استقبال مردم تهران کمرنگ شد • رکنا
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، جعفر حسینی رئیس آمایش سرزمین و توسعه منطقه ای سازمان برنامه و بودجه در پنل جایگاه جدید اقتصاد ایران در عرصه بین الملل با بیان اینکه مهمترین تعریف آمایش سرزمین این است که نقاط جمعیتی را نشان می دهد، نه به طور خاص توسعه. وی برای شناسایی تعادل گفت: آمایش سرزمین باید محل تمرکز جمعیت را مشخص کند تا بتوان از آنجا ارزش آفرینی کرد. می بینیم که ایجاد ارزش در تولید ناخالص ناشی از تمرکز جمعیت در شهرهای بزرگ کشورمان است و البته این یک پدیده جهانی است و فقط ایران را شامل نمی شود، زیرا دسترسی به بازار و مجاورت بازارها از نظر اقتصادی عامل توسعه هستند: با تمرکز جمعیت، توسعه امکان پذیر است.
وی افزود: با نگاهی به روند بین المللی می بینیم که سال هاست در نظام بودجه به موضوعاتی مانند مهاجرت معکوس اشاره ای نشده است و اساساً برای اقداماتی مانند مهاجرت معکوس به معنای انتقال تسهیلات به کشور برنامه ریزی نکرده ایم. روستاها برای مهاجرت معکوس هستند و این سوال فقط در ایران مطرح می شود.
وی ادامه داد: نقاط تمرکز در کشور ما به گونه ای ایجاد شد که وزن مطلوبی برای اقتصاد ایران ایجاد نمی کرد و به همین دلیل به دنبال محدودیت های ژئوپلیتیکی و همچنین فرصت های رشد در زمینه سازی هستم.
حسینی افزود: اگر می گوییم ظرفیت جمعیت در تهران رو به اتمام است به دلیل محدودیت های ژئوپلیتیکی از جمله کمبود آب است. لازم به ذکر است که محدودیت اکولوژیکی برای جمعیت در سواحل خزر و مکران وجود ندارد، اما رشد در حد امکان صورت می گیرد.
رئیس آمایش سرزمینی و امور توسعه منطقه ای سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه مدل مهاجرت نشان می دهد مهاجرت در مناطقی که آب ندارند بیشتر از مناطقی است که آب فراوان دارند، ادامه داد: مشکل آب نداریم. در استانهای غربی مهاجرت کمتر است، اما استانهایی مانند یزد و اصفهان که با کمبود آب مواجه هستند، استقبال بیشتری از مهاجرت میکنند که نشان میدهد عامل اصلی مهاجرت، فرصت تجاری مناطق است. بنابراین بیشترین مهاجرت را در استان یزد داریم هرچند که استانی بی آب محسوب می شود و این رشد مهاجرت به دلیل فرصت های شغلی و تجاری است.
وی افزود: اساساً مهاجرت به فرصت های درآمدی بستگی دارد و این یک اشتباه استراتژیک است که تصور کنیم عوامل محیطی مانع رشد می شوند.
حسینی تاکید کرد: کشاورزی نمی تواند موتور توسعه کشور باشد، فقط باید در امنیت غذایی نقش داشته باشد و ما نمی توانیم نقش غذایی اوکراین را در دنیا داشته باشیم. اکنون برای اینکه امنیت آبی کشور مختل شود، باید در این زمینه تحول ساختاری ایجاد کنیم.
وی بابیان اینکه در این شرایط صنعت می تواند محور توسعه باشد، البته توسعه صنعتی الزاماتی دارد که نباید تنها متکی به بازار داخلی باشد وگرنه به توسعه گلخانه ها محدود می شویم و باید شاهد درون گرایی و برون گرایی باشیم. با یکدیگر. ، زیرا دیگران برای توسعه صنعتی تعیین نمی کنند
حسینی بیان کرد: در توسعه صنعتی ظرفیت اول نفت و ظرفیت دوم معدن است بنابراین طبق گزارشات 10 حوزه معدنی در دنیا داریم و این می تواند یک فرصت توسعه باشد و عامل سوم نیروی انسانی و چهارمین ارزش است. زنجیر.
وی تاکید کرد: معتقدم گردشگری می تواند موتور توسعه باشد اما یک صنعت لوکس است اما در برخی استان ها مانند مازندران می بینیم که اصرار مسئولان بر حذف گردشگری از اولویت توسعه است چرا که می گویند گردشگران کمپ در مازندران و خرید در تهران. و تنها چیزی که برای ما باقی می ماند آلودگی محیط زیست است.
رکنا نیوز