دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

استقلال 11 برابر بدهی استراماچونی پول داشت اما بدهی را پرداخت نکرد!


سازمان خصوصی سازی ضمن تشریح روند ورود دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و همچنین برگزاری مجامع این دو باشگاه، اعلام کرد زمانی که استقلال حدود 500 میلیارد تومان اصل و وام از منابع بورسی دریافت کرده، بدهی استراماچونی بوده است. حدود 45 میلیارد تومان یعنی یازده برابر استقلال. او در آن زمان این بدهی را داشت و می توانست آن را پرداخت کند!

به گزارش ای بی اس نیوز، چندین دهه بود که تلاش هایی برای فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام شد که متاسفانه این تلاش ها به نتیجه نرسید. چون این دو باشگاه ایرادات و ایرادات زیادی داشتند که بورس و هیات پذیرش خارج از بازار آنها را قبول نکرد. در سال 1400 مراحل آماده سازی دو باشگاه برای بورسیه در یک ستاد مرکزی با حضور نمایندگانی از وزارت اقتصاد، وزارت ورزش و جوانان، دو باشگاه، سازمان بورس و با تلاش خصوصی سازی انجام شد. سازمان. ، و تمام مشکلات حل شده است. سرانجام با مشارکت مردم در افزایش سرمایه و واگذاری 10 درصد سهام آن، خصوصی سازی این دو شرکت آغاز و منابع آن در اختیار دو باشگاه قرار گرفت.

سود دو باشگاه به لطف افزایش سرمایه

اکثر بدهی های مالیاتی این دو باشگاه در چند سال گذشته با پیگیری و جلسات مکرر با همکاری سازمان امور مالی رفع و لغو شده است. مدلی که در بورس این دو باشگاه اجرا شد، یعنی افزایش سرمایه از طریق استفاده از سهام، این امکان را به باشگاه ها داد که به جای فروش ساده سهام باشگاه، مستقیماً از این مبالغ بهره مند شوند و منابع خود را در باشگاه واریز کنند. خزانه داری عمومی. در نهایت 350 میلیارد تومان از سوی باشگاه پرسپولیس و 359 میلیارد تومان از سوی باشگاه استقلال از افزایش سرمایه بهره مند شدند.

پرسپولیس به وعده خود عمل کرد اما استقلال…

البته از آنجایی که باشگاه ها برای افزایش سرمایه طرح توجیهی مصوب مجمع و حسابرس داشتند، مدیرعامل و هیئت مدیره باید این منابع را طبق طرح توجیهی و در گزارش به مجمع هزینه می کردند، اما به پیشنهاد سازمان خصوصی سازی، کمیته هزینه ای نیز برای دو باشگاه تشکیل شد و با هماهنگی این کمیته، منابع مصرف کرد. این کمیته تقریبا هر دو هفته یکبار تشکیل جلسه می داد. باشگاه پرسپولیس این تعهد را حفظ کرد. وی در حال حاضر 280 میلیارد تومان از این منابع را در بانک شهر سپرده گذاری کرده است. البته باشگاه پرسپولیس در زمینه حسابرسی و درآمدزایی و سرمایه گذاری نیز باید مشکلات جدی را حل کند اما با توجه به منابع مذکور به کمیته هزینه ها پایبند بوده است.

بر اساس این گزارش، متأسفانه باشگاه استقلال بدون اطلاع کمیته هزینه ها، این منابع را در قالب قراردادها و به ویژه هزینه ها صرف کرده و در واقع به جای سرمایه گذاری یا استفاده از سود خود، منابع مبدأ را خرج کرده و به سازمان ارائه کرده است. هزینه های کمیته ارائه نادرست. تخلفات دیگری که نمونه کوچک آن خرید پنج خودرو شاسی بلند زیر قیمت بازار با نام و شهرت باشگاه بود. اما مدیرعامل وقت آنها را در قالب وعده ترک تشریفات به همین قیمت به برخی از اعضای هیئت مدیره و مدیران واگذار کرد!

از آنجایی که هر دو باشگاه ماهیتی شرکتی دارند، نمی‌توان دست مدیرعامل را از قبل برای خرج کردن بست. بلکه باید در انتخاب مدیران شایسته و شایسته دقت می شد. متأسفانه مدیران و اعضای هیئت مدیره با سوء مدیریت و با ارتکاب تخلف و یا بی توجهی به نظارت مرتکب این اشتباهات شده اند.

در اولین جلسه هیأت مدیره که انتخاب شد، مدیرعامل بعدی نه تنها با تأیید حقوق خود و چک های قدیمی که قبلاً پاس شده بود به باشگاه کمک کرد، بلکه از انتشار آخرین منابع باقی مانده باشگاه نیز جلوگیری کرد. به بهانه 123 میلیارد تومان از حذف آسیا و پرداخت بدهی آقای استراماچونی، اما یک ریال از این بدهی را پرداخت نکرد. علاوه بر این، او درآمد جدیدی نداشت و حتی نتوانست از مطمئن ترین منبع درآمد یک باشگاه، یعنی تبلیغات روی پیراهن یک ریال و باز هم چند ماه پس از جدایی آن دو، درآمد کسب کند. مدیران سابق، درآمد یک فصل تبلیغات باشگاه استقلال احیا نشده است!

موضوع برداشت 5 میلیارد تومانی نیز دو بار به مدیرعامل مطرح شد. اما قبول نکرد و برای چندمین بار با نشان دادن چک ها و تظاهر به طلبکار سعی در گمراهی افکار عمومی و هواداران برنامه برتر فوتبال داشت. این سوء مدیریت و تخلفات باعث حذف باشگاه استقلال از آسیا و خسارات مالی بزرگی شد که طبیعتاً بیشترین خسارت و ناامیدی میلیون ها هوادار را به همراه داشت.

به همین دلیل سازمان خصوصی سازی برای اولین بار از این دو مدیر عامل و اعضای هیات مدیره وقت شکایت کرد و با ارائه لایحه و مستنداتی مبنی بر رسیدگی به این پرونده در شعبه دهم این اداره کل، پرونده را در دستور کار قرار داد. تحقیق و بررسی. کارمندان دولت، استفاده غیرمجاز از اموال دولتی و اختفای امور مالی شرکت با هم اتهام و برای هر یک از آنها یک میلیارد ریال اوراق صادر و از هر کدام عاج برداشته شد.

در عین حال بانک شهر برای رفع مشکلات مالی باشگاه، با پیگیری سازمان خصوصی سازی و نامه مشترک وزارت ورزش و اقتصاد، سرانجام بدهی استراماچونی را به صورت وام پرداخت کرد. و شریک اول نیز مبالغی را در قالب قراردادی غیر از قرارداد اسپانسری به باشگاه استقلال پرداخت کرده است که البته همواره برای جمع آوری درآمد اسپانسری تلاش می شود.

اختیار نهاد خصوصی سازی برای برگزاری جلسات باشگاه

پیش از این نهاد خصوصی سازی تنها به عنوان تسهیل کننده نقل و انتقالات و مسئول شفاف سازی و پیگیری این دو باشگاه عمل می کرد. اما پس از به وجود آمدن این اغتشاش در فرودین ماه 1402 با استفاده از اختیارات ماده 18 قانون اجرای اصل 44، در برگزاری مجمع و انتخاب اعضای مالی و اقتصادی شورا مداخله کرد. باشگاه های استقلال و پرسپولیس و ماه های فرودین به برگزاری جلسه تغییر اعضای هیات مدیره ادامه داد که متاسفانه این امر باعث تاخیر و نفس های متعدد شد.

این در حالی است که کمیسیون مشترک سازمان خصوصی سازی و وزارت ورزش برای مصاحبه با متقاضیان عضویت در هیات مدیره باشگاه ها تشکیل شده و رزومه 30 نفر از جمله برخی اعضای فعلی هیات مدیره بررسی شد. و مصاحبه های مفصلی انجام شد. این افراد با شش شاخص، گرایش شغلی، دانش خاص، تخصص مرتبط، برنامه تحول و تعهد و وفاداری با مجموع 70 امتیاز سنجیده شدند و فهرست نهایی به مسئولان ارائه شد.

اما با توجه به کارکردها و پیوند موضوعی مقرر شد مدیر عامل و عضو فنی و ورزشی توسط وزارت محترم ورزش و جوانان و اعضای مالی و اقتصادی و حقوقی توسط سازمان خصوصی سازی انتخاب شوند. البته با هم افزایی و همفکری دو گروه. در طول جلسات سنتز نمی توان به نتایج دقیق و کاملی دست یافت. اما برای جلوگیری از تعویق های متعدد، قرار شد برخی از اعضای مالی و اقتصادی هر دو باشگاه بازگردانده شوند.

طبیعتاً وزارت اقتصاد مسئولیت گردش توپ در گریدها را ندارد، اما به دلیل تغییر متولی اعمال حقوق مالکیت، کنترل گردش مالی را بر عهده دارد. بنابراین مواردی از قبیل انتخاب سرمربی، کادر فنی و بازیکنان و سایر امور فنی و ورزشی به وظایف وی مربوط نمی شود. اما با توجه به اتفاقات پیش آمده قطعاً وارد مباحث تصویب بودجه و امور مالی، حسابرسی و سرمایه گذاری می شود.

این ارگان با جدیت پیگیر تکمیل اعضای هیئت مدیره برای تکمیل کارشناسان این دو باشگاه است و امیدوار است با همکاری وزارت ورزش و جوانان هر چه سریعتر این موضوع اجرایی شود. در جلسه اخیر تشکیل کمیته نظارت بر عملکرد اعضای هیئت مدیره مستقل برای هر باشگاه به منظور نظارت بر عملکرد مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره با حضور نمایندگان دو وزارتخانه و برخی کارشناسان مربوطه تصویب شد.

بخشنامه های مربوط به ماموریت های این هیات نظارت با توافق نمایندگان دو وزارتخانه تدوین شد. هسته اصلی برنامه استراتژیک هر باشگاه در چهار حوزه امور استراتژیک و فنی، امور مالی و سرمایه گذاری، انضباط مالی و ارتقای حاکمیت شرکتی و امور حقوقی تدوین شده است. این برنامه عملیاتی

تاکید بر به رسمیت شناختن حقوق پخش و کپی رایت

باید بر شناخت حق پخش و کپی رایت تاکید صریح باشد، خوب به هر میزانی که باشد این دو موضوع امسال باید در تعامل صدا و سیما، فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و دو باشگاه اجرایی شود. و در عین حال تبعیض منابع مالی بین تیم های وابسته به شرکت های صنعتی و معدنی و سایر تیم ها به نوعی رفع شود تا به تدریج منطق باشگاه داری حرفه ای در کشور حاکم شود.

همزمان در سال گذشته پیشنهاد بلوکی دو سهم باشگاه به حراج گذاشته شد که خریداری نشد و امسال با اصلاح شرایط و تصویب واگذاری مجددا در دستور کار قرار خواهد گرفت. کمیته. اما هیچکدام از این دو باشگاه به دلیل بحث مالکیت مشترک از لیگ قهرمانی آسیا خارج نشدند زیرا در کمیته واگذاری سهام و اعمال حق مالکیت تفکیک شد. روند واگذاری و گزارش کتبی از روند واگذاری. همچنین به کمیته مجوزهای حرفه ای ارائه شد که خوشبختانه مورد پذیرش آن کمیته و AFC قرار گرفت.

تنها باشگاه استقلال با وجود اینکه بدون باخت فصل قبل قهرمان شده بود، به دلیل بدهی مالی که دو بار مجوز پرداخت آن از سوی سازمان خصوصی سازی صادر شد و پرداخت نشد، حذف شد. یادمان باشد زمانی که استقلال حدود 500 میلیارد تومان اصل و وام از منابع بورسی دریافت کرد، بدهی استراماچونی حدود 45 میلیارد تومان بود، یعنی استقلال در این زمان یازده برابر این بدهی را داشت و از عهده آن بر می آمد!

کیف پول و شفافیت این دو باشگاه یکی از مهم ترین سرمایه های دوره اخیر است. پیش از آن یا جلسه دو باشگاه تشکیل نشده بود و یا سندی بین چند وزیر امضا شده بود، اما حالا سهامداران و حامیان در این جلسه شرکت می کنند و در مورد عملکرد و درآمد باشگاه ها نظر می دهند. صورت های مالی و سایر اسناد در وب سایت کدال منتشر شده است. تشکیل کمیته حسابرسی، سرمایه گذاری و نامزدی از دیگر اقداماتی است که در دوره جدید تکمیل می شود. به امید اینکه هواداران میلیونی این دو باشگاه از بی ثباتی، سوء مدیریت و عملکرد ضعیف تیم مدیریتی پشیمان نشوند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *