یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اعضای BRICS می توانند SWIFT و FATF داشته باشند/تراکنش های داخلی باید فقط به ریال باشد

رئیس کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر اینکه هیچکس مجاز به استفاده از ارزی غیر از ریال برای مبادلات کشور نیست، گفت: با توجه به اینکه برجام برعهده روسیه است، پیشنهاد داده ایم و در دست بررسی است تا به سمتی برود. پول رایج و نهادها در بریکس می توانیم سوئیفت و سیستم پیام رسانی بانکی داشته باشیم. علاوه بر این، ما اعضای بریکس باید FATF را برای خود داشته باشیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا فرزین در آیین اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی که امروز در بانک مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه به عنوان بانک مرکزی هدف ما تقویت ریال است، گفت: کشور ما کشوری باز است. . از نظر شاخص های اقتصادی سهم حجم صادرات و واردات ما در تولید ناخالص داخلی و روابط مالی ما با دنیای خارج بالاست. از آنجایی که ما یک کشور باز هستیم، دائماً تحت تأثیر نرخ ارز بر اقتصاد کشور هستیم.

سیستم تجارت ما از غرب به شرق گسترش یافته است، اما سیستم مالی ما هنوز در غرب است.

وی ادامه داد: قبل از تحریم ها فعالیت های تجاری خود را بدون مشکل انجام می دادیم و به جای مبادلات مالی، روابط تجاری بالایی با کشورهای دیگر داشتیم و ترازمان مثبت بود. به دلیل تحریم ها، انتقال ارز ما از سیستم بانکی حذف شد و برنامه ریزی آن دشوارتر شد. اما سیستم مالی ما همچنان غربی است.

انتقال نظام مالی رسمی از غرب به شرق دشوار است

رئیس کل بانک مرکزی برای تقویت حکمرانی پولی نیازمند تقویت ابزارهای مورد نیاز برای نقل و انتقال ارز است و گفت: تلاش ما بر این بوده که از این ابزارها برای حفظ سهم خود در تجارت استفاده کنیم. البته تصویر کلی نشان می دهد که ما چندان بد عمل نکردیم. سال گذشته تجارت ما به شکل رسمی و غیررسمی به نزدیک به 200 میلیارد دلار رسید که با توجه به تحریم ها رقم خوبی است. اما هنوز نمی توانیم حضور تخصصی و نهادی تخصصی خود را از غرب به شرق گسترش دهیم. البته شرایط ما محدود کننده است و به سختی می‌توان نظام مالی رسمی خود را به شرق برد.

فرزین گفت: ما با غرب رابطه سیاسی نداریم اما نیروهای مالی ما در آنجا حضور دارند. چشم انداز ما نشان نمی دهد که در آینده تجارت خود را با غرب افزایش خواهیم داد یا روابط مالی خارج از تجارت را حفظ خواهیم کرد. کشورهای شرقی از جمله چین و هند تجارت خود را گسترش داده اند و ما می توانیم با این کشورها تجارت کنیم. اکنون به دلیل تحریم ها به جای سوئیفت از ابزارهای دیگری استفاده می کنیم و ابزار مالی خودمان را داریم. چه اشکالی دارد که FATF خودمان را داشته باشیم؟

وی با بیان اینکه بیشترین مبادلات تجاری با کشورهای همسایه است، افزود: با توجه به تاکید دولت سیزدهم و رئیس جمهور بر تقویت روابط با کشورهای همسایه، باید روابط مالی و تجاری خود را با کشورهای همسایه در منطقه شرق افزایش دهیم. این یکی از شرایط لازم برای تقویت حاکمیت پولی ما است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش سهم کشورهای شرقی در تجارت ادامه داد: باید بتوانیم حضور بسیار قوی تری در این حوزه داشته باشیم. آن را نهادینه کرده و از آن استفاده کنید. به عنوان مثال، ما پیشنهاداتی با روسیه و چین در حوزه بریکس داشته ایم و در دست بررسی است. ایران باید به سمت نهادهای مشترک و ارز مشترک حرکت کند یا برعکس، پیام‌هایی مانند سوئیفت یا نهاد نظارتی مانند FATF در برجام ایجاد شود و به سمت مبادلات پولی با کشورهای همسایه برویم.

