یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اشتغال 1.8 میلیون نفر در تعاونی های کشور

بر اساس آمار در حال حاضر بیش از 100 هزار تعاونی فعال در کشور با اشتغال 1.8 میلیون نفر وجود دارد که می تواند نقش موثری در توسعه اقتصاد ملی داشته باشد.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس قوانین بالادستی، بخش تعاون یکی از ارکان اقتصاد کشور محسوب می شود، به طوری که بر اساس اصول 43 و 44 قانون اساسی یکی از مهمترین بخش های اقتصادی بخش تعاونی است. با پویایی خود بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی نظام توزیع تا بیکاری مرتفع شده و در راستای ایجاد اشتغال پایدار و حذف دلالی و واسطه گری اقدام موثری انجام خواهد شد.

بخش تعاونی از قابلیت‌های اقتصادی و اجتماعی بالایی برخوردار است و به رشد و توسعه اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، ایجاد مشاغل مولد و پایدار و انباشت سرمایه‌های خرد مردمی کمک شایانی می‌کند. بر اساس گزارش ها، هزینه ایجاد شغل در بخش تعاونی نسبت به سایر بخش ها ارزان تر است و با سرمایه اندک می توان در بخش تعاونی شغل ایجاد کرد.

بر اساس آمارها، از ابتدای شروع به کار دولت، تعداد تعاونی های ثبت شده 2.5 درصد و تعداد تعاونی ها 3.5 درصد افزایش یافته است که نشان از بهبود عملکرد تعاونی ها در دولت سیزدهم دارد.تعاونی ها سازمان های مستقلی متشکل از افرادی هستند که به طور داوطلبانه برای رفع نیازهای مشترک اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اعضای خود و اجرای فعالیت های خود با مشارکت و مدیریت دموکراتیک ایجاد می شوند.

بسیاری از کارشناسان بخش تعاون را یکی از مؤثرترین نهادها برای ترویج فرهنگ مشارکت و کارآفرینی، توزیع عادلانه ثروت و درآمد و ایجاد شغل می‌دانند و بر لزوم استفاده حداکثری از کارکردهای این بخش دولتی تاکید می‌کنند.

افزایش اشتغال مولد، توسعه اقتصادی، افزایش رقابت پذیری، افزایش صادرات و کاهش انحصارها از جمله مزایای فعالیت در قالب تعاونی است. از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون آمار ثبت شرکت های تعاونی 2.5 درصد و تعداد شاغلان تعاونی ها 3.5 درصد افزایش داشته که نشان از بهبود عملکرد تعاونی ها در این مدت دارد.

بر اساس بررسی های انجام شده در سال 1401، 52 هزار و 131 فرصت شغلی در بیش از 2000 شرکت تعاونی ایجاد شد که نسبت به سال 1400 با ایجاد 49 هزار و 502 تعاونی، 5 درصد افزایش داشته است. همچنین فرصت های اشتغال ایجاد شده در سال 1401 در بخش تولید 58 درصد، در بخش توزیع 26 درصد و در تعاونی های مسکن، مصرف و اعتبار و 16 درصد در بخش خدمات بوده است.

اشتغال 1.8 میلیون نفر در تعاونی های کشور

در همین راستا بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، تعاونی ها را بهترین الگو برای همگانی کردن اقتصاد دانست و گفت: با توجه به گستردگی فعالیت بخش تعاون در تمامی زمینه های اقتصادی، همه بخش های جامعه می تواند در قالب عضویت در تعاونی ها نقش موثری ایفا کند. بازی در اقتصاد مردمی.

وی در تشریح آمار اشتغالزایی تعاونی ها گفت: در حال حاضر بیش از 100 هزار تعاونی فعال با اشتغال زایی یک میلیون و 800 هزار نفر در کشور فعال هستند و بخش تعاون پتانسیل مشارکت همه سطوح جامعه و دستیابی به 25 درصد را دارد. سهم تعاونی ها در اقتصاد

رئیس اتاق تعاون ایران در عین حال با یادآوری نقش موثر تعاونی ها در توسعه اشتغال پایدار، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری تعاونی ها منشاء اشتغال در کشور هستند و می توان در آن مشاغل پایدار ایجاد کرد. هزینه بسیار کمتر با استفاده از منابع مردم.

به گفته عبدالهی، بخش تعاونی دارای قابلیت های بسیار خوبی است که از طریق آن بسیاری از ایده های تجاری به وجود می آید.

وی همچنین آخرین گزارش پایش فضای کسب و کار در بخش تعاون را مورد تاکید قرار داد و گفت: اتاق تعاون ایران به صورت مستمر و دوره ای بر محیط و کسب و کار در بخش تعاون نظارت و مشکلات فعالان اقتصادی بخش تعاون را رصد و رفع می کند. بخش، اما بخشی از این مشکلات مربوط به نهادها و ارگان های دولتی است که لازم است این مشکلات در سطح استان رصد شود و برای رفع آن با فعالان اقتصادی در بخش تعاون همکاری شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، دستیابی به سهم 25 درصدی بخش تعاون، ارتقای جایگاه تعاونی ها در اقتصاد ملی و افزایش مشارکت مردمی در قالب تعاونی ها می تواند بستر توسعه فرصت های اشتغال و کاهش نرخ بیکاری را فراهم کند. در کشور. تعاونی ها به دلیل ماهیت و کارکردهای ذاتی خود، کارآفرینی، سازماندهی منابع و امکانات، ایجاد خوداشتغالی، تشویق اعضای خود به ایجاد اشتغال محلی و همچنین خلاقیت و نوآوری را ترویج می کنند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *