اما این توافق ابعادی فراتر از کمین عربستان بر منابع گازی ایران در میدان آرش دارد و پشت آن بسیار مهمتر از آن است.
شرکت آمریکایی شورون نیز در بخش عربستان فعالیت می کند که تلاش می کند با استفاده از فناوری های جدید تولید نفت خام سنگین منطقه را افزایش دهد. شرکت نفت گلف کویت در بخش کویتی این منطقه مرزی بی طرف فعالیت می کند.
هر دو کشور سال ها در این زمینه اسناد جعل کرده اند. برای مثال، در کتاب آتشسوزیهای نفتی کویت، که در سال 1995 نوشته شده است، مرز ادعایی کویت برای مشارکت در میادین مشترک خلیج فارس به گونهای ترسیم شده است که بهرهبرداری کویت از میدان لوله (مشترک با اسفندیار) و از میدان دورا (مشترک با). آرش) شناخته شده است. (3)
منطقه «بیطرف/تقسیمشده» بین کویت و عربستان سعودی بهعنوان یکی از میراثهای حضور و عملکرد انگلیس در مرزهای خاورمیانه، یکی از پدیدههایی است که تأثیرات خاص خود را بر روند تحدید مرزهای دریایی داشته است. خلیج فارس منطقه بی طرف بر اساس قرارداد 1965 و توافقنامه تکمیلی آن در سال 1969 بین عربستان سعودی و کویت تقسیم شد. (1) است. و عربستان و کویت سال هاست در این چهار میدان گام هایی برای تولید نفت و گاز و حتی صادرات آن برداشته اند. داد.
کویت و عربستان سعودی در حال غارت منابع نفت و گاز ایران هستند به گونه ای که دو کشور عربی مرزها را به گونه ای بسته اند که سعودی ها سهم ایران از میدان نفتی مشترک اسفندیار در کویت را به ایران داده اند و کویتی ها. سهم ایران از میدان مشترک گازی آرش را به سعودی ها داد.
این سوال با واکنش مقامات ایرانی مواجه شد به طوری که سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این توافق را غیرقانونی دانست و وزیر نفت نیز از برنامه کشورمان برای ایجاد دکل حفاری در میدان آرش در نزدیکی خبر داد. آینده. .
میدان اسفندیار/لوله در مجاورت میدان آرش/دوره و میدان هات و خفجی در مجاورت این دو میدان قرار دارند. این 4 مربع در ناحیه ای به نام ناحیه تقسیم شده قرار دارند.
منطقه بی طرف بین عربستان سعودی و کویت تنها جایی است که شرکت های نفتی خارجی در میادین نفتی آن سهم دارند. در هر دو کشور، میادین نفتی متعلق به شرکت های نفتی دولتی است و تولید نفت از این میادین به طور مساوی بین دو کشور تقسیم می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، عربستان سعودی و کویت اخیرا قراردادی مشترک برای تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز و 84 هزار بشکه میعانات گازی از میدان مشترک دورا (آرش) امضا کردند. از این قرارداد این است که عربستان میدان مشترکی با ایران ندارد و ثانیاً طبق قراردادی که سعودی ها با کویت امضا کرده اند، تولید گاز از این میدان به طور مساوی بین دو کشور همسایه تقسیم می شود و اساساً ایران. سهم این ذخایر گازی میدان مشترک بیش از 70 درصد تخمین زده می شود که در آب های ایران است که نادیده گرفته شده اند.
عربستان سعودی و کویت در 10 دسامبر 2021 بیانیه مشترکی صادر کردند و اعلام کردند که “هماهنگی بین شرکت های فعال در منطقه بی طرف و منطقه مجاور در حال حاضر در حال انجام است.” (2)
KJC یک سرمایه گذاری مشترک بین Aramco Golf Operations (یکی از شرکت های تابعه عربستان سعودی آرامکو) و کویت گلف اویل (KJC) است که از نفت خام میدان خفجی بهره برداری می کند.
یک میدان نفتی با ذخایر سبک و با کیفیت در سال 1960 در میانه خلیج فارس کشف شد که مشخص شد این ذخایر نفتی بین ایران و عربستان سعودی مشترک است. این میدان در آب های ایران با نام «اسفندیار» و در آب های عربستان «مروارید» شناخته می شود. مخزن میدان نفتی اسفندیار که 534 میلیون و 200 هزار بشکه نفت خام شناسایی شده است، حاوی نفت سبک و باکیفیت با API 30 است.
absnews
اگر در توافق اخیر عربستان با کویت موضوع میدان آرش از سوی مقامات ایرانی دیده و واکنش نشان داده است، باید توجه داشت که میدان نفتی اسفندیار با نفت خام مرغوب خود در منطقه تقسیم شده بین عربستان و کویت واقع شده است. و توسط این دو کشور برداشت. منابع نفتی میدان اسفندیار نیز در قراردادهای این دو کشور عربی بدون احتساب بخشی از ایران مورد بهره برداری قرار گرفته است.