یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اعطای مجوز نانومقیاس برای 60 کاتالیست تولید بنزین و پتروشیمی/ایجاد شبکه باتری در کشور

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو تحریم ها و ظرفیت دانش ایجاد شده در کشور را دو عامل مهم در توسعه کاتالیست ها در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی دانست و گفت: با این ظرفیت بیش از 60 نوع داریم. کاتالیست های موجود در کشور که تاییدیه نانومقیاس را از ستاد نانو دریافت کرده اند. از این کاتالیزورها در تولید بنزین، پتروشیمی و فولاد استفاده می شود.

دکتر عماد احمدوند در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با بیان اینکه این ستاد در سال های اخیر و هم اکنون در سطوح مختلف فعالیت هایی را در حوزه انرژی اجرا می کند، یکی از این فعالیت ها را در حوزه توسعه فناوری مربوط به حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی برشمرد و یادآور شد: اگر بتوانیم. توسعه فناوری ها در این زمینه می تواند کشور را متحول کند. از این رو حوزه نفت و گاز یکی از حوزه های اولویت ما است و با اقدامات انجام شده محصولات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به بهره برداری رسیده است.

احمدوند کاتالیزورها را یکی از محصولات راهبردی در این حوزه برشمرد و تاکید کرد: حوزه های حمایتی از تولید کاتالیست در سال های اخیر تعریف شده است. زیرا بحث کاتالیزورها برای صنایع نفت، پتروشیمی و فولاد بسیار استراتژیک است. زیرا بسیاری از فرآیندهای پتروشیمی به کاتالیزورها بستگی دارند.

وی بیان کرد: از سوی دیگر صنایعی که تجهیزات را از خارج وارد می کنند اجازه تعویض کاتالیست را نمی دهند اما در سال های گذشته دو عامل جدی کشور را بر آن داشت تا اقدامات موثری در زمینه تولید کاتالیست انجام دهد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو یکی از این عوامل را «تحریم علیه کشور» دانست و با تاکید بر اینکه با اعمال این تحریم ها امکان تهیه کاتالیزور از منابع اصلی وجود نداشت، ادامه داد: ارائه کاتالیزورهای معتبر که باعث ایجاد کاتالیزور می شود. مشکلات، زیرا محصول نهایی کیفیت لازم را نداشت.

احمدوند یکی دیگر از عوامل را ظرفیت دانش ایجاد شده در کشور در ده سال پیش دانست و گفت: این دانش منجر به شکل گیری شرکت های صنعتی دانش بنیان شده است که قادر به ساخت طیف وسیعی از کاتالیزورهای مورد نیاز نفت، گاز، پتروشیمی و صنعتی هستند. بخش ها صنایع فولاد

وی افزود: برای اینکه کاتالیزورها راندمان بالایی داشته باشند، استفاده از ساختارهای نانومقیاس ضروری است. بنابراین مسیر توسعه همه کاتالیست ها به فناوری نانو می رسد و در حال حاضر بیش از 60 نوع کاتالیست در کشور داریم که تاییدیه نانومقیاس را از ستاد نانو دریافت کرده اند. از این کاتالیزورها در تولید بنزین، پتروشیمی و فولاد استفاده می شود.

این مدیر با تاکید بر اینکه این 3 حوزه وابستگی زیادی به کاتالیزورها دارند، تصریح کرد: برخلاف حوزه نانو پوشش ها، بازاری در این حوزه وجود ندارد. اثرات آنها بر کشور نسبتاً قابل توجه است. این سوال در مورد بخش بهداشت و درمان نیز صدق می کند. حجم بازار داروهای نانوتکنولوژی زیاد نیست، اما تولید محصولی که وابستگی به کشورهای خارجی را از بین ببرد، اثرات اجتماعی زیادی خواهد داشت و از خروج ارز جلوگیری می کند. بنابراین، یکی از رویکردهای تقویت شده در این صندلی این است که انتخاب های ما در فناوری های نوظهور فراتر از اندازه بازار است.

