وی یکی از راه های افزایش ضریب ایمنی راه ها را رفع نقاط حادثه خیز دانست و یادآور شد: این در حالی است که کمبود اعتبار باعث شده تا ایمن سازی این نقاط غیرممکن باشد. توان مهندسی و فنی برای ایمن سازی راه های مواصلاتی کشور وجود دارد و کمبود اعتبارات باعث تاخیر در اجرای این پروژه های مهم شده است. در این بین به گفته مسئولان وزارت راه، در صورت تامین بودجه در مدت دو سال، ایمن سازی تمام راه های کشور امکان پذیر خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اواخر ماه گذشته معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از تصویب دستورالعمل بازنگری شناسایی و اولویت بندی نقاط پرحادثه، تصادفات در کمیسیون ایمنی راه های کشور خبر داد. گفت: با رویکرد بازنگری و اصلاح فرآیند در روش شناسایی و اولویت بندی نقاط حادثه خیز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور و پس از بررسی در جلسات متعدد کمیته مهندسی ایمنی راه ها و تایید پلیس راه کشور. و کارگروه ویژه کمیسیون ایمنی راه های کشور، سرانجام در جلسه دیروز کمیسیون مذکور تصویب و برای اجرا ابلاغ می شود.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است درآمد حاصل از این خدمات برای استان همجوار یا استان دیگر هزینه شود و چون بخش خصوصی درگیر است، امکان اجرای آن در قالب تهاتر وجود دارد و نباید انجام شود. فرض نکنید که درآمد هر بخش فقط باید محل تخصیص داده شود.در اجرای این پروژه نیازی به امکانات اضافی از قبیل زمین، پرسنل و … نیست و همانطور که گفته شد صرفاً صدور مجوز و کنترل لازم است. توزیع درآمد در این چرخه وظیفه دولت است.
به گفته وی، بر اساس برنامه ریزی انجام شده، این دستورالعمل در قالب سامانه آنلاین ضمن به روز رسانی و ثبت به روز تصادفات جاده ای کشور، تمامی نقاط پرتصادف را بر اساس شاخص و فرم های مربوطه به روز رسانی می کند. مبنای تعریف کلیه پروژه ها در سطح کشور مستعد نقاط حادثه خیز خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی این نقاط حادثه خیز را شناسایی و از میزان اعتبارات مورد نیاز برای ایمن سازی این مناطق ارزیابی های اقتصادی انجام داده است. تصادفات جاده ای کشور به منظور رفع علل تصادفات در تصادفات انجام شد. مناطق مستعد و غیره و ساماندهی مناطق مذکور برای اجرا آماده شده است.
وی با بیان اینکه در دستورالعمل جدید، نقاط ضعف دستورالعمل قبلی رفع شده است، تصریح کرد: از جمله مهم ترین تغییرات ایجاد شده، توجه به ویژگی های هندسی نقاط حادثه خیز و ارائه روش جدید تحلیل آماری برای شناسایی است. و همچنین استفاده از روش هزینه-فایده اولویت بندی است.
وی با اشاره به اینکه اجرای سازوکار نیاز به هیچ گونه تخصیص بودجه ای از سوی دولت ندارد، خاطرنشان کرد: دولت در این فرآیند تنها باید مجوزهای لازم را صادر کند و در مرحله بعد در جایگاه ناظر، تخصیص درآمدی را برای تامین امنیت کشور صادر کند. جاده ها، باید نظارت و پایش شوند.
وی با اشاره به اینکه این راهکار در بسیاری از نقاط به ویژه در مناطق کم برخوردار و کم برخوردار موثر است، خاطرنشان کرد: در صورت توافق برای اجرای این طرح می توان با راه اندازی سرویس های واسطه ای در جاده های کشور از جمله راه اندازی کرد. پمپ بنزین، رستوران ها، پارک های تفریحی. ارائه خدمات خودرویی، ایجاد مناطق گردشگری و … و سپس از محل درآمدهای این چرخه برای بهبود و ایمن سازی راه های مواصلاتی کشور به ویژه مناطق حادثه خیز اقدام کرد.
وی افزود: آمادگی داریم بخشی از پروژه ایمن سازی نقاط حادثه خیز کشور مانند نصب تابلوهای راهنمایی و رانندگی را به صورت رایگان انجام دهیم، اما از آنجایی که مسئولیت مستقیم نداریم، این امکان وجود ندارد. اعلام. . به منظور حفظ جان افراد و جلوگیری از وقوع تعدادی از تصادفات جاده ای، قطعاً لزوم عملیاتی شدن آن قابل دفاع است و امیدواریم مسئولان مربوطه در وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور بخش خصوصی، راه های کشور را ایمن می کند.
وی تاکید کرد: تلفیق دستورالعمل جدید و سامانه مذکور گام بسیار مهمی برای اولویت بندی صحیح و تعریف دقیق پروژه های اجرایی و بهینه سازی منابع در جهت کاهش تصادفات جاده ای در کشور خواهد بود.
ختایی در دولت قبل این فرمول با مسئولان ذی ربط وزارت راه و شهرسازی مطرح شد و وزیر وقت راه و شهرسازی نیز از این راه حل استقبال کردند به همین دلیل شخصا این موضوع را پیگیری کردند اما در نهایت با تغییر دولت مواجه شدند. و انتقال مسئولیت ها، شرایط برای این امر فراهم نبود.
در همین حال یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی از ارائه بسته پیشنهادی بخش خصوصی برای بهبود و ایمن سازی نقاط حادثه خیز کشور خبر داد و گفت: تجهیز. هدف از این نشست استفاده از بازار پاک برای تامین اعتبار برای ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده های کشور بود.
عضو هیأت مدیره انجمن صنفی سازندگان و فناوران ساختمان های صنعتی درباره جزئیات بسته پیشنهادی برای تأمین اعتبار ساماندهی نقاط حادثه خیز کشور گفت: بر اساس این طرح دولت پیشنهاد کرد بخش خصوصی استفاده کند. درآمد حاصل از این مراکز به نفع بهبود و رفع نقاط حادثه خیز کشور است.
absnews
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار اعلام شده در حال حاضر 3 هزار و 329 نقطه حادثه خیز در جاده های کشور شناسایی شده که موجب تشدید حوادث رانندگی و تلفات جانی در جاده ها می شود، بنابراین این نقاط به طور میانگین در معرض تصادفات فوتی هستند. ” سالانه باعث مرگ ده ها هزار شهروند می شود.