افزایش تعمیرات لوازم خانگی با طول عمر بیش از 10 سال

یکی از اعضای اتحادیه تعمیرکاران لوازم خانگی گفت:

حاج محمدی گفت: طی دو سال گذشته متاسفانه قدرت خرید مردم به قدری کاهش یافته که با انواع تخفیف ها و شرایط پرداخت منعطف مشتری همچنان فرصتی برای به روز رسانی لوازم خانگی خود ندارد. تمام شد، اما مشتری اصرار به تعمیر دارد که بیشتر در صنعت تلویزیون رایج است.
امیر حاج محمدی از اعضای اتحادیه تعمیرکاران لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار بازرگانی آنا در خصوص افزایش تقاضا برای تعمیر لوازم خانگی گفت: با توجه به افزایش قیمت ارز و افزایش قیمت مواد اولیه، لوازم خانگی تولیدکنندگان چاره ای جز افزایش قیمت نداشتند و مجبور شدند چندین بار در سال قیمت ها را تغییر دهند. این امر باعث شده است که اکثر افراد از خرید لوازم خانگی نو خودداری کنند و در صورت آسیب دیدگی اولویت آنها تعمیر باشد.
وی ادامه داد: در سال های گذشته اگر موتور یخچال یا حتی لکه ای روی تلویزیون می افتاد مصرف کننده مدل جدیدتر می خرید اما اکنون به دلیل کاهش قدرت خرید اصرار دارند که دستگاه خود حتی با هزینه تعمیر تعمیر شود. نصف ارزش محصول است.
عضو اتحادیه تعمیرکاران صنعت برودتی گفت: طبق قانون، شرکت های تولیدی موظف به ارائه 24 ماه گارانتی و تا 10 سال خدمات پس از فروش برای کالاهای فروخته شده هستند، اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی در حوزه لوازم خانگی و تولید کالاهای جدیدتر و اقتصادی تر. برای یک شرکت به صرفه نیست که تمام قطعات را به مدت 10 سال ذخیره کند، بنابراین آنها معمولاً پر مصرف ترین قطعات را ذخیره می کنند.
وی ادامه داد: موارد زیادی بوده است که شرکت قطعه را ندارد یا 10 سال خدمات محصول تمام شده است و سپس سعی می کنیم با مشتری تعامل داشته باشیم تا دستگاه را از مشتری بخریم و آنها دستگاه جدیدتر را هدیه می دادند. دستگاه را با تخفیف زیاد تحویل می دهیم تا پارسال همه از آن راضی بودند و موردی نداشتیم که مشتری با این روند موافقت نکند اما طی یکی دو سال اخیر متاسفانه قدرت خرید مردم بالا رفته است. به حدی کاهش یافته است که با تخفیف های مختلف و شرایط پرداخت منعطف، مشتری همچنان قادر به به روز رسانی لوازم خانگی شما نیست، در این بین موارد زیادی داشته ایم که 10 سال خدمات پس از فروش به پایان رسیده است، اما مشتری بر تعمیرات اصرار دارد که در صنعت تلویزیون رایج تر است.
حاج محمدی در خصوص زمان نصب این دستگاه گفت: با توجه به روند افزایش قیمت و تبدیل لوازم خانگی به کالای سرمایه ای موارد زیادی داریم که مثلا یکی دو سال پیش یخچال یا تلویزیون خریداری شده و مشتری به تازگی درخواست نصب و راه اندازی را طبق قانون کرده است، مشتری می تواند محصول را تا یک سال در جعبه نگه دارد و پس از آن مدت گارانتی کوتاه می شود، اما با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، شرایط مردم را درک می کنیم. و تمام تلاش خود را می کنیم تا مشتری متحمل ضرر نشود. البته این شرایط شامل کسانی نمی شود که تعداد زیادی کالا را برای چندین سال سپرده گذاری یا احتکار کنند.
وی در خصوص هزینه حمل و نقل و جابجایی لوازم خانگی گفت: اکثر شرکت های فعال در این زمینه خدماتی را به مشتریان خود ارائه کرده اند که به عنوان مثال در صورت خرید از فروشگاه شرکت، ارسال رایگان است و یا حتی برخی طبقات متحرک را به عنوان تبلیغ می کنند. رایگان ولی طبق قانون فقط نصب رایگان و هزینه ارسال به صورت توافقی بین فروشنده و خریدار می باشد اتحادیه تعرفه نیز برای جابه جایی بین طبقات نرخ مشخصی دارد. محصول باید با جعبه و کارتن سالم به مشتری تحویل داده شود.
absnews