وی با اشاره به توسعه فناوری های نوظهور در حوزه باتری، به اقدامات زیادی توسط مراکز و شرکت های مختلف در کشور اشاره کرد و گفت: نزدیک ترین واحدهای صنعتی به بازار معمولا از پایان تولید شروع می شود. زنجیره ای، یعنی از مونتاژ، برای تامین باتری های مورد نیاز. و لایه‌های قبلی که شامل تولید سلول و اجزای آن و فناوری‌های مربوطه می‌شود، عموماً وارد کشور نمی‌شود و با توسعه فناوری شروع به توسعه فناوری‌های مرتبط با باتری کردیم.

احمدوند با بیان اینکه به دنبال ایجاد ظرفیت های فناورانه در کشور در این زمینه هستیم، تاکید کرد: این رویکرد به این نتیجه می رسد که اگر تصمیم گرفته شود سطوح دیگری از تولید باتری در کشور داشته باشیم، ظرفیت، توانمندی و نیروی انسانی آن در این کشور وجود دارد، بر این اساس، توسعه فعلی فناوری باتری در چندین سطح تعریف می شود: الکترود باتری، توسعه فناوری، کاتد، جداکننده باتری.

وی از ایجاد شبکه باتری توسط ستاد نانو خبر داد و گفت: این شبکه تلاش می کند تا اجزایی که فناوری های مرتبط با باتری را توسعه می دهند به یکدیگر متصل کند. در ابتدای این زنجیره از پروژه‌ها حمایت می‌کنیم و امیدواریم با جهت‌گیری کشور برای توسعه باتری و خودروهای برقی، جذابیتی برای توسعه فناوری‌های باتری لیتیومی ایجاد شود.

وی توسعه فناوری ها در حوزه سلول های خورشیدی را برجسته کرد و توضیح داد: در حوزه سلول های خورشیدی نیز فعالیت های انجام شده مشابه توسعه فناوری باتری است، اما خلأهایی نیز وجود دارد.

وی گفت: جریان غالب سلول های خورشیدی در جهان است سلول های سیلیکونی و حرکتی در این راستا در کشور وجود دارد اما از انتهای زنجیره. روند توسعه فناوری در این حوزه در سراسر جهان نشان می دهد که فناوری های دیگری مبتنی بر نانوساختارها در حال شکل گیری هستند و احتمالاً در سال های آینده جایگزین سلول های خورشیدی سیلیکونی خواهند شد.

احمدوند با تاکید بر اینکه در حوزه توسعه فناوری سلول های خورشیدی روی نانوساختارها تمرکز کرده ایم، خاطرنشان کرد: روی سلول های خورشیدی پروسکایتی تمرکز کرده ایم که با سلول های خورشیدی سیلیکونی متفاوت است. ظرفیت فناوری در این زمینه در کشور ایجاد شده است و شرکت هایی داریم که در زمینه سلول های خورشیدی پروسکایت فعالیت می کنند اما فعالیت آنها صرفه اقتصادی ندارد.

دبیر تیم توسعه فناوری نانو سطح توانمندی شرکت های ایرانی را تقریباً در حد شرکت های برتر دنیا دانست و افزود: آنچه در دنیا در زمینه سلول های خورشیدی پروسکایتی در حال رخ دادن است در کشور نیز در این مقطع زمانی رخ می دهد. . تلاش ما تا به امروز دستیابی به این قابلیت فناورانه به منظور ایجاد ظرفیت جذب سرمایه بخش خصوصی بوده است.

به گفته وی، تاکنون سرمایه‌ای از بخش خصوصی در این زمینه سرمایه‌گذاری نشده است و با حمایت بخش‌های دولتی و معاونت علمی رئیس‌جمهور تلاش می‌کنیم به اوج این فناوری برسیم تا قابل مشاهده و صنعتی باشد. . و شرکت‌های بازار می‌توانند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، هرچند به لطف تعاملاتی که اخیرا داشته‌ایم، زودتر از موعد مقرر به هدف می‌رسیم و سرمایه بخش خصوصی وارد می‌شود.

احمدوند تصریح کرد: طی این مذاکرات با تعاملاتی که با گروهی داشتیم بارقه امیدی ایجاد شد و این گروه برای سرمایه گذاری در توسعه سلول های خورشیدی پروسکایت ابراز علاقه کردند و اجازه می دهیم همکاری بین دو بخش صنعتی و صنعتی را آماده کنیم. بخش خصوصی و امیدواریم با این همکاری بتوانیم در مدت زمان کوتاه تری نسبت به پیش بینی سرمایه از بخش خصوصی جذب کنیم.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *