شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

اسلامی: ما روی گسترش همه مباحث فناوری هسته ای تمرکز کردیم

وی تصریح کرد: طرح این مرکز سیستم پرتو گاما است که برای استریل کردن وسایل پزشکی و پرتودهی مواد غذایی استفاده می شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نکته بسیار مهم این است که متأسفانه تشعشعات در کشور مورد غفلت قرار گرفته است، در حالی که تشعشعات عامل کنترل شیوع بیماری خواهند بود و می توانند سموم باقی مانده در کشاورزی را از بین ببرند. مواد و محصولات برعکس باعث افزایش طول عمر و دوام آنها می شود.
وی در مورد نحوه همکاری با سازمان اوقاف گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه سراسر کشور برای این پروژه در زمینه تامین زمین، ساخت ساختمان و تجهیزات سرمایه گذاری کرده اند و این کار طبق برنامه ریزی های عمرانی انجام شد. ساختمان های این سازمان؛ سازمان انرژی اتمی ایران تجهیزاتی را در این مرکز نصب خواهد کرد.
وی تصریح کرد: این پروژه 4 باب است و ساخت آن یک سال طول می کشد و عملیات ساخت طبق برنامه انجام می شود و در حال تولید است و می توانیم به زودی تحویل داده و در این مرکز نصب کنیم.

معاون رئیس جمهور گفت: استان فارس از ظرفیت نیروی انسانی بالایی برخوردار است که شامل ظرفیت بی نظیری در حوزه باغبانی، کشاورزی و صنعتی و دانش بنیان است و حضور سازمان انرژی اتمی می تواند بر فناوری تاثیرگذار باشد. تعادل استان .
مهندس اسلامی ادامه داد: از دیگر اقدامات این سازمان می توان به تربیت نیروی انسانی اشاره کرد که در اصل اشتغال دانش بنیان و خدمتی نوین و پایدار برای استان فارس است.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه نقطه شروع محسوب می شود زیرا پروژه ها و پروژه های بزرگ تری را در استان فارس در نظر گرفته ایم.

مراسم کلنگ زنی ساخت کلنی پرتو کوثر با حضور اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، حجت الاسلام و المسلمین خمیشی رئیس سازمان امور خیریه و اوقاف برگزار شد. کشور و محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در شیراز.

به گزارش ای بی اس نیوز، معاون رئیس جمهور و رئیس این سازمان در این مراسم اعلام کرد: بر اساس سند تحول جهانی و در راستای پیشبرد برنامه های توسعه صنعت هسته ای، بر گسترش تمامی مقوله های فناوری هسته ای تمرکز کرده ایم.
مهندس محمد اسلامی افزود: بر اساس طرح جامعی که در 30 فروردین ماه سال جاری همزمان با سالگرد ملی فناوری هسته ای رونمایی شد و تا سال 1420 پیش بینی شده است. توسعه استفاده از تشعشعات در کشور یکی از اهداف و موضوعات مهم محسوب می شد. همچنین بر اساس مطالعات پیمایشی که انجام داده ایم؛ گسترش استفاده از تشعشعات در خانه ها و مراکز عمده تولید و توزیع محصول؛ تمرکز خواهیم کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: استان فارس و شهر شیراز یکی از 12 مرکز عرصه ملی محسوب می شوند که در برنامه این سازمان در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس مطالعات تجربی انجام شده؛ مراکز تولیدی اصلی را در نظر گرفته ایم که ترکیبی از محصولات کشاورزی و صنعتی را شامل می شود و لازم به ذکر است که این مراکز جزو مراکز لجستیکی محسوب می شوند.
این مهندس اسلامی گفت: استان فارس در این زمینه ظرفیت های زیادی دارد و بر اساس برنامه جامع سازمان انرژی اتمی ایران قرار است یکی از مراکز در این استان ساخته شود.
وی ادامه داد: امروز به فضل الهی و مشارکت و تلاش سازمان اوقاف کشور و با حضور استاندار فارس و مسئولان استانی؛ یکی از مراکز رادیوتراپی در این منطقه را ریکاوری کردیم و شروع به کار کردیم. با عنایت ویژه ای که حجت الاسلام والمسلمین خاموش در سازمان اوقاف و امور خیریه سراسر کشور دارند، سازمان اوقاف وارد عرصه دانش شده و بخش مهمی از ساخت این مرکز را بر عهده گرفته اند. استان فارس به عنوان مبتکر که امروز ساخت آن آغاز شد.
اسلامی گفت: با عنایت خداوند و بر اساس برنامه ریزی ها و برنامه ریزی ها، پس از ساخت، شتاب دهنده خطی در این مرکز نصب و محصولات کشاورزی با اشعه گاما پرتودهی می شود.

اسلامی گفت: این مرکز پتانسیل ارائه خدمات به استان فارس و همچنین تمامی استان های جنوبی کشور را دارد و بر اساس ظرفیت اولیه، قادر است روزانه حداقل 40 تن محصول را پرتودهی کند و به محض آن. شروع به کار کند و جایگاه خود را در بین تولیدکنندگان و توزیع کنندگان محصولات کشاورزی پیدا کند، این ظرفیت قابل توسعه خواهد بود. مسیرهای تکمیلی از این مرکز نیز در دستور کار است و در آینده پیگیری خواهد شد.
وی گفت: امیدوارم استان فارس بتواند بیش از گذشته از توان فناوری های هسته ای استفاده کند و از نتایج آن بهره مند شود.
مهندس اسلامی در خصوص سایر پروژه های مرتبط با فناوری هسته ای در استان فارس گفت: در زمینه پروژه های تکمیلی در استان فارس می توان سیستم گاما را در سایر بخش ها توسعه داد و همچنین از پلاسما برای کلیه محصولات کشاورزی، باغات و همچنین محصولات استفاده کرد. تولید شده در این بخش و همچنین در منطقه، دارو و استفاده از پلاسما درمانی را برای مبارزه با سرطان و درمان زخم های دیابتی ذکر کرد.
وی بیان کرد: امیدواریم این مرکز نقطه آغازی برای سایر طرح ها و پروژه های حاصل از مزیت های فناوری هسته ای باشد و با گفتگو با استاندار، اساتید و دانشگاهیان و همچنین شرکت های دانش بنیان بتوانیم یک طرح کامل را بسازیم. مرکز هسته ای استان فارس بیایید هم راکتوری با توان صفر برای آموزش و پژوهش بسازیم و راه اندازی کنیم و هم راکتوری که بتواند به تولید دارو در این استان کمک کند.
وی بیان کرد: از حضور حجت الاسلام والمسلمین خمیسی و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در این طرح تشکر می کنم و امیدوارم این طرح به زودی آغاز شود و بدانید که همکاران ما از انرژی اتمی چه چیزی را در اختیار دارند. سازمان ایران متعهد شده است. طبق برنامه زمانبندی تعیین شده؛ انجام خواهد شد.
انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *