از گوش باغ ملی خلاص شوید!
رئیس پژوهشکده جنگل ها و مراتع کشور در نامه ای خطاب به سران سه قوه خواستار جلوگیری از تخریب باغ گیاه شناسی ملی ایران در پی صدور مجوز ساخت 22 برج 38 طبقه با ساخت بیش از 5600 واحد مسکونی در ضلع شمالی این باغ توسط شهرداری.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی علیزاده علی آبادی صدور این مجوز را رونق بخشی به باغ ملی به عنوان میراث علمی، تخصصی، طبیعی و فرهنگی کشور دانست و اعلام کرد: جهاد کشاورزی آمادگی دارد زمین های پرداخت شده را به باغ ملی اهدا کند. بنیاد تعاون ارتش برای ساخت این برج ها، اما با وجود قوانین خاص، ممنوعیت ساخت و سازهای فراتر از ظرفیت اکولوژیکی پایتخت، این پیشنهاد از سوی بنیاد تعاون ارتش پذیرفته نشد.
باغ گیاه شناسی ملی ایران توسط 22 برج در شرف ساخت تهدید می شود. طبق قانون، پروانه ساختمانی فقط برای ساختمان های سه طبقه ای که با فاصله مشخصی از هم فاصله دارند، صادر می شود.
علیزاده افزود: امروز برای حفاظت از تنوع زیستی کشور به دادگاه اداری امید بسته ایم. تاکنون مخالفت مقامات عالی کشور با ساخت این برج ها و دستور معاون اول رئیس جمهور برای توقف ساخت و ساز تا تصمیم نهایی نتوانسته سایه سنگین این باغ سازی ها را از بین ببرد.
مدل شهری پایدار
رئیس پژوهشکده جنگل ها و مراتع کشور وجود پارک جنگلی چیتگر در کنار این باغ را حفظ سلامت اکولوژیکی باغ و پرهیز از مجاورت واحدهای مسکونی به باغ می داند. در حاشیه آن، مسئولان وقت شهرداری بیست و دوم شهری مناسب را طراحی کردند و طرح تفصیلی برای این منطقه تهیه کردند تا به عنوان یک الگوی شهری پایدار از نظر اکولوژیکی و الگویی برای سایر مناطق شهری تعریف شود. در این راستا استفاده مسکونی از زمین اطراف این باغ در شعاع وسیع و کافی ممنوع است و محیط اطراف این باغ کاملاً آموزشی-پژوهشی و فضای سبز در نظر گرفته شده است تا آسیبی به این باغ گرانبها وارد نشود.
مسئولیت وجود دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، پژوهشکده ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، پژوهشکده پلیمر، پژوهشکده مهندسی شیمی و شیمی از ایران، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی را بر عهده دارد. و دیگران. مؤسسات پژوهشی و اداری در امتداد بلوار پژوهشی واقع در ضلع غربی آن. وی باغ را نماینده این سیاست معقول و صحیح دانست و اظهار داشت: پس از بهم ریختگی طرح فوق در دو دهه اخیر به ویژه در دهه 90 و گسترش غیرعادی برج سازی و فراهم شدن شرایط سکونتی بسیار فراتر از ظرفیت. منطقه، طرح تفصیلی منطقه 22 در سال 1397 بنا به درخواست شورای عالی شهرسازی و معماری و توسط مسئولان وقت شهرداری، مجوز احداث ساختمان های 2 تا 3 طبقه در همان منطقه مشرف به باغ
نادیده گرفتن قانون توسط شهرداری در سال های اخیر
وی با اشاره به ساخت و سازهای بخش شمالی در مجاورت باغ در سال های اخیر گفت: به نظر می رسد شهرداری تهران در جریان صدور مجوز برای ساخت برج ها از طرح تفصیلی منطقه چیتگر و ضوابط کمیسیون ماده 5 بی توجهی کرده است. مرز باغ گیاه شناسی ملی ایران. طبق طرح تفصیلی تمام زمین های اطراف باغ باید برای مصارف سبز، آموزشی، پژوهشی و اداری استفاده شود و در صورتی که ساختمان مسکونی با فاصله زیاد از باغ ساخته شود حداکثر دو یا سه طبقه باشد. مهمترین و شاخص ترین این اقدامات ضد محیطی و غیرکارشناسی، فاجعه ای است که در دو سال اخیر رخ داده و در شرف توسعه است و متاسفانه همچنان ادامه دارد، یعنی صدور مجوز ساخت 22 برج 38 طبقه با تعداد بیشتر. بیش از 5600 واحد منطقه مسکونی در نزدیکی ضلع شمالی این باغ قرار دارد که در واقع مایه نجاتی برای سلامتی و وجود این باغ گرانبها می باشد.
پروژه ای ضد محیط زیست
بر اساس اعلام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرداری تهران در اردیبهشت 1386 با ارتش جمهوری اسلامی به تفاهم رسید که بر اساس آن از مجموع 511 هکتار اراضی متعلق به ارتش، 350 هکتار از اراضی ارتش جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. به شهرداری واگذار شود. و در 161 هکتار باقیمانده 20000 واحد مسکونی ساخته می شود. مساحت مفیدی به مساحت 200 هکتار ساخته شود. بر اساس این قرارداد، بنیاد همکاری نظامی مجاز شد در زمینی که در محدوده باغ گیاهشناسی ملی ایران قرار دارد، برجهای مرتفع بسازد. بخشی از این 511 هکتار زمین متعلق به ارتش در ضلع شمالی بزرگراه حکیم و بخش بسیار باریک و کوچکی به وسعت چند هکتار در ضلع جنوبی بزرگراه قرار دارد که کاملاً ساخته شده است. متصل و متصل به باغ گیاه شناسی ملی ایران.
رئیس پژوهشکده جنگل ها و مراتع کشور افزود: در این باریکه شهرداری تهران مجوز ساخت 22 برج 38 طبقه با تراکم فوق العاده بر خلاف قانون را صادر کرد.
به گفته مدیر باغ گیاه شناسی، مسئولان شهرداری بدون توجه به حقوق مکتسبه این باغ تقریباً 55 ساله در این منطقه، علاوه بر زیر پا گذاشتن تمامی طرح های تفصیلی خود، متاسفانه مسیر بسیار خطرناکی را باز کرده اند. و فاجعه بار
علیزاده افزود: اگر هر چه زودتر جلوی آن را نگیریم، در آینده ای نه چندان دور اثری از این میراث علمی، تخصصی، طبیعی و فرهنگی باقی نخواهد ماند. در صورت اتخاذ این تصمیم غیرکارشناسی و اشتباه و برخلاف اهداف زیست محیطی منطقه، بلایا و حوادث ناراحت کننده ای رخ خواهد داد که در نهایت به زوال و کاهش تنوع زیستی این باغ گرانبها منجر خواهد شد.
مرجع سه دانشکده
آن طور که این مقام مسئول می گوید، پژوهشکده جنگل ها و مراتع کشور از ابتدای تشکیل پرونده، حتی در صورت امکان بدون جنجال و درگیری های غیر ضروری، از طرق قانونی، با نامه نگاری به کلیه مراجع و مسئولانی که در سازمان نفوذ دارند، تلاش کرده است. قوای سه گانه کشور و می توانند جلوی این امر را بگیرند خلاف قانون است و اهداف کلان زیست محیطی کشور موثر واقع شده، آنها را از خطرات جدی و قریب الوقوع آگاه کرده و از آنها بخواهیم در این امر ما را یاری کنند.
وی در جلسات مختلفی با حضور تعدادی از مسئولان ارتش، دفتر معاون اول رئیس جمهور، معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و پژوهشکده جنگل ها و مراتع کشور، شرکت کرد. موافقت و واگذاری زمین به عنوان غرامت به مسئولان وزارت جهاد کشاورزی جهت واگذاری پروژه. در محل دیگری با پیگیری شورای عالی امنیت ملی و صدور نامه دبیر این شورا به معاون اول رئیس جمهور، ارسال نامه ای با توضیحات کامل در خصوص تخریب باغ به دلیل آثار سوء احداث باغ بزرگ. ارتفاعات و همچنین عدم موفقیت سایر ابزارها توسط معاون اول رئیس جمهور. رئیس جمهور در محضر مقام معظم رهبری، ارسال نامه های متعدد به رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور، حضور رئیس جمهور در باغ گیاه شناسی و تاکید ایشان بر این نکته که ما از خانه سازی حمایت می کنیم اما نه. همه جا» و درخواست وی از شهردار تهران برای بررسی مجدد مجوز صادر شده. – مصوبات معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در دی و بهمن ماه 1401 با تشکیل سلسله جلساتی با حضور معاونین و مسئولین ذیربط در وزارتخانه های جهاد کشاورزی، دفاع و پشتیبانی وزارت راه و شهرسازی. نیروهای مسلح و راه و شهرسازی و با تاکید مجدد بر اعطای اراضی غرامتی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و صدور پروانه بهره برداری سودآور و افزایش ارزش افزوده زمین برای تامین بخشی دیگر از حقوق مردم بنیاد تعاون ارتش توسط شورای عالی شهرسازی و معماری و دهها اقدام هشداردهنده و مهم دیگر اعلام میدارد: متأسفانه هیچکدام از آنها هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهاند. .
مدیر باغ گیاه شناسی ملی اضافه کرد: پس از بررسی های متعدد و بررسی های متعدد مرتبط، ضمن تایید صحت ادعای باغ گیاه شناسی ملی ایران و وقوع تخلف در پروژه بلندمرتبه سازی، در طرح شکایت در دادگاه دیوان عدالت اداری قرار توقف و سپس لغو آن را صادر کند. مجوز و انتقال پروژه به مکان دیگری مورد تاکید قرار گرفت و اکنون چند ماهی است که پرونده به دیوان عدالت اداری ارسال شده است.
وی با تاکید بر اینکه امیدوارم دیوان عدالت اداری با استفاده از همه توان و توانمندی های موجود، این پروژه را با توجه به اعتماد عمومی متوقف کند، امنیت ملی کشور به خطر نیفتد و این اثر ارزشمند ملی حفظ شود. : بی صبرانه منتظر رای دیوان عدالت اداری هستیم تا در توقف این پروژه و لغو پروانه ساختمان بشتابیم.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات جنگلداری و مراتع کشور، برخی از موسسات مردمی، انجمن های علمی و اساتید دانشگاه نیز در این راستا به کمک باغ آمدند و با انجام مکاتبات متعدد با نهادهای موثر ما را یاری کردند.
علیزاده در پایان گفت: اکنون که تمامی مسئولان کشور به طور کامل حقانیت باغ گیاه شناسی ملی ایران را در این زمینه به رسمیت شناخته اند، امیدواریم در اسرع وقت شاهد صدور رای توقف ساخت و سپس لغو پروانه آن باشیم. تا ملت شریف، میهن دوست و دوستدار محیط زیست باشد. باشد که کشور ما بار دیگر شاهد برقراری عدالت و احقاق حق مستضعفین باشد.
انتهای پیام