چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

اعتبار فروشگاه ها شامل صدور فاکتور الکترونیکی است

معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: توصیه من این است که مصرف کننده از صادرکنندگان صورتحساب الکترونیکی خرید کند، زیرا کسانی که فاکتور الکترونیکی صادر می کنند جزو فروشگاه ها و شرکت های معتبر هستند.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی کشور در حضور در شبکه یک سیما به بحث صورتحساب الکترونیکی، معافیت مالیاتی، اعتبار فروشگاه و سامانه مردمی 1526 سازمان امور مالیاتی پرداخت.

سوال: ابتدا بفرمایید که آیا ثبت نام در این سامانه برای همه مودیان الزامی است؟

اعتبار فروشگاه ها شامل صدور فاکتور الکترونیکی است

هراتی: قبل از قانونی که به نام قانون تسهیل در خصوص نظام مودیان در ماه های اخیر ابلاغ شده بود، افراد ملزم بودند، اما بر اساس قانون تسهیل گری که هدف آن تسهیل اجرای این قانون برای مودیان ما بود، هر فردی که در سامانه مالیاتی کشوری که ثبت نام کرده و ثبت نام آنها به مرحله تکمیل رسیده است، سازمان امور مالیاتی خود ثبت نام و عضویت این افراد را در سامانه مودیان انجام می دهد به این صورت که با ورود MY.TAX. . سامانه JOV.IR و ثبت نام نام خود را وارد کرده و مراحل ثبت نام را انجام دهید. پس از تکمیل ثبت نام، سازمان امور مالیاتی یک هفته پس از نهایی شدن ثبت نام شما در نظام مالیاتی، ثبت نام و عضویت شما در نظام مالیاتی را نهایی می کند و پرونده سازمان مالیاتی برای شما در سامانه مالیاتی ایجاد می شود. فایل.

یک نکته وجود دارد که مودیان به اندازه فایل های خود پوشه ندارند، یعنی وقتی پوشه خود را در پوشه وارد می کنید، در قسمت شمارنده هر تعداد فایلی را که در پیشخوان پوشه خود دارید می بینید و با کلیک بر روی لینک این فایل می توانید وارد محیط این فایل در پوشه شوید.

سوال: حالا که ما را از این موضوع آگاه کردید، اگر جایی برویم و این فاکتور الکترونیکی را به ما ندهند، ما که الان مخاطب آنها هستیم، چه کار باید بکنیم؟ چه کار باید بکنیم؟

هراتی: اولاً انشاءالله بعد از اجرای این قانون همه این لایحه را تقدیم می کنند اما با این فرض که تعداد محدودی لایحه ارائه نکنند و ملزم به ارائه آن باشند.

سوال: در چه شرایطی لازم است؟

هراتی: شرایطی وجود دارد، قبل از قانون جدید تسهیل گری این اتفاق نیفتاده است، اما باز هم طبق قانون تسهیل، سازمان امور مالیاتی برای اجرا و اجرای این قانون یک سری تسهیلات برای تسهیل مودیان در نظر گرفته است. صدور صورتحساب الکترونیکی برای سال 1402 یعنی سال جاری این معافیت تا 150 برابر معافیت ماده 84 قانون مالیات های مستقیم است که برای سال 1402 حدود 18 میلیارد تومان برآورد شده است. که تا سقف 18 میلیارد تومان گردش مالی دارند و الزامی به صدور فاکتور الکترونیکی ندارند. این میزان معافیت برای سال 1403 100 برابر معافیت موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم که موضوع معافیت حقوقی است، 50 برابر برای سال بعد و 25 برابر معافیت از ماده 84 قانون مالیات های مستقیم است. قانون مالیات از سال 1405 یعنی تا این مبلغ کسانی که می فروشند ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نیستند.

وی افزود، اما یک اتفاقی می افتد، کسانی که این همه معافیت دارند و فاکتور الکترونیکی صادر می کنند، باید به این افراد اطلاع داده شود، کسانی که از این بزرگواران خرید می کنند و اهل مودی هستند، خریدهای آنها از مالیات اعتباری دریافت نمی کند که به این موضوع مرتبط است. اعتبار مالیاتی از آخرین جلسه ما به تفصیل بحث کرده ایم و مشوق قابل توجهی برای مصرف کنندگان نهایی در زمینه پایانه های فروشگاهی و نظام مودیان طبق ماده 18 این قانون داریم، این مشوق این است که مصرف کنندگان نهایی که از صاحبان پایانه های فروشگاهی خرید می کنند، این است. یک نکته بسیار مهم هموطنان ما توجه داشته باشند، مصرف کنندگان نهایی که از صاحبان پایانه های فروشگاهی خرید می کنند و به صورت الکترونیکی خرید می کنند، یعنی با کارت بانکی خرید می کنند، یک قبض از ده قبض این بزرگواران به قید قرعه انتخاب می شود. و دو برابر مالیات بر ارزش افزوده ای که قبض انتخابی را به عنوان پاداش به حساب خود پرداخت کرده اند، یعنی بگویند همان شماره کارتی که با آن خرید کرده اند واریز می شود. اینها بخشی از پاداش ها و مشوق های سامانه پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان است، اما مصرف کنندگانی که از این مودیان خرید می کنند، این جوایز را دریافت خواهند کرد زیرا کاردام برای مصرف کنندگان در نظر گرفته شده است. مصرف کنندگانی که از این مودیان که معاف هستند و فاکتور صادر نمی کنند، خرید می کنند، مشمول این پاداش نخواهند شد.

نکته دیگری هم وجود دارد، مشتریان ما می توانند از کارتخوان هایی که در تصویر پس زمینه ما هستند به عنوان پایانه فروشگاهی استفاده کنند، اما شرایطی وجود دارد. استفاده از کارتخوان به عنوان پایانه فروشگاهی برای صدور صورتحساب الکترونیکی فقط برای کالاهای تک نرخی است، یعنی کالاها و خدمات تک نرخی دارای نرخ مالیات بر ارزش افزوده ثابت هستند و یا اینکه مودیان مالیاتی که کالاها و خدمات منحصر به فردی را می فروشند، این افراد می توانند. از کارتخوان خود به عنوان پایانه فروشگاهی استفاده می کنند و صورتحساب الکترونیکی صادر می کنند و در واقع می توانند در این زمینه تکالیف خود را انجام دهند، اما به محض اینکه فروش آنها به سقف 18 میلیارد تومان در سال 1402 رسید تا آغاز دوران دو دوره بعد، یعنی هر دوره مالیاتی، هر فصل را دوره مالیات بر ارزش افزوده می نامیم، از ابتدای دوره دوم ملزم به صدور فاکتور هستند، کارتخوان آنها دیگر پایانه فروشگاهی محسوب نمی شود.

سوال: توضیح دادم که مثلاً اگر کمتر از 18 میلیارد گردش مالی داشته باشند، البته الزامی به صدور این فاکتور ندارند. اگر بیشتر از 18 میلیارد باشد موظفند ارائه کنند. من خریدارم در بازدید میبینم که ارائه نمیشه و بالای 18 هست میلیاردها هست چکار کنم و چیکار کنم؟

هراتی: اولین توصیه من این است که شما به عنوان مصرف کننده از کسانی که فاکتور الکترونیکی صادر می کنند خرید کنید، زیرا قطعا کسانی که فاکتور الکترونیکی صادر می کنند جزو فروشگاه ها و شرکت های معتبری هستند که گردش مالی قابل توجهی دارند، اما نهادهای کوچکی که صادر نمی کنند. فاکتورها و باید حمایت شوند، چون فروش کمتری دارند و هیچ کاری انجام نمی دهند، اما آنهایی که مورد نیاز هستند و صادر نمی شوند و طبق گفته شما، مصرف کننده می آید و می بیند که فاکتور به او ارائه نمی شود. مصرف کننده باید آن را به سازمان مالیاتی گزارش کند، از طریق 1526، سیستمی وجود دارد که می تواند به ما گزارش دهد و همچنین می تواند از طریق سامانه افشاگر به سازمان مالیاتی گزارش دهد.

سوال: آیا باید با 1526 تماس بگیریم، آیا آنها پاسخگو و مستمر هستند؟

هراتی: شما می توانید هم اکنون با شماره 1526 تماس بگیرید و سایر مشکلات و سوالات به جز حتی صورتحساب الکترونیکی را در تمامی موارد در حوزه مالیاتی می توانید در صورتی که مودیان محترم و مصرف کنندگان محترم با این مشکل مواجه شدند باید به شماره 1526 که سامانه محبوب ما است اطلاع دهند. مطمئن باشید در سازمان امور مالیاتی نظارت کامل خواهد شد.

سوال: مزایای این حساسیت ها برای ارائه فاکتور الکترونیکی به مشتریان چیست؟ چرا باید حساس باشند؟

هراتی: قبلاً در مورد مزایای آن صحبت کرده ایم که شفافیت ایجاد می کند و در واقع همه مصرف کنندگان و افراد جامعه می توانند یک سند رسمی معتبر داشته باشند که نشان دهد برای کالاها و خدماتی که خریده اند چقدر مالیات پرداخته اند. قیمت کالا یا خدمات بود. بنابراین بحث گران فروشی در اینجا منتفی می شود و دیگر چنین گران فروشی نخواهید داشت چون می توانید به این موارد تکیه کنید. یک نکته را متذکر می شوم، موضوع سامانه مودیان و صورتحساب های الکترونیکی تنها یک بحث مالیاتی نیست، حتی می توان گفت که شاید 40 درصد از ذینفعان این سامانه، نظام مالیاتی کشور باشد، بلکه سیستم مدیریت توزیع در سراسر کشور بحث مبارزه با پولشویی و قاچاق کالا مطرح است. اینکه امروز دکمه نظام مالیاتی را فشار می دهیم درست نیست، فردا همه موارد اجرا می شود. مطمئناً برای رسیدن به مرحله بلوغ باید یک دوره گذار را طی کرد. این سامانه نیز مانند سایر سامانه‌ها مانند سایر سامانه‌های مالیات دهندگان یا سامانه‌های مرتبط با صدور صورتحساب الکترونیکی در سایر کشورها، باید یک دوره گذار را طی کند و این دوره انتقال نیازمند همکاری همه مردم اعم از فعالان اقتصادی، شهروندان یا دولت‌ها و نهادهای حاکمیتی است. ، تا انشاالله بتوانیم یک نظام اقتصادی شفاف و شفاف داشته باشیم و بتوانیم به نظام اقتصادی پویا خود افتخار کنیم.

سوال: آیا اگر فاکتور الکترونیکی ارائه نمی دهد از چنین جایی خرید می کنید یا اگر ارائه نشده است پیگیری می کنید که چرا ارائه نمی کنید؟

هراتی: من و همکارانم حتما از کسانی که فاکتور الکترونیکی ارائه می کنند خرید می کنیم. در مرحله فعلی همه نهادهای دولتی قطعا از کسانی که فاکتور الکترونیکی صادر می کنند خرید می کنند. بدون صورتحساب الکترونیکی هزینه از طرف افراد پذیرفته نمی شود، یعنی هیچ اشاره ای به وجود ندارد. در جامعه به خواست خدا

­

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *