اعاده 1000 میلیارد تومان حقوق دولتی معادن و تقلب مالیاتی زیر ذره بین دادستانی
ای بی اس نیوز/مرکزی دادستان شهرستان محلات گفت: با برگزاری مزایده 218 هزار تن سنگ معدن B4 کلیه معادن عباس آباد شهرستان محلات، نزدیک به هزار میلیارد تومان از حقوق دولتی معادن این شهرستان اعاده شد.
مهدی عبدالملکی در گفت وگو با ای بی اس نیوز که به مناسبت هفته قوه قضاییه انجام شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه بحث حقوق عمومی به عنوان اساسی ترین وظیفه دادستان شهرستان محلات است، این موضوع در دو حوزه معدن و فرار مالیاتی متمرکز شده است. وی به وظیفه خود از سال گذشته به طور جدی در این زمینه سرمایه گذاری کرده است.
وی ادامه داد: در حوزه معدن با تمرکز بر دو موضوع «حقوق معادن دولتی» و «نرخ استخراج معادن» به کمک حراست شهرستان و بر همین اساس به اداره کل آمده ایم. صنعت، معدن و تجارت استان.
پایش الکترونیکی رهاسازی سنگ معدن از معادن
وی افزود: در گذشته نظارت بر خروج مواد معدنی از معادن به صورت سنتی و کاغذی انجام می شد. با ورود دادستانی و اداره اطلاع رسانی شهرستان محلات توانستیم این نظارت را از روش سنتی به روش الکترونیکی تبدیل کنیم که برای اولین بار به صورت پایلوت در شهرستان محلات در مرکز انجام می شود. استان
وی با تاکید بر اینکه شهرستان محلات مخترع این طرح بوده است، تصریح کرد: در این زمینه اداره حراست شهرستان تلاش زیادی کرده و این کار با مشارکت یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز استان. با راه اندازی این سامانه از ابتدای سال 1402 برداشت مواد معدنی بیش از 70 درصد از معادن شهرستان محلات به صورت الکترونیکی انجام می شود.
دادستان شهرستان محلات گفت: بر اساس مصوبه شورای معدن استان از ابتدای سال 1402 امکان برداشت مواد معدنی از معادن با کاغذ سنتی و حواله وجود ندارد و فعالیت های معدنی که نتوانسته با این سیستم سازگار شود، بوده است. متوقف شد.
افزایش حدود 3 برابری وصول حقوق معادن دولتی
وی گفت: دومین موضوعی که دادستانی در خصوص معادن و احقاق حقوق عامه بر آن تمرکز دارد، اجرای ماده 14 قانون معادن است. در این قانون مقرر شده است که درصدی از «فروش مواد معدنی به قیمت واقعی» وصول و به حساب خزانه واریز شود.
وی با اشاره به کم توجهی به این موضوع در سال های اخیر افزود: در سال های 1400 و 1401 برای اولین بار کمیته کشف قیمت یک ماده معدنی با کمک اداره صمت و معدن در محلات تشکیل شد. حقوق 1400 با اطلاع از قیمت واقعی به دست آمد که منجر به افزایش حدود 3 برابری وصول حقوق معادن دولتی نسبت به سال قبل شد.
وی ادامه داد: این افزایش نتیجه پایش الکترونیکی رهاسازی مواد معدنی و تشکیل کمیته کشف قیمت با استفاده از کارشناسان معدنی در شهرستان محلات است. پیش از این اپراتورها قیمت فروش سنگ معدن را غیرواقعی اعلام می کردند و در نتیجه درصد عوارض دولتی کمتر بود.
وی با اشاره به کسب حدود 58 درصد حقوق دولتی برای معادن استان در شهرستان محلات، گفت: نظارت بر میزان سنگ معدن استخراج شده و اطلاع از قیمت واقعی سنگ معدن برای اخذ حق دولت از مهمترین موضوعات در این زمینه است. حوزه حقوق عامه شهرستان که در سال 1401 یک مورد خاص توسط دادسرا و نهادهای امنیتی پیگیری شد.
عبدالملکی گفت: بر اساس قانون معادن درصد قابل توجهی از این میزان عوارض دولتی باید به شهرستان محل معدن بازگردانده شود تا تخریب های ناشی از معادن و فعالیت های عمومی شهرستان بازسازی شود. اگرچه پیگیری بازگشت این درصد به شهرستان بر عهده فرماندار، فرماندار و مسئولان برخی از ادارات وزارتی است و قانون در این زمینه مسئولیتی به دادسرا واگذار نکرده است، اما با کمک دادستانی دفتر و حمایت نماینده شهرستان در شورای اسلامی، امسال برای اولین بار درصدی از این مبلغ به شهرستان اختصاص یافته است که امیدواریم در طرح های کلی شهر مورد استفاده قرار گیرد.
ماجرای مین B4 به کجا رسید؟
وی گفت: علاوه بر تمامی معادن، شرکت تعاونی معدن ب چهار (B4) مجتمع معدنی عباس آباد نیز مورد بررسی ویژه قرار گرفته است. پرونده این شرکت حدود سه سال بلاتکلیف ماند و با ورود جدی دادسرا، تخلفات بهره بردار به عنوان مرجع ذی صلاح برای رسیدگی طبق موازین قانونی به هیئت معادن کشور ارجاع شد که منجر به صدور حکم رد این تعاونی.
تعیین تخصیص 218000 تن سنگ رها شده کاپ
وی ادامه داد: با اعتراض بهره بردار، این لایحه در دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت منجر به انتشار رای عدم تمدید پروانه بهره برداری این شرکت تعاونی و سال گذشته با حضور رئیس شد. از سوی سازمان بازرسی کل کشور در محلات پروانه جدید استخراج صادر شد و حدود 218 هزار تن سنگ کوپ که سه سال در معرض بارش برف و باران بود مشخص شد.
وی افزود: با برگزاری مزایده برای این 218 هزار تن، نزدیک به هزار میلیارد تومان حقوق دولتی به معدن B4 بازگردانده شده است و بهره بردار جدید در حال پرداخت اقساط این مبلغ به خزانه است. معدن اصلی نیز با افزایش 18 درصدی عوارض دولتی نسبت به معادن همسایه به حراج گذاشته شد.
دادستان شهرستان محلات گفت: در حال حاضر معدن B4 28 درصد حقوق دولتی و معادن موازی و مجاور B4 10 درصد حقوق دولتی را پرداخت می کنند.
ضرورت به روز رسانی حقوق دولتی در معادن عباس آباد
وی گفت: نیاز است مدیریت صمت به وظیفه ذاتی خود در خصوص تمدید پروانه بهره برداری سایر معادن عباس آباد عمل کند و با توجه به افزایش درآمد و ارزش افزوده بالایی که طی چند سال گذشته در معادن ایجاد شده است. در خصوص به روز رسانی حقوق دولتی در معدن عباس آباد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که در سال گذشته و امسال در حوزه معادن عباس آباد به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت، تخلفات در زمینه مازاد بر تناژ در بارگیری خودروهای حامل محموله های معدنی است. برای این خودروها با توجه به کد بزرگراه و بسته به نوع خودرو، تعداد چرخ و محور، ظرفیتی تعیین شده است.
توقف بارگیری مین در عباس آباد به دستور دادستانی
وی گفت: با توجه به نامه نگاری شهردار نیم ور و شکایات شهروندان بغارآباد مبنی بر اینکه بارگیری بیش از حد این خودروها موجب آسیب به زیرساخت های شهر و ایجاد مخاطرات ترافیکی شده است، بر این اساس بارگیری مین ها انجام می شود. در عباس آباد حدود یک هفته است که به دستور دادستانی متوقف شده است.» زیرا تناژ اضافی این خودروها آسفالت و زیرساخت های شهری را از بین می برد. در جلسه مدیریت صمت شهرستان محلات با کارگران معدن عباس آباد مقرر شد واگن ها در تناژ مجاز بارگیری شوند.
وی با اشاره به بحث معدن کاران مبنی بر کاهش ارزش سنگ معدن در صورت قطعه قطعه شدن آن، گفت: پیشنهاد شد برای حمل برش های بزرگ از خودروهای مناسبی که در تمام دنیا رایج است استفاده شود.
وی تصریح کرد: با پذیرش این موضوع از سوی معدن کاران، مقرر شد ظرف یک سال نسبت به تهیه خودروهای مناسب اقدام شود. با توجه به خسارات ناشی از تردد این خودروها در باقرآباد و نیم ور، بارگیری سنگ از معدن عباس آباد تا حصول نتیجه مطلوب متوقف می شود.
عبدالملکی بیان کرد: پس از بحث معدن، مهمترین موضوع مربوط به حقوق عامه در شهرستان محلات فرار مالیاتی بزرگی است که در این شهرستان اتفاق می افتد. در همین راستا در یک سال گذشته شرکت های بزرگ معدنی و صندوق های قرض الحسنه شهرستان زیر ذره بین نظارت های ساختگی قرار گرفته اند.
وی گفت: ماهیت صندوق قرض الحسنه بسیار مطلوب و مورد تاکید است، اما گاهی متخلفان از فضای خیرخواهانه صندوق های قرض الحسنه سوء استفاده می کنند و به دلیل عدم نظارت بانک مرکزی بر این صندوق ها، برای فرار مالیاتی اقدام می کنند. در این صندوق ها معامله کنید.
یک شرکت معدنی و فرارهای مالیاتی بزرگ
وی ادامه داد: سال گذشته دو بازرسی بند 181 قانون مالیات های مستقیم از یک شرکت بزرگ معدنی و دو صندوق قرض الحسنه محلات و نیم ور انجام شد. در بازرسی از این شرکت معدنی تخلفات و فرار مالیاتی قابل توجهی کشف شد و پرونده این شرکت در اداره امور مالیاتی شهرستان و سازمان امور مالیاتی استان در دست پیگیری است.
وی افزود: در خصوص صندوق های قرض الحسنه حساب ها به طور کامل بررسی و اخطاریه هایی به صاحبان حساب های مشکوک برای پاسخگویی صادر شده است. در صورت ارائه پاسخ های قانع کننده و اثبات معافیت وجوه موجود در حساب ها، مشکلی برای پرداخت کنندگان این حساب ها وجود نخواهد داشت.
دادستان شهرستان محلات گفت: در صورت اثبات وجود این حساب ها در صندوق های قرض الحسنه به منظور فرار مالیاتی نسبت به اخذ مالیات از اداره امور مالیاتی از شهرستان اقدامات لازم انجام می شود.
انتهای پیام