سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو تاکید کرد: حق توسعه انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز و مشارکت کامل در تبادل تجهیزات، مواد و دانش هستهای برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای یکی از حقایق است. هدف اساسی معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT).
به گزارش ای بی اس نیوز، علی بحرینی در سخنرانی خود در خصوص دستور کار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای پیش از دومین کمیسیون مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای که در ژنو در حال برگزاری است، اعلام کرد که برای اطمینان از اجرای حق توسعه انرژی اتمی 4 این معاهده اعضا را ملزم به تسهیل چنین مبادلاتی می کند. بنابراین، همه کشورهای عضو دارای فناوری پیشرفته هسته ای باید به طور کامل به تعهدات خود در ماده 4 احترام بگذارند.
نماینده کشورمان ضمن انتقاد از برخی کشورها به سوء استفاده از آژانس بین المللی انرژی اتمی و سیستم نظارتی این آژانس بر فعالیت های هسته ای کشورها، خاطرنشان کرد: طبق ماده 4 معاهده، هیچ یک از مفاد معاهده تفسیر نمی شود. به گونه ای که کشورها حق مسلم عضو را سلب می کنند. علاوه بر این، سیستم پادمان آژانس نباید به گونه ای اعمال شود که کشورها را از برخورداری کامل از حقوق معاهده خود باز دارد. کشور ما به شدت ابراز نگرانی کرده است که برخی از کشورهای عضو در تلاش برای اعمال محدودیت های خودسرانه بر سایر اعضا بر اساس اهداف سیاسی هستند.
سفیر کشورمان نیز در این نشست اعلام کرد که کشورهای عضو در چارچوب کنفرانس های بازنگری NPT موافقت کردند که در تمامی فعالیت های انجام شده برای توسعه انرژی صلح آمیز هسته ای اولویت با اعضای غیرهسته ای باشد. ما معتقدیم کشورهایی که NPT را امضا نکرده اند و سلاح هسته ای تولید کرده اند در اولویت همکاری هسته ای قرار دارند.
سفیر کشورمان هرگونه حمله یا تهدید به حمله به تاسیسات صلح آمیز هسته ای را نقض تعهدات بین المللی دانست و تهدیدات رژیم اسرائیل در این زمینه را محکوم کرد.
بحرین همچنین در این نشست اعلام کرد که کشورهای عضو در چارچوب کنفرانس های بازنگری NPT موافقت کرده اند که در تمام فعالیت های انجام شده برای توسعه انرژی هسته ای صلح آمیز اولویت با کشورهای عضو غیرهسته ای ان.پی.تی باشد. . اما در عمل می بینیم که کشورهایی که طرف معاهده نیستند و تولید سلاح هسته ای را آغاز کرده اند در اولویت همکاری هسته ای قرار می گیرند.
سفیر کشورمان هرگونه حمله یا تهدید به حمله به تاسیسات صلح آمیز هسته ای را نقض تعهدات بین المللی دانست. و تهدیدات رژیم اسرائیل در این زمینه را محکوم کرد.
نماینده کشورمان در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت امنیت در استفاده از فناوری هسته ای، گفت: جمهوری اسلامی ایران امنیت هسته ای را بسیار جدی می داند و اقدامات مهمی را برای ارتقای امنیت تاسیسات و فعالیت های هسته ای خود انجام داده است.
انتهای پیام