اشتغال 20000 نفر در تعاونی های گردشگری و صنایع دستی
بر اساس گزارش ها، 3500 تعاونی گردشگری و صنایع دستی در کشور فعالیت می کنند که 29000 نفر اشتغال دارند.
به گزارش ای بی اس نیوز، سالانه گردشگران زیادی به نقاط مختلف جهان سفر می کنند که میلیون ها فرصت شغلی ایجاد می کند و علاوه بر کسب درآمد، سرمایه گذاری های زیادی در زمینه های اقتصادی و گردشگری ملی و محلی انجام می شود.
دولتها برای بهرهمندی از مزایای گردشگری، سیاستها و برنامههای مختلفی را در دستور کار قرار میدهند و جدای از معرفی جاذبههای گردشگری، از ظرفیت این صنعت عظیم برای اشتغالزایی و ارزآوری استفاده میکنند.
در عین حال نقش تعاونی ها به عنوان بنگاه های سریع و کارآمد در حوزه صنایع دستی و گردشگری می تواند مفید و مثمر ثمر باشد. تعاونی های گردشگری و صنایع دستی بسته به کارکردها و مزایای خاص خود در ایجاد فرصت هایی برای اشتغال، بازاریابی و رونق تجاری و در عین حال کاهش هزینه ها و بهینه سازی عرضه خدمات و محصولات گردشگری و صنایع دستی کمک می کنند.
در این راستا تقویت تعاونی های گردشگری و صنایع دستی در دستور کار وزارت تعاون قرار گرفته و به همین منظور تفاهم نامه همکاری مشترکی بین معاونت تعاون کار و معاونت گردشگری وزارت تعاون به امضا رسیده است. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این تفاهم نامه اهدافی از جمله اولویت دادن به تعاونی ها در طرح های گردشگری، تسهیل حضور تعاونی ها در نمایشگاه های داخلی و خارجی مرتبط با گردشگری و اعزام و پذیرش هیئت های تجاری و حمایت ویژه از بخش تعاونی، افزایش خدمات گردشگری در تعاونی را دارد. و توسعه صنعت گردشگری با استفاده از ظرفیت تعاونی ها و کمک به توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار در این بخش.
در حال حاضر بیش از 4000 بوم گرد در کشور فعال هستند که می تواند زمینه ساز توسعه مجتمع های گردشگری در قالب تعاونی ها باشد.
مهدی مسکنی – دستیار امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقتصاد گردشگری را یکی از مظاهر اقتصاد مردمی و مشارکتی برشمرد و معتقد است: ناتوانی سازمانها و شرکتهای خصوصی و دولتی در پاسخگویی کامل به نیازهای صنعت گردشگری به عنوان بخشی با تأثیر بر فرهنگ و اقتصاد جامعه، نقش تعاونی ها را در این حوزه مهم تر می کند.
گردشگری و الگوی تعاونی را دارای ارتباط مفهومی و بنیادی مستقیم می داند و تاکید می کند که توسعه و تقویت تعاونی های گردشگری و صنایع دستی باعث افزایش اشتغال زنان و روستاییان می شود.
معاون وزیر کار در عین حال از آمار جدید تعاونی های گردشگری و صنایع دستی رونمایی کرد و گفت: تا پایان سال گذشته نزدیک به 3 هزار و 500 تعاونی گردشگری و صنایع دستی با مشارکت بیش از 26 هزار نفر و ایجاد اشتغال برای 20 هزار نفر در استان فعالیت می کردند. کشوری که از این تعداد 1650 تعاونی در حوزه گردشگری و 1850 تعاونی در حوزه صنایع دستی است.
در حال حاضر بیشتر تعاونی های حوزه گردشگری روستایی هستند و بیش از 60 درصد این تعاونی ها توسط بانوان اداره می شود. بهره گیری از ظرفیت بالای تعاونی های گردشگری ضمن ایجاد بستر اشتغال پایدار و فراگیر، امنیت شغلی و درآمد خانوار را تضمین می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر بسیاری از کارشناسان خاطرنشان میکنند که توسعه تعاونیهای گردشگری و بوم گردی در روستاها باعث اشتغال نیروهای بومی و فروش صنایع بومی و جلوگیری از مهاجرت گسترده مردم از روستاها به شهرها میشود. به گفته آنها با راه اندازی تعاونی های گردشگری سفر رونق می گیرد و سفر به خانوارها بازمی گردد.
انتهای پیا