متن کامل سخنرانی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در شصت و پنجمین کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی به شرح زیر است:
آقای رئیس ،
مدیر کل،
برتری شما ،
خانم ها و آقایان،
بسیار خوشحالم که رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران هستم و در شصت و پنجمین نشست سالانه آژانس بین المللی انرژی اتمی شرکت کردم. آقای رئیس جمهور ، انتخاب شما را به عنوان رئیس این مجمع مهم به شما تبریک می گویم. برای صرفه جویی در وقت ، یک نسخه کوتاه از ارائه خود ارائه دهید و متن کامل بعداً توزیع می شود.
آقای رئیس ،
روند اجتناب ناپذیر و تقاضای روزافزون برای انرژی ، که یک ضرورت جدی برای توسعه پایدار است ، با چالش هایی روبرو است و جامعه بین المللی باید با اقدامات جمعی به مسائل این حوزه بپردازد.
بر اساس اساسنامه خود ، آژانس موظف است به کشورهای عضو بدون تبعیض در توسعه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای کمک کند. با توجه به نیازها و اولویت های کشورها ، آژانس همچنین باید زمینه های همکاری فنی و در نتیجه کشورهای عضو را در دستیابی به اهداف توسعه پایدار از طریق انتشار دانش ، تجربه و انتقال دانش ، تقویت کند. تجهیزات ، بدون هیچ گونه تبعیض و کار سیاسی ، کمک و پشتیبانی.
عالیجناب ؛
برنامه جامع اقدام مشترک تصویب شده توسط جمهوری اسلامی ایران برای از بین بردن موانع پیشرفت ، نمونه بارز حسن نیت جمهوری اسلامی ایران است که ایالات متحده نه تنها به طور کامل از آن حمایت نکرده است ، بلکه برنامه ای را نیز دنبال کرده است. -سیاست جانبی وی قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از آن خارج شد. سیاست موسوم به “فشار حداکثری” نیز شکست خورده است و دولت ایالات متحده چاره ای ندارد جز اینکه وابستگی خود به تحریم های یک جانبه را کنار گذاشته و به قوانین بین المللی احترام بگذارد.
در همین راستا ، تنها حدود دو سال و نیم پس از تداوم تمدید تحریم های جامع اقتصادی توسط آمریکا و عدم اجرای سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا در تعهدات خود ، مجلس شورای اسلامی ایران قانونی مبنی بر 2 دسامبر 2020. بر اساس آن ، در صورت پایبندی شرکت کنندگان به توافق ، دولت مجبور شد کلیه فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت فراتر از موافقتنامه جامع پادمانها را در ایران تا دو ماه پس از لازم الاجرا متوقف کند.
آقای رئیس ؛
اکنون زمان آن است که ایالات متحده سیاست های معیوب خود را اصلاح کند و ابتدا همه تحریم ها را به شیوه ای عملی ، م effectiveثر و قابل بررسی لغو کند.
مخاطبان عزیز ؛
رئیس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران ، دکتر سید ابراهیم رئیسی ، گفت که دولت خواهان مذاکرات ثمربخش با هدف از بین بردن فشارها و تحریم های ناعادلانه علیه مردم ایران است.
آقای رئیس ؛
ایران همواره با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کرده است ، اما آژانس بین المللی انرژی اتمی باید از سیاسی کاری خودداری کرده و استقلال ، بی طرفی و حرفه ای بودن خود را حفظ کند.
انتهای پیام
همانطور که در چندین تصمیم و قطعنامه مصوب کنفرانس عمومی آمده است ، حمله به تاسیسات هسته ای که برای اهداف صلح آمیز استفاده می شود مغایر با قوانین بین المللی است و کلیه حملات مسلحانه علیه تاسیسات هسته ای با اهداف صلح آمیز باید به صراحت بیان شود. ممنوع شود. متأسفانه بی عملی سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی در برابر اقدامات تروریستی علیه تاسیسات صلح آمیز هسته ای ، متجاوزان را تشویق به ادامه و حتی نقض اساسی ترین اصول حقوق بین الملل و منشور کرده است. سازمان ملل متحد. ضروری است که آژانس فوراً به این موضوع بپردازد تا هم از تاسیسات هسته ای در برابر چنین اقدامات یا تهدیدهایی محافظت کند و هم اعتبار آن را حفظ کند.
آقای رئیس ؛
ما قاطعانه معتقدیم که راه حل نهایی تهدید فعلی تسلیحات هسته ای خلع سلاح کامل و قابل بررسی است. ما خواستار اجرای کامل ماده 6 NPT هستیم و عمیقا متاسفیم که کشورهای دارای سلاح هسته ای مصمم به حفظ زرادخانه ها و سیستم های انتقال خود هستند و برخی از آنها به طور جدی به دنبال انجام این کار هستند.
ایران به عنوان آغازگر ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه از سال 1974 ، نگرانی های جدی خود را در مورد برنامه هسته ای نظامی اسرائیل اسرارآمیز ابراز کرده است. متأسفانه ، علیرغم تصویب قطعنامه کنفرانس بازنگری NPT در سال 1995 و برنامه های بعدی اقدام آن در سالهای 2009 و 2010 ، رژیم هنوز فعالیتها و تاسیسات هسته ای خود را تحت توافقنامه پادمانها قرار نداده است. استفاده گسترده از آژانس بین المللی انرژی اتمی ، اقدامات تروریستی آن علیه امکانات وی همچنان به دنبال صلح هسته ای ، ترور دانشمندان هسته ای ، در نتیجه ثبات و امنیت منطقه و همچنین صداقت و اعتبار NPT و آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
نمایندگان محترم ؛
ایمنی هسته ای همیشه یکی از اولویت های ما بوده است ، به همین دلیل است که ما به تقویت مقررات ایمنی مربوط اهمیت زیادی می دهیم. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تأکید می کند که مسئولیت ایمنی و امنیت هسته ای به طور کامل بر عهده کشورهای عضو است.
در مورد امنیت هسته ای ، ما معتقدیم اقدامات انجام شده نباید مانع همکاری بین المللی در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای شود و مسئولیت های آژانس در چارچوب برنامه همکاری فنی را تضعیف کند.
آقای رئیس ،
در پایان ، امیدواریم روزی شعار “استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای برای همه و سلاح های هسته ای برای هیچکس” در سراسر جهان شناخته و مورد احترام قرار گیرد. تحقق این پیام نقش انرژی هسته ای را در ایجاد صلح ، سلامتی و رفاه در جهان برجسته و تسریع می کند.
همچنین می خواهم به این نکته اشاره کنم که ایران مهد تمدن ها و کشوری صلح طلب است که در طول تاریخ فناوری و علم را به جهان کمک کرده است. در این زمینه ، ما مصمم به ادامه فعالیتها و برنامه هسته ای کاملاً صلح آمیز هستیم و همانطور که رئیس جمهور ما در اجلاس شانگهای در 17 سپتامبر 2021 اعلام کرد ، “هیچ مشکلی نمی تواند منجر به فعالیت های صلح آمیز هسته ای شود”. تحت مقررات بین المللی ساخته شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ایران همیشه با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری داشته است ، در عین حال لازم است که آژانس بین المللی انرژی اتمی از هرگونه کار سیاسی خودداری کرده و استقلال ، بی طرفی و حرفه ای بودن خود را حفظ کند.
به گزارش ای بی اس نیوز ، محمد اسلامی ، رئیس سازمان انرژی اتمی در شصت و پنجمین کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ما خواستار اجرای کامل ماده 6 NPT و کشورهای دارای سلاح هسته ای برای حفظ زرادخانه ها و سیستم های خود هستیم. “ما از انتقال بسیار متاثر شده ایم و برخی از آنها به طور جدی به دنبال به روز رسانی آنها هستند ، ما عمیقا متأسفیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز