استانداردهای 85 خودرو در ایران سختگیرانه تر از سایر کشورها در یک کلاس هستند – اخبار خودرو – ای بی اس نیوز

در سال 1395 بود که موضوعی به نام استاندارد 85 به وجود آمد و خودروسازان و واردکنندگان داخلی موظف شدند این 85 عنصر را رعایت کنند. این استانداردها از سال 1395 برای خودروهای وارداتی اعمال شده و به همین دلیل برخی خودروهای وارداتی از بازار ایران کوتاه شده اند. اما با توجه به ارتقای ناگهانی این استانداردها، به خودروسازان داخلی فرصت داده شد تا به تدریج به این سطح ارتقا پیدا کنند و محصولات قدیمی خود را از خط تولید خارج کرده و محصولاتی با قابلیت عبور از این استانداردها جایگزین کنند. .
در ابتدا خودروسازان موظف به رعایت 52، سپس 63 و اکنون 76 استاندارد از این 85 استاندارد هستند. با اجرای استاندارد 85 بسیاری از خودروها مانند سمند، پژو 405، چری تیگو 5، انواع محصولات خانواده پراید به جز مدل وانت، لیفان X50 و X60 و لیفان 820 از خط تولید خارج شدند. اما سوال اصلی اینجاست که آیا این استاندارد سختگیرانه برای بازار داغ خودروی این روزهای ایران مناسب است؟ جالب اینجاست که بسیاری از اقلام مندرج در استانداردهای 85 گانه استانداردهای صنعت خودروسازی بسیاری از کشورها از جمله چین، هند، برزیل و کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای مستقل مشترک المنافع اجباری نیستند و خودروسازان و واردکنندگان خودرو از این موارد اختیاری بر روی خود استفاده می کنند. محصولات
absnews
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، استانداردهای 85 گانه تعیین شده برای صنعت خودرو از یک سو موجب رشد خودروسازان داخلی و صنعت خودروسازی کشور می شود. اما از سوی دیگر به دلیل زمان بندی بسیار فشرده، برخی از این استانداردها تا حد زیادی دست و پای خودروسازان و واردکنندگان ما را بسته و از تنوع محصولات موجود کاسته است. در همه کشورهای دنیا استانداردهای صنعت خودرو و خودروهای وارداتی لحاظ شده و جالب اینکه استانداردهای 85 گانه تحمیلی در ایران سختگیرانه تر از استانداردهای صنعت خودروسازی بسیاری از کشورهای هم رده است.
قطعا یکی از استانداردهای لازم و اجباری برای هر خودرو مربوط به سیستم ترمز آن است. یکی از مواردی که در زمینه سیستم ترمز خودروهای سبک در استاندارد 85 ایران مورد توجه قرار گرفته است، حفظ پایداری و کنترل خودرو در هنگام ترمزگیری به ویژه ترمزگیری شدید است. این استاندارد در کشورهای CIS، هند، چین، برزیل و کشورهای خلیج فارس یا GSO نیز مورد نیاز است. یکی دیگر از استانداردهایی که اخیرا در ایران رواج پیدا کرده است، چراغ های روشنایی در روز است که مطمئناً اولین بار در برخی خودروهای وارداتی آن را مشاهده کرده اید و اکنون شاهد نصب چراغ های روشنایی در روز بر روی بسیاری از خودروهای تولید شده در کشور هستیم. باید بدانید که نصب Delight جزء عناصر اجباری استاندارد 85G است
یکی از الزامات استاندارد 85 خودرو در ایران وجود نشانگر تعویض دنده است که در واقع زمان صحیح تعویض دنده را برای خودروهای دنده ای به راننده اعلام می کند. این آپشن یک مشکل پیش پا افتاده و غیر ضروری است که قبلا در برخی خودروهای دنده ای در بازار جهانی مشاهده شده و وجود آن بر روی خودرو دنده ای اجباری نیست. همچنین این استاندارد در چین اجباری است و در کشورهای هند، برزیل، استاندارد GSO و کشورهای CIS اجباری نیست.
اما وضع استانداردهای 85 گانه برای صنعت خودروسازی و خودروهای وارداتی بدون طبقه بندی قیمت خودرو منجر به خروج اکثریت خودروهای ارزان قیمت و ارزان قیمت تولیدی و وارداتی از بازار ایران شده است که کار را برای ضعیف ترین اقشار سخت می کند. جامعه. برای خرید ماشین برخی از اقلام مندرج در استانداردهای 85 گانه صنعت خودرو در ایران در بسیاری از کشورهای پیشرفته اجباری نیست و خودروساز بسته به قیمت خودرو و به صورت آپشن آن را بر روی محصولات خود اعم از تولیدی و وارداتی نصب می کند. این مشکل دامنه قیمت محصولات ارائه شده در این کشورها را گسترش داده و به همین دلیل امکان خرید خودرو برای اکثریت جامعه وجود دارد. در ادامه به برخی از موارد مندرج در استانداردهای 85 گانه خودرو در ایران می پردازیم و این موارد را با استانداردهای کشورهای مختلف مقایسه می کنیم.
شرکت ایران خودرو علیرغم تمامی مشکلات ذکر شده، برنامه های زیادی را برای ارتقای کیفیت و سطح محصولات خود تدوین کرده و بخش قابل توجهی از این برنامه ها را محقق کرده است. به عنوان مثال، تمام محصولات طراحی و تولید شده بر روی پلت فرم های جدید با 85 استاندارد مطابقت دارند. خودروی تارا اولین محصول ملی منطبق بر تمامی استانداردهای روز است و همچنین پروژه های مختلفی برای ارتقای سطح محصولات فعلی در حال انجام است که پس از طی مراحل لازم باعث افزایش ایمنی و کیفیت برخی محصولات می شود.
اگرچه وضع استانداردهای 85 گانه برای رشد صنعت خودرو و تولید و عرضه محصولات ایمن تر و مدرن تر، اقدامی خوب و قابل تقدیر تلقی می شود، اما بهتر است به خودروها دسته بندی ای اختصاص دهیم که مقرون به صرفه و ارزان باشند. خودروها باید تمام این استانداردها را پاس کنند. زیرا در صورت عدم تصویب به دلیل تغییرات تکنولوژیکی که بر روی آنها اعمال خواهد شد، تولید آنها متوقف می شود یا قیمت آنها افزایش می یابد.
ایران است و در چین، هند، برزیل و کشورهای CIS اجباری است. اما نصب نور روز برای خودروها در منطقه GSO یا خلیج عربی اجباری نیست. برای درک اینکه چرا Delight در استاندارد GSO مورد نیاز نیست، بهتر است خود را با فلسفه Delight آشنا کنید. چراغ های روشنایی روز به گونه ای طراحی شده اند که بر روی خودروهای فروخته شده در اروپا، آمریکا و مناطق تحت تاثیر مه صبحگاهی نصب شوند تا خودروها بهتر دیده شوند. از این پس در کشورهای حوزه خلیج فارس دلیلی بر نصب نور روز بر روی خودرو به عنوان یک الزام وجود ندارد!
استاندارد حفاظت از برخورد عابر پیاده یکی از موارد اجباری استاندارد 85 خودرو در ایران است. ایمنی عابر پیاده مدتی است که موضوع بحث طراحی خودرو بوده و خودروسازان در تلاش هستند تا با تغییر پارامترهای طراحی خودرو، آسیب عابران پیاده را در تصادف به حداقل برسانند. استاندارد ایمنی برخورد از جلو عابر پیاده یکی از الزامات استاندارد 85 ایران است که به همین دلیل بسیاری از خودروها مانند سمند، پژو 405، چری تیگو 5 و برخی خودروهای وارداتی از بازار ایران خارج شده اند. اما جالب است بدانید که همین استاندارد حفاظت از عابر پیاده در برزیل و استاندارد GSO اجباری نیست، اما در هند، چین و کشورهای CIS اجباری است.
ارتقای سطح استانداردها موضوعی مستمر در همه صنایع است و صنعت خودرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما نمی توان انکار کرد که فناوری یا به عبارتی خرید فناوری برای مشتری هزینه بر است و اگر هدف قانونگذار صرفاً ارتقای سطح فناوری بدون در نظر گرفتن ظرفیت اقشار ضعیف جامعه باشد. ، بسیاری از مردم را از خرید خودرو محروم کرد. در مورد صنعتی مانند خودروسازی، بهتر است به جای یک نگاه کلی، استانداردها را تعیین کنیم، بهتر است بخش های قیمتی خودروها را جدا کنیم و استانداردهایی را با توجه به بخش قیمتی محصول تعیین کنیم و در عین حال سختگیرانه تر باشیم. و استانداردهای به روزتر برای خودروهای گران تر. باید مشخص شود که این امر منجر به توسعه صنعت خودرو و همچنین واردات خودروهای مدرن تر می شود. با چنین رویکردی، هم خودروهایی تولید میشود که استانداردهای کمتری دارند و هم ضعیفترین اقشار جامعه توانایی خرید آن را دارند و هم خودروهای گرانتری که همه این استانداردها را دارند در ایران به فروش میرسند.