ماجرای ابهام شورای نگهبان در وضعیت ساترا چیست؟

معاون کاربری و مقررات اجتماعی ساترا دلیل ابهام شورای نگهبان در خصوص اساسنامه سترا را تشریح کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روابط عمومی صدا و سیما، نمایندگان شورای اسلامی شهر در جلسه علنی روز چهارشنبه نهم شهریور ماه 1402 با اجرای آزمایشی لایحه عفاف و حجاب در سه سال با 152 رای موافق و 34 رای موافقت کردند. مخالف و هفت رای ممتنع.
بر اساس یکی از مواد این لایحه، از تولید و پخش محتوای صوتی و تصویری ترویجی فساد، برهنگی، بدحجابی، حیا و بدپوششی در شبکه تلویزیونی داخلی از طریق نهاد نظارتی صدا و تصویر «ساترا» شبکه مجازی جلوگیری شود. فضا به عنوان بخشی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی الزامی است. همچنین ساترا موظف شد ظرف سه ماه در چارچوب مصوبات شورای عالی فرهنگی، سیاستها و آییننامههای تولید و توزیع محتوای صوتی و تصویری فراگیر در بسترهای انتشاراتی را برای تحقق اهداف این قانون تهیه و ابلاغ کند. انقلاب و نظارت بر آنها.
هفته گذشته مشخص شد که شورای نگهبان ابهاماتی را در خصوص اساسنامه سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوتی و تصویری جهانی در فضای مجازی (ساترا) اعلام کرده است که باید رفع شود.
محمدصادق افراسیابی معاون کاربران و تنظیم اجتماعی ساترا در خصوص شکایت شورای نگهبان در خصوص اساسنامه ساترا گفت: نهاد نظارتی تنظیم رسانه های صوتی و تصویری فراگیر در فضای مجازی در واقع معاونت تخصصی صدا و سیما است. سازمان برای انجام تعهدات قانونی سازمان در زمینه پشتیبانی و نظارت. مبتني بر پخش صوتي و تصويري كامل و خانگي است و استقلال سازماني از صدا و سيما ندارد، به همين دليل نام سازمان صدا و سيما در مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و در سایر قوانین از جمله قانون بودجه سال 1402 و قوانین بودجه سالهای گذشته برای تنظیم صدا و تصویر تمام قد. شورای نگهبان به دلیل اصرار شورای اسلامی بر ذکر نام سترا بوده است و این مشکل با افزودن نام سازمان صداوسیما به جای نام ساترا برطرف می شود.
وی با اشاره به برخی از قوانین قبلی شورای اسلامی که در آن به ساترا اشاره شده است، خاطرنشان کرد: در قوانین قبلی مصوب مجلس که به تایید شورای نگهبان نیز رسیده بود، از جمله قانون حمایت از خانواده و جوانان، نام ساترا، نهاد نظارتی رسانه پوشش صوتی و تصویری صداوسیما درج شد اما نمایندگان مجلس در جریان تصویب لایحه عفاف و حجاب نام ساترا را مستقل از صداوسیما ذکر کردند که باعث سردرگمی شد زیرا اگر ساترا مستقل از صداوسیما بود باید جایگاه جداگانه ای داشت.
انتهای پیام