پس از حدود یک دهه تاخیر، کمیته امور انرژی کابینه موقت پاکستان روز جمعه کار بر روی فاز اول خط لوله گاز ایران-پاکستان با هدف تقویت امنیت انرژی این کشور را تصویب کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، وزارت نیرو پاکستان در بیانیهای اعلام کرد که در جلسه امروز شورای دولت، خلاصه یک واحد نفتی در خصوص خط لوله گاز ایران – پاکستان مورد بررسی قرار گرفت.
در بیانیه مذکور، کمیته امور انرژی کابینه موقت، توصیه های کمیته نظارت بر پروژه های وزارتی را که توسط انورالحق کاکر، نخست وزیر موقت در سپتامبر 2023 تشکیل شده بود، تصویب کرد.
این کمیته آغاز ساخت 80 کیلومتر خط لوله در داخل پاکستان (از مرز پاکستان تا گوادر در مرحله اول) را توصیه کرده بود.
به گزارش پایگاه خبری پاکستان نیوز، در این بیانیه آمده است: این پروژه توسط شرکت «سیستمهای گازی بیندولتی» و بر اساس قانون توقف توسعه زیرساختهای گازی تأمین مالی میشود.
وزارت انرژی پاکستان اعلام کرد که تمامی ادارات مربوطه چراغ سبز نشان داده اند تا این پروژه را برای تامین گاز مردم پاکستان و تامین نیازهای روزافزون انرژی این کشور به پیش ببرند.
این وزارت افزود که این پروژه نه تنها امنیت انرژی پاکستان را تقویت می کند، بلکه اعتماد صنعت داخلی را افزایش می دهد که با افزایش عرضه گاز تضمین می شود. این امر همچنین باعث تسریع فعالیت اقتصادی در بلوچستان و کمک به توسعه اقتصادی پاکستان خواهد شد.
این پروژه از سال 2014 به تعویق افتاده است. در ژانویه، ایران سومین اخطاریه ای را به اسلام آباد ارسال کرد و اعلام کرد که قصد دارد به دلیل شکست در ساخت این خط لوله به عنوان بخشی از خط لوله ایران و پاکستان به دادگاه بین المللی داوری مراجعه کند.
به گزارش نامه نیوز، پاکستان مدعی است به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران نمی تواند این پروژه را در خاک خود اجرا کند، اما مقامات تهران هرگز این دیدگاه را نپذیرفته و مدعی هستند که تحریم های آمریکا دلیل موجهی ندارد. عراق و ترکیه مدتهاست که از گاز ایران استفاده میکنند و از معافیتهای تحریمهای آمریکا بهره میبرند.
اما از آنجایی که پاکستان قصد اجرای این پروژه را دارد، ایران این مهلت را برای پاکستان 180 روز تا سپتامبر 2024 تمدید کرده است.
انتهای پیام