این در حالی است که واردات گوشت گرم به محل مناقشه برخی فعالان و فعالان صنعت دامپروری تبدیل شده است. عده ای موافق این طرح هستند و معتقدند با عرضه گسترده این گوشت در بازار که قیمت آن حدود 200 هزار تومان است، بازار گوشت به تعادل می رسد و چون به صورت مستقیم به فروش می رسد، دست دلالان نیز خواهد شد. کوتاه شده است. اما برخی دیگر می گویند که این امر به شدت به دامداران آسیب می زند زیرا دولت می تواند از هزینه واردات گوشت برای حمایت از دامداران داخلی و در عین حال حمایت از تولیدکننده مصرف کننده داخلی استفاده کند.
قیمت گوشت قرمز در بازار همچنان در سطوح بالایی باقی مانده و ادامه این وضعیت ممکن است سهم گوشت را از سفره مصرف کنندگان کاهش دهد. نظارت بر دلایل این امر بر فروشندگان و تولیدکنندگان گوشت به این نتیجه می رسد که نان برخی واسطه ها و دلالان زمانی چاق می شود که دست مردم کمتر به گوشت برسد. سوالی که با وجود اقدامات انجام شده برای مدیریت بازار گوشت باید با جدیت به آن پرداخت.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت گوشت طی هفته های اخیر روندی صعودی داشته است و مشاهدات میدانی در مغازه های تهران نشان می دهد که قیمت گوشت گوسفند و گوساله بر حسب نوع آن حدودا کیلویی 300 تا 400 هزار تومان اتفاق افتاد البته گوشت با قیمت کمتری به دست مصرف کنندگان می رسد، اما احتمالاً در میادین میوه و تره بار یا به صورت منجمد که قیمت آن کیلویی 200 هزار تومان می شود.
به گفته کارشناسان، اگرچه توزیع گوشت منجمد می تواند تا حدودی از تنش در بازار بکاهد و سفره برخی افراد را پر کند، اما واقعیت این است که نمی تواند جایگزین گوشت گرم در بازار شود و گوشت گرم همیشه مشتریان خود را دارد. از سوی دیگر آنها معتقدند توزیع گسترده گوشت منجمد بدون برنامه ریزی می تواند قیمت گوشت گرم را کاهش دهد و در نهایت ضرر تولیدکنندگان را به دنبال داشته باشد.
مشکل از کجاست؟
انتهای پیام
اقدامات انجام شده چقدر موثر بوده است؟
وزارت جهاد کشاورزی تاکنون موضع رسمی در خصوص افزایش قیمت گوشت در بازار اعلام نکرده است اما با اقدامات خود سعی در کاهش نوسانات بازار داشته است. یکی از این اقدامات توزیع گسترده گوشت منجمد در بازار با قیمت های مناسب و مناسب تر و همچنین اقدامات دیگر واردات گوشت گرم از کشورهای خاصی می آید.
واقعیت این است که حفظ این قیمت ها گوشت قرمز را از سفره بسیاری از خانواده ها به ویژه اقشار پایین جامعه دور می کند و طبقه متوسط گوشت قرمز را در اولویت خرید خود قرار نمی دهد. پس ما هنوز نمی دانیم چرا قیمت گوشت افزایش یافته است؟ مقصر این افزایش قیمت کیست، چرا با متخلفان برخورد نمی شود؟ چرا دست دلالان و واسطه ها از بازار کوتاه نمی شود؟ و اینکه چرا برخی مشکلات کشاورزان و فروشندگان همچنان پابرجاست؟، این سوال وجود دارد. اینها سوالاتی است که نهادهای مسئول را ملزم می کند هر چه زودتر پاسخ مناسبی پیدا کنند و با ورود جدی و قاطعانه به بازار، دسترسی خانواده ها به این بخش مهم از سبد غذایی خانوار را تسهیل کنند.
با فروشندگان گوشت و اتحادیه ها در مقایسه با کسانی که با آنها صحبت می کنیم، می گویند عرضه دام کاهش یافته، دام های مولد به ذبح رفته اند، خوراک دام گران شده، قیمت گاو گران شده، قاچاق و صادرات نیز افزایش یافته است و همه اینها باعث افزایش قیمت شده است. گاو، و طبیعی است که گوشت گران شود. .
اقدامات وزارت جهاد کشاورزی چه بود؟
خریداران بازار و فروشگاه ها واکنش های متفاوتی نسبت به قیمت های جدید گوشت در بازار داشته اند، برخی قصد خرید گوشت ندارند و این محصول پروتئینی را از سبد غذایی خود حذف یا به شدت محدود کرده اند، برخی نیز خرید برق خود را کاهش داده اند و شاید هر چند وقت یک بار مقدار کمی می خرند و مرغ را با گوشت قرمز جایگزین می کنند، دیگران نیز گوشت مورد نیاز خود را تهیه می کنند و سعی می کنند هزینه های دیگر خود را کاهش دهند.
به دامداران و فعالان صنعت دامپروری که با آنها صحبت می کنیم می گویند افزایش قیمت دام زنده و گوشت متناسب با یکدیگر است وجود ندارد و اگر دام 1000 تومان گران شود گوشت 5000 تومان گران می شود. آنها گفتند که صادرات دام متوقف شد و قبل از آن صادرات به اندازه ای نبود که بازار داخلی را تحت تأثیر قرار دهد، قیمت دام افزایش چندانی نداشت، اما بین تولید و مصرف هزاران واسطه هستند که برای مصرف کننده و تولیدکننده تصمیم می گیرند و دلال ها بازی می کنند. در بازار گوشت ابتدا از نظر مصرف کننده و سپس در نگاه تولید کننده. آنها همچنین می گویند که عده ای با ایجاد اخلال در بازار داخلی به نفع خود سعی دارند دولت را مجبور به واردات گوشت کنند.