آمده از رشد صادرات این صنعت برای کمک به بخش کشاورزی استفاده کرد و گفت: یکی از بخش هایی که صنعت هسته ای علاوه بر تولید بذر و محصولات جدید، شاید علاوه بر بخش کشاورزی، افزایش مدت نگهداری محصولات کشاورزی است.
فقیهی افزود: زمانی که ذخیره سازی محصولات کشاورزی افزایش یابد و در عین حال افت پلکانی داشته باشد، کاشت و برداشت را نیز کاهش می دهیم، می توانیم افزایش چشمگیری در تولید محصول داشته باشیم که ارزش افزوده محسوب می شود و این موضوعی است که منجر به صادرات بیشتر می شود و این امر به اقتدار بخش کشاورزی جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به کمک مراکز تحقیقاتی پرتوهای کشور در حوزه کشاورزی و تولید مواد غذایی گفت: در سازمان انرژی اتمی ایران خود را جزو شرکای تحقیقات کشاورزی می دانیم. مرکز و ما از گذشته ارتباط بسیار خوبی با این مراکز داشتیم. .
وی در پایان گفت: بر اساس برنامه ریزی و مطالعه انجام شده و بر اساس نظر وزارت جهاد کشاورزی 12 منطقه از کشور برای پرتودهی در نظر گرفته شد. برخی از این سیستم های تشعشعی به گونه ای طراحی شده اند که قابل حمل باشند تا بتوان از آنها استفاده کرد و به مناطق مختلف و در فصول مختلف انتقال داد.
انتهای پیام