مرکز مبادلات باید مرجع مبادلات باشد

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نرخ ارز در بازار غیررسمی گفت: امیدوارم کاری کنیم که کانال ها دائما نرخ ها را تعیین کنند و به مرور زمان این کانال ها افزایش پیدا کند، از بین برود و بانک مرکزی پولی شود. قدرت. از زمان ایجاد مرکز مبادلات طلا و ارز، هدف ما این بوده است که برندهای آن مرجع باشند و تجار ما معاملات خود را بر اساس نرخ مرکز مبادلات انجام دهند. اما هنوز با این هدف فاصله داریم.

فرزین گفت: با ایده آل فاصله داریم اما با توجه به دانش موجود در داخل تیم اقتصادی کشور این کار امکان پذیر است. شرایط اقتصادی کنونی کشور به ما این امکان را داده است که مدیران و کارشناسان خوبی داشته باشیم و اگر بتوانیم از دانش هر یک از آنها استفاده کنیم، می توانیم بسیاری از مشکلات کشور را حل کنیم. در حوزه پولی مدام در تحریم و تهدید بودیم و کارشناسان و دانش خوبی شکل گرفت و اتفاقات خوبی می تواند بیفتد.

ما 50 شعبه بانک در سراسر جهان داریم

وی ادامه می دهد: در حوزه بازرگانی هم همین طور است. این یک موفقیت است که با وجود تحریم ها توانسته ایم سهم بالایی از فعالیت های خود را حفظ کنیم. اگرچه باید نقاط ضعف خود را برطرف کنیم، اما نقاط قوت خوبی نیز داریم. ما در حال حاضر 50 شعبه بانک در سراسر جهان داریم، از جمله سه شعبه در لندن و به دنبال حل و فصل مشکلات با وجود هر گونه عوامل محدود کننده هستیم. ما به دنبال توسعه هستیم و نمی خواهیم مرزبندی کنیم. بنابراین حتی اگر روابط مالی و بین المللی خود را توسعه دهیم، می توانیم از آنها برای منافع کشور استفاده کنیم.

جریانی در کشور شکل گرفته که مدام قدرت ریال را تضعیف می کند

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به حاکمیت ریال گفت: روندی در کشور وجود دارد که مدام در حال تضعیف حاکمیت ریال است. ارزهای کشورها نیز جایگزین های زیادی پیدا کرده اند که می توانند تهدیدی باشند. به عنوان مثال، ارزهای رمزنگاری شده می توانند جایگزین پول ملی یک کشور شوند که یک تهدید محسوب می شود. این مشکل باعث گران شدن مبادله با ریال و آسیب دیدن ریال ما می شود. ما نباید از حاکمیت ریال غافل شویم، واحد پول ما ریال است و اگر ریال ضعیف شود اقتصاد ما ضعیف می شود و کل سیستم مالی ما آسیب می بیند، به همین دلیل حاکمیت ریال بسیار مهم است.

هیچکس حق ندارد از ارزی غیر از ریال برای ارز کشور استفاده کند.

فرزین با بیان اینکه می توانیم با برخی از کشورها با ریال معامله کنیم، افزود: باید ریال را تقویت کنیم. ما مرزبان ریال هستیم نه دلار. ریال امروز جایگزینی پیدا کرد. اینکه یک صنف از طلا، دلار و ارزهای رمزنگاری شده برای تراکنش های خود استفاده می کند، درست نیست. هیچکس حق ندارد از ارزی غیر از ریال برای ارز کشور استفاده کند. صحبت از ارز باعث تضعیف ریال شده است. اگر ریال حاکم باشد، می توانیم مالیات جمع آوری کنیم، قوانین توسعه را دنبال کنیم و سطح تجارت خود را در جهان گسترش دهیم. بنابراین باید ریال را تقویت کنیم.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *