انتهای پیام/
یک حقوقدان گفت: اصول دیگر قانون اساسی مانند اصل 59 این قانون باید بازنگری شود. بر اساس اصل 59 قانون اساسی: «در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اعمال قوه مقننه با رفراندوم و با استناد مستقیم به رأی مردم امکان پذیر است. درخواست رفراندوم باید با دو سوم کل تصویب شود، «بنابراین ما مسائلی داریم که حل نشده و حل نمی شود یا باید قانون اساسی اصلاح شود یا اصل 59 با همان کیفیت اجرا شود.
این حقوقدان تاکید کرد: سایر اصول قانون اساسی مانند اصل 59 این قانون باید بازنگری شود. بر اساس اصل 59 قانون اساسی: «در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اعمال قوه مقننه با رفراندوم و با استناد مستقیم به رأی مردم امکان پذیر است. درخواست رفراندوم باید با دو سوم کل تصویب شود.» بنابراین ما مسائلی داریم که حل نشده و حل نمی شود یا باید قانون اساسی تغییر کند یا اصل 59 با همین کیفیت اجرا شود.
این وکیل دادگستری افزود: در قوه قضاییه قوه قضائیه متشکل از چند نفر زیر نظر شورای عالی قضایی بود. اما هیچ تغییری در مجلس ایجاد نشد.
احمدی افزود: در برخی موارد تفسیر بسیار گسترده بوده است، مثلاً الان در قانون اساسی نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است. این نظارت عادی است و تا دوره سوم قانونگذاری انجام می شد و نظارت اکتشافی بود، اما ناگهان این نظارت به نظارت استصوابی تبدیل شد; بنابراین باید در چند اصل قانون اساسی فکر اساسی کرد. اگر این اصول از کیفیت یکسانی برخوردار باشند و به یک شکل اجرا شوند، با بن بست هایی مواجه می شویم که با دست های معمولی باز نمی شوند.
نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل 44 قانون اساسی بر سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه ریزی منظم و صحیح استوار است. بخش دولتی شامل کلیه صنایع اصلی، صنایع مادر، تجارت خارجی و معدن است. راهآهن و غیره که دولتی و دولتی هستند شامل شرکتها و تعاونیهای تولیدی و توزیعی میشود که در شهر و روستا بر اساس احکام اسلامی تشکیل میشوند بخش خصوصی شامل بخش کشاورزی، دامپروری، صنعت، بازرگانی و خدمات است که مکمل قانون است. فعالیت های اقتصادی دولت و تعاونی ها در حدی که با سایر اصول این فصل منطبق باشد و از شمول شرع خارج نشود و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور و آسیبی به جامعه نگردد، قانوناً می باشد. حفاظت شده. تحت قوانین اسلامی اداره می شود. جمهوری. . “
وی در پایان گفت: زمانی که کشوری می تواند در عصر انفجار اطلاعات جلو برود و از ابزار خود برای داشتن جریان آزاد اطلاعات استفاده کند، اما متاسفانه روزنامه ها محدود هستند و ما صدا و سیمای خصوصی نداریم.
وی ادامه داد: بر اساس اصل 53 قانون اساسی کلیه درآمدهای کشور در حساب خزانه داری کل متمرکز است و کلیه پرداخت ها در حدود مصوب قانون انجام می شود. متأسفانه با قوانین عادی، نهادها و سازمانها را از شمول اصل 53 خارج میکنیم. ما این کار را کردیم و نمیدانیم پول آنها کجا میرود.
نعمت احمدی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره بازنگری قانون اساسی گفت: قانون اساسی در سال 58 تصویب شد و سال 67 شروع بازنگری قانون اساسی بود. مدتی پس از رحلت امام خمینی، بازنگری اولیه صورت گرفت دو قدرت حداقلی تغییر اساسی حاصل شد. در قوه مجریه، نخست وزیر از سمت خود برکنار شد و رئیس جمهور اختیارات نخست وزیر را برعهده گرفت و برخی از اختیارات نخست وزیر در بخش های دیگر تغییر یافت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز