استراتژی مدل پیشرفت برای شکست ساختارهای قدرت بین المللی
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دفتر ارتباطات مرکز الگوی پیشرفت اسلامی ایران، دکتر امین نواختی مقدم در گفت وگویی گفت: یکی از روش های کشورهای قدرتمند و سرمایه داری برای تسلط بر سایر کشورها و تامین منافع خود در آنها، تجویز توسعه است. نسخهای که با صفت «جهانشمول بودن طرحهای توسعه» ساخته میشود اما هدفی جز غربزدایی و استعمار کشورهای ضعیف ندارد.
وی افزود: بنابراین الگوهای توسعه و پیشرفت جهانی نیستند و کشورها باید برای استقلال الگوهای توسعه بومی خود را طراحی کنند. اما الگوهای پیشرفت بومی تا اجرا با ساختارهای بسته و سلطه جویانه قدرت بین المللی مواجه است که اجازه ظهور و گسترش الگوهای جدید را نمی دهد و از آنجایی که یکی از جنبه های پیشرفت کشورها برقراری روابط بین المللی است. در زمینه های مختلف مدلهای بومی پیشرفت بهعنوان رهبران باید استراتژی برای شکستن ساختارهای قدرت بینالمللی و طراحی ساختارهای جدید داشته باشند.
دانشیار حقوق و علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: ساختارهای قدرت بین المللی با شعار الگوهای توسعه جهانی از روند زیر برای قفل کردن کشورهای جهان سوم استفاده می کنند تا پس از مدت کوتاهی این کشورها نتوانند از سلطه این ساختار رها شوند. توسعه.” . در این فرآیند، کشورهای عقب مانده برای بهبود شرایط اقتصادی، جذب سرمایهگذاری خارجی و توسعه مالی، در نظام اقتصادی جهانی ادغام میشوند و راه را برای حضور شرکتهای خارجی و چند ملیتی هموار میکنند.
نواختی مقدم گفت: این به معنای ادغام در نظام اقتصاد جهانی و پذیرش مناسبات اقتصادی و قوانین اقتصاد لیبرال و سرمایه داری است. از سوی دیگر، نظام اقتصادی سرمایه داری نیز به مواد خام مانند منابع نفتی و محصولات کشاورزی و اقتصادی این کشورها نیاز دارد و بر اساس نظریه وابستگی، قطع این روابط اقتصادی اگر غیرممکن نباشد، بسیار مشکل است. باید به خاطر داشت که حتی مارکسیسم که به دنبال ایجاد یک مدل جایگزین از اقتصاد سرمایه داری بود و تقابل نیم قرنی با آن را آغاز کرد، به دلیل نداشتن الگوی تقابل با ساختارهای نظام جهانی به فروپاشی و ادغام در نظام سرمایه داری پایان داد. سیستم. اقتصاد
وی خاطرنشان کرد: در نتیجه برای سند الگوی اسلامی ایران پیشرفت که به دلیل ماهیت توحیدی، ضد استثماری و ضد مادی بودن، شباهت چندانی به نظام اقتصادی حاکم بر جهان ندارد، تصور و تصور می شود. ایجاد یک نظام اقتصادی جایگزین برای رهایی از ساختارهای حاکم ضروری است.» . بنابراین، مهمتر از طراحی سند الگوی اسلامی ایرانی، تدوین، طراحی و نظریه پردازی در مورد چگونگی گسست از روابط اقتصاد سرمایه داری و غلبه بر روابط نابرابر در عرصه بین المللی است.
دانشیار حقوق و علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی سپس به تشریح پیشنهادهای موفقیت در این حوزه پرداخت و گفت: برای موفقیت در عرصه اقتصادی باید بلوک های قدرتمند اقتصادی غیرغربی تشکیل یا در آن شرکت کرد. پروژه یا توافقنامه شانگهای، همگرایی و همکاری با کشورهای قدرتمند اسلامی، استفاده از ظرفیت های مردمی کشورهای اسلامی، استفاده از مبانی اقتصاد اسلامی برای رهایی از نظام وابستگی اقتصاد جهانی، اتخاذ سیاست های پولی و منابع مالی و مالی برای غلبه تسلط نظام مالی استعماری غرب و مبارزه با اهرم های مالی این کشورها به ویژه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول برای کاهش وابستگی آنها به این منابع مالی و سرمایه، سیاست اقتصادی خارجی و اعمال قوانین مالی. و سیاست های پولی برای صادرات و واردات، گامی جدی در جهت عدالت اجتماعی و مدینه فاضله اسلامی برای صدور و گسترش الگوی اسلامی است. اصلاح نظام بانکی به عنوان عامل و عامل این شیوه اقتصادی و در نتیجه جلوگیری از بروز فساد. ده در این نظام و توجه کافی و شایسته به اقتصاد دانش بنیان و دستیابی به فناوری های پیشرفته برای کاهش وابستگی کشورهای اسلامی و در نهایت افزایش سرمایه ملی است.
انتهای پیام/