جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴
نامه نگاری جمعی از خبرنگاران با رئیس جمهور؛  افزایش عوارض بحران مسکن را تشدید کرد - اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

استقلال بانک مرکزی؛ کلید حل مشکلات کلان اقتصادی – پول نیوز | واحد پول | بانک – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

absnews

استقلال بانک مرکزی دو معنا دارد، اول اینکه بانک مرکزی در تصمیم گیری برای رسیدن به اهداف خود آزادی دارد. دوم، تغییر تصمیمات بانک مرکزی برای سایر شاخه های دولت بسیار دشوار است. استقلال بانک مرکزی به این معنا نیست که خود بانک اهداف را انتخاب می کند. برعکس، در یک نظام دموکراتیک، مقامات سیاسی این اهداف را تعیین می کنند و سپس بانک مرکزی مسئول پیگیری آن است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، کشورهایی که بانک مرکزی مستقل دارند میانگین تورم کمتری دارند و کشورهایی که استقلال بانک مرکزی ضعیفی دارند میانگین تورم بالاتری دارند. از این منظر، استقلال بانک مرکزی را می توان کلید اقتصاد کلان دانست.

لازم به ذکر است که طی سه دهه گذشته بحث های نظری زیادی در مورد لزوم مستقل بودن بانک های مرکزی از سایر قوا به ویژه قوه مجریه وجود داشته است. مطالعات تجربی نیز موفقیت بانک های مرکزی مستقل بیشتری را در دستیابی به اهداف قانونی خود تأیید می کند. در این مطالعات، استقلال بانک مرکزی عموماً به معنای استقلال در انتخاب ابزارهای سیاست پولی مناسب توسط بانک‌های مرکزی است، نه استقلال در انتخاب اهداف.

اگر بانک مرکزی مستقل باشد، اختیارات زیادی در مورد نحوه استفاده از ابزارهای خود برای پیگیری اهداف قانونی خواهد داشت. در واقع دادن اختیار به بانک مرکزی برای انتخاب اهداف نامناسب است و انتخاب هدف باید در اختیار منتخبان مردم باشد و بانک مرکزی در خدمت خواسته های مردم باشد. به عبارت دیگر، مفهوم استقلال بانک مرکزی به این معناست که بانک باید در انتخاب ابزارهای مناسب سیاست پولی استقلال داشته باشد و در انتخاب اهداف استقلال نداشته باشد.

به عبارت دیگر، در این بررسی‌ها تاکید می‌شود که اهداف بانک‌های مرکزی باید به صراحت در قانون تشکیل آنها بیان شود و در مورد نحوه دستیابی یا دلایل ناتوانی در دستیابی به اهداف، پاسخگویی و شفافیت وجود داشته باشد. در حال حاضر در قوانین اکثر بانک‌های مرکزی، اهداف این نهاد مهم ملی و دولتی به حفظ «ثبات قیمت‌ها»، «کمک به رشد تولید ملی»، «کمک به ایجاد اشتغال» و «کمک کردن» محدود شده است. ایجاد و حفظ ثبات مالی “پول” به عنوان هدف اصلی بانک های مرکزی.

همچنین باید در نظر داشت که در اقتصادهای مدرن که گردش پول دوقلوی گردش کالا و خدمات است، پول ملی پیمان بین ملت و دولت است. حفظ ارزش پول ملی یعنی حفظ قدرت خرید و ارزش پس‌انداز افراد جامعه یک وظیفه حاکمیتی است و تغییر در ارزش پول ملی به عنوان معیاری برای سایر ارزش‌ها. فقط وظیفه نمایندگان ملت در قوه مقننه در جهت رعایت مصالح آحاد جامعه انجام شود. بنابراین هرگونه کاهش ارزش پول ملی که منجر به توزیع ناعادلانه ثروت و درآمد بین نسل‌ها می‌شود، اعتماد عمومی به شایستگی تصمیم‌گیران اقتصادی و دولت را کاهش می‌دهد.

برای مثال در قانون فدرال رزرو آلمان «حفظ پول ملی» و در قانون فدرال رزرو آمریکا «حداکثر اشتغال» و «ثبات قیمت» به عنوان اهداف این بانک ها ذکر شده است. در هر دو مورد، اهداف سیاست پولی توسط قانونگذار تعیین می شود. بنابراین، کاملاً واضح است که این اهداف باید توسط بانک های مرکزی تفسیر شